Wki

Hur man installerar filmen fönster isolering

Här är hur man sparar energi och pengar på uppvärmning och nedkylning genom att installera filmen fönster isolering.

Steg

Hur man installerar filmen fönster isolering. Förstå foliefönster isolering.
Hur man installerar filmen fönster isolering. Förstå foliefönster isolering.
 1. 1
  Förstå foliefönster isolering. Fönstret isolering film diskuteras i denna artikel, och som de flesta järnaffärer bära, är värme-krympfilm sträckte över den inre fönsterramen för att bilda en bubbla som blockerar utkast och stör konvektion av inomhus luftmassan över alltför kallt (eller för- varm) glas. Fönster laminatfilmer som sticker direkt till glaset som fordonsindustrin fönster färgton, för att skugga, isolera, och förstärker, är mycket olika.
 2. 2
  Välj fönster att isolera. Du kommer inte att kunna öppna fönstret utan att ta bort filmen, så lämna minst ett fönster nära köket oisolerade i fall du har att vädra ut efter bränning mat. Du kanske vill lämna fönster på motsatta ändar av huset oisolerade att öppna dem för en bris när vädret är fint om du inte vill återisolera varje vinter. Du kommer inte att kunna nå persienner efter applicering isolering och brist på ogenomskinligt fönster som täcker låter en hel del värme strålar in eller ut, så gäller inte isolering där mörkarna är inblandade om du inte har gardiner för att skugga fönstret på natten eller vill mörkarna permanent stängda eller mestadels-stängd (kanske vinklat för att låta lite ljus i vinkel utan att kunna se rakt igenom). Ett fönster som kommer att snuddade ofta är inte heller en bra kandidat eftersom filmen och dess band fastsättning är inte särskilt stark.
 3. 3
  Förbered fönster. Det är mest effektivt att isolera allt du vill isolera på en gång. Ta bort skräp från runt nedre bågen, stänga fönstret, låsa den, rengöra fönster och karm, samt rengöra och justera mörkar om något (ett vakuum fungerar bra för lätt damm på dem). Låt fönstret och ramen för att torka.
 4. 4
  Öppna lådan i fönstret isolering film och ta ut bandet. Bara använda fingrarna, inga vassa föremål för att öppna lådan, så att ni inte skadar bunt av filmen inuti. Låt filmen i sig till senare.
  • Om du får slut på tejp, berättar tillverkaren du körde ut och behöver mer. Det kommer sannolikt att skickas gratis. De långa rullar av dubbelhäftande tejp som är ganska svag för att inte lyfta färgen är inte allmänt tillgängliga att köpa på egen hand.
 5. 5
  Testband vidhäftning.
  • Stick en liten bit tejp på ramen.
  • Om bandet drar av mycket lätt, det finns fukt eller fett på ramen.
   • Torka bort fettet med en trasa och rest-fritt lösningsmedel såsom sprit eller lacknafta (tydligen vanligt i Storbritannien) eller alkohol (vanligt i USA).
   • Torka av fukt och använda svag värme för att förånga bort någon som återstår. Vrid upp termostaten flera grader, eller driva ett värmeelement i det allmänna området i fönstret. Se alla luftfuktare har varit avstängd och du har inte kokas eller tvättas något med varmt vatten under några timmar.
  • Metal ramar är svårare. Det är svårare att ta bort från metall inramade windows eftersom den kalla metallen lockar färsk fukt mycket snabbt. Metallstomme skall vara släta, all lös färg eller rost ska bort. Bara använda en plast borste för att skrubba bort överskottet, låt fördärva dem mer eller exponera mer av en utsatt yta för ommålning tid.
 6. 6
  Lägg tejpen till ramen. Det går på framsidan av gjutning och på tröskeln precis framför de vertikala lister. Sätt den bara i en ås på gjutningen, om stilen har man, för att hålla den rak och skyddas av gjutning kanten. Skär ett slut på rätt plats med en sax innan lägga ner det. När du är klar med en bit, slipa hörn och skala underlagspapperet ungefär en tum (några centimeter) för att överlappa den med nästa pjäs. Var noga med att inte vidröra den klibbiga sidan eller ramen där den med fingrarna eftersom detta skapar ett lager av fett som minskar vidhäftningen.
 7. 7
  Slipa tejpen med fast tryck. (Använd ett par hopknipna hushållspapper.)
 8. 8
  Avlägsna skyddspapperet från den övre delen och cirka sex inches från varje sidostycke vid den övre änden.
 9. 9
  Packa upp filmen. Filmen är tunn och lätt skadas av hårda föremål. Det har också statisk klänga, så håll den borta från smuts och damm, företrädesvis från golvet. Om förpackningen innehåller flera ark av film, packa bara en i taget, om förpackningen innehåller en stor plåt, överväga hur man ska placera den på och trimma bort varje fönster för minimalt spill.
 10. 10
  Tänk på hur du bäst passar filmen på fönstret. Om du har individuella fönster-stora ark, bör det vara enkelt, men om du har väldigt höga fönster åtgärd först. Det kan vara en tight passform så du måste lämna små marginaler, eller ens sträcka filmen för att nå full längd. Du kan skarva ark med dubbelhäftande tejp, eller ens förlänga dem lite med bred klar utskick tejp (som möjligen kunde lyfta färg). Dessa ofullkomliga rättelser är lättare gömd längst upp i fönstret efter att fästa filmen underifrån än i botten efter att fästa filmen top-down som vanligt. Om du har en stor plåt, eller en del av det som blir över efter isolerande en uppsättning av fönster eller glas skjutdörr, kan det vara mer effektivt använda den "breda" vägen över muren i stället för "långa" vägen.
 11. 11
  Fäll ut de första 12 inches av film längs hela bredden på fönstret. Lämna resten av filmen sitter ihop. Filmen är tätt sitter ihop på grund av statisk elektricitet och kan vara svårt att separera. Om det inte kommer att skilja lätt, fukta tummen och fingrarna och gnugga kanten på det vikta film film försiktigt mellan dem tills den separerar. (Detta kan ta en liten stund och du kommer att märka att friktionen ökar tills filmen separerar.) Den vikta kanten kan erkännas eftersom det är lite skrynkliga när filmen läggs plant. Inte rulla filmen innan det eftersom insidorna vända glaset börjar omedelbart drar åt sig damm. Stick den övre kanten av filmen på tejpen, centrering filmen sidan till sida så det finns en liten överskott på varje sida.
 12. 12
  Om bunten av filmen är dammigt, sätta de dammiga ytorna på utsidan, mot rummet, så att de kan tvättas bort. För att göra detta, presentera filmen fönstret isolering till toppen av ramen som du fäller det så att så att de rena insidorna som uppstår när du börjar veckla möta fönstret.
 13. 13
  Arbeta ner fönstret fästa filmen. Rulla cirka sex inches i taget från bunten av film, dra tejpen bärpappret off (eller dra bort allt på en gång), och hålla filmen på bandet. Håll sidorna lätt spänd och även från sida till sida. Rynkor är OK: de kommer tas bort senare.
 14. 14
  Avlägsna de sista inches och botten band medan du håller filmen bort från bandet med den andra handen. Fäst botten av filmen. Dra inte filmen tätt, utan att trycka in den lite för att se till att den håller sig till den fulla bredden av bandet över tröskeln, även i hörnen. Detta är en vanlig svag punkt eftersom spänning tenderar att dra filmen upp bort tejpen på tröskeln, snarare än rakt över det som med tejpen på den andra gjutningen.
  • Om tejpen lossnar tröskeln senare, kan du åtgärda problemet med tydliga utskick tejp (som inte ser helt perfekt och kan lyfta färg).
 15. 15
  Försiktigt gnugga ner filmen på bandet hela vägen runt. Använd inte något hårt föremål. En ren trasa skulle fungera bra.
 16. 16
  Klipp bort överflödigt filmen med en snap-off kniv. Dra mycket försiktigt i filmen där du sågar det för att hålla det vinkelrätt mot fönster och tejpa, och, hålla kniven parallellt med och pekar bort från mitten av fönstret, trimma överskottet filmen en bråkdel av en tum (mindre än en centimeter) från kanten av bandet. Detta eliminerar ett behov av att skrapa fönsterramen nära bandet. Håll kniven svepte tillbaka så att filmen sveper med så det skär stället bunching upp på en enda punkt på det kommer att skära smidigare. Försiktighet krävs eftersom filmen kan riva över linjen av bandet. Den lilla överskott av film kommer att krypa upp ännu mer när värme appliceras och inte vara märkbar.
  • Var mycket noga med att stå så att du inte skulle falla på fönstret om du faller, och att utvidga kniven väldigt lite och håll det så att du inte kommer att skära dig illa i händelse av en olycka.
 17. 17
  Använd en hårtork för att krympa filmen, ta bort rynkor. Håll den några inches bort, ser du filmen börjar krympa. Closer kommer inte att fungera bättre: det ska bara minska luftflödet, eventuellt överhettning torktumlaren eller skada filmen. Arbete i ett mönster, till exempel, en spiral från hörnen mot mitten. Krympning i ett utrymme kommer att ta bort rynkor överallt. Försök inte att krympa ett område tillräckligt för att ta bort alla rynkor innan man går vidare till nästa. Det kommer att orsaka ojämn spänningar och eventuellt separera filmen från bandet.
  • Om hårtork stängs av på egen hand, har det överhettade nog. Det har förmodligen en värmeskyddet som återställer sig själv om torktumlaren är urkopplad och fick svalna i upp till en halvtimme.

Tips

 • Om möjligt välj en dag när utomhustemperaturen vädret inte frysa. Detta kommer att göra det lättare att torka ut ramen helt eftersom graden av kondensation kommer att vara mindre.
 • Om du ger din egen tejp välja en tejp med god skjuvmotstånd ex. byggare tejp. De flesta av de billiga band i de lokala butikerna är utformade för brevpapper och kommer inte att ge goda resultat.

Varningar

 • Vissa människor använder värmefläkt att påskynda krymper men naturligtvis detta inte kan rekommenderas eftersom det kan vara farligt.
 • Dra inte filmen tätt. Bara koncentrera sig på att undvika veck passerar linjen av bandet.

Saker du behöver

 • Snap-off kniv
 • Metylerat eller lacknafta eller tvättsprit
 • Fönster isolering film kit