Wki

Hur installera skjutbara garderob dörrar

Sliding garderob dörrar, även känd som bypass dörrar, är dörrar som glider bakom varandra, med hjälp av en minimal mängd utrymme utrymme. Följ dessa steg för att installera skjutbara garderob dörrar i alla rum i ditt hus.

Steg

Hur installera skjutbara garderob dörrar. Förbered dina dörrar för upphängning.
Hur installera skjutbara garderob dörrar. Förbered dina dörrar för upphängning.
 1. 1
  Förbered dina dörrar för upphängning. Om de är ofärdiga, så ska du måla eller bets dem innan du installerar dem.
 2. 2
  Mät öppningen för din garderob dörrar. Bestäm horisontella och vertikala mått, samt bredden och höjden för varje gammal garderobsdörren.
 3. 3
  Ta bort befintliga garderob dörrar, om det behövs. Om du har skjutdörrar på plats idag, lyft varje dörr ur botten spåret först. Därefter, sänk ner på varje dörr ner på golvet bredvid spåret. Att göra detta kommer att dra dörren uppifrån spåret. Ställ de gamla dörrarna åt sidan.
 4. 4
  Ta bort gamla spår, gångjärn eller skruvar med hjälp av en borrmaskin med en skruvmejsel lite. Använd spackel för att lappa ihop de hål som behövs. Måla över några stora fläckar av spackel som inte kommer att omfattas av de nya skjutdörrar.
 5. 5
  Rikta de gamla spåren med de nya för att finna en lämplig längd för de nya spåren. Skär de nya spåren att passa garderoben öppningen med en bågfil.
 6. 6
  Installera nya spår på ovansidan av garderoben öppningen med din borrmaskin.
  • Spåren kan ha färdiga hål för att skruva fästena i ramen av din garderob. Om inte, skapa hålen med borrmaskin och installera skruvarna som följde med dina dörrar.
  • Se till att skruvarna är jäms med spåret så att de inte sticker ut och stör dörrarnas rörelser. Samtidigt, inte åt för hårt dem eftersom du kan tänja spåret.
 7. 7
  Häng dörrarna på översta fästet börjar med den bakre luckan. Dörrarna har rullar i toppen som kommer att passa in den övre konsolen.
  • Vrid framsidan av varje dörr så att den är vänd dig när du lyfter den.
  • Lyft luckan och placera den i det övre spåret, börja med den bakre delen. När baksidan av dörren är på plats, kommer det främre passa in i spåret samt. Upprepa denna process med den andra dörren.
 8. 8
  Låt dörrarna hänga rakt ner från det övre fästet. Märk där botten spåret behöver installeras.
 9. 9
  Ta bort dörrarna från det övre fästet.
 10. 10
  Montera den nedre spåret med hjälp av de tidigare markerade mätningarna.
 11. 11
  Häng dörrarna på översta spåret igen, med samma procedur. Undersidan av dörrarna kommer att glida på plats om alla dina mätningar är korrekta.

Tips

 • Lämnar gammal hårdvara på plats kan verka som en tid sparare, men tar sig tid att byta ut gammal hårdvara med det nya. Konsolerna som kommer med dörrarna är anpassade för att passa dessa dörrar.
 • Istället för att kasta dina gamla garderob dörrar i en deponi, re-ändamål dem. Försök att skära upp dem för att göra hyllor, använda dem som arbetsbord eller re-purposing dem som rumsavdelare.

Varningar

 • Använd skyddsglasögon när du skär spåren och när du använder din borrmaskin.

Saker du behöver

 • Sliding garderob dörrar och beslag
 • Måttband
 • Borrmaskin med en skruvmejsel bit
 • Bågfil
 • Pencil för märkning mätningar
 • Skyddsglasögon eller skyddsglasögon