Wki

Hur köper ljudisolering gardiner

Om du bor på en upptagen gata, bredvid en högljudd byggarbetsplats eller i ett hyreshus med tunna väggar, kan du ha en hel del utanför buller invaderar din bostäder. Det finns många sätt att hålla utanför buller ut, och ett sätt är att köpa ljudisolerande gardiner. Ljudisolerade Gardiner är tjockare än vanliga gardiner, och de har ofta tunga paneler som absorberar ljudet innan det når det inre av ett rum eller hem. Köp ljudisolerade Gardiner som matchar din inredning och effektivt minimera ljudet kommer in i ditt hus från utsidan.

Steg

Hur köper ljudisolering gardiner. Bestäm var ljudet kommer ifrån.
Hur köper ljudisolering gardiner. Bestäm var ljudet kommer ifrån.
 1. 1
  Bestäm var ljudet kommer ifrån. Hitta väggen eller fönstret som gör mest buller i ditt utrymme. Det är där du kommer att vilja hänga ljudisolerade gardiner.
 2. 2
  Mät område du kommer att hänga gardiner. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra vilken storlek på gardiner du behöver köpa.
  • Använd ett måttband för att få höjden och bredden på det utrymme du kommer att täcka. Mest ljudisolerade gardiner hänga över windows, men du kan hänga dem mot en vägg eller en dörr som du inte använder så väl.
 3. 3
  Var uppmärksam på tjockleken på gardinerna. För att åstadkomma en barriär mot buller, bör ljudisolerade gardiner vara åtminstone 2 till 3 inches (5,08 till 7,62 cm) tjock.
  • Känn eller håll gardiner i dina händer. Ljudisolerade gardiner bör vara tung och väger minst 15 till 20 kg. (6,8-9,07 kg).
 4. 4
  Leta efter ett lager av vinyl uppbackning. Ljudisolerade gardiner ser ut som något dekorativt gardin, men baksidan av gardinerna ska innehålla massa lastade vinyl material.
  • Se till massa lastade vinyl är tillverkad av högkvalitativ vinyl och innehåller kvarts och sand. Detta är vad som skapar den ljudisolerade barriär i gardinerna. Kontrollera på förpackningen, eller be en mäklare.
 5. 5
  Handla online eller i specialbutiker akustiska butiker. Du kommer inte hitta ljudisolerade Gardiner i heminredning butiker eller återförsäljare som Home Depot.
  • Kontrollera din lokala telefon direktör eller online-listor för återförsäljare i ditt område som är specialiserade på ljudisolerande material eller akustiska gardiner.
  • Genomför en sökning på Internet för ljudisolering gardiner för att hitta webbutiker som säljer anpassade ljudisolerade gardiner.
  • Kontrollera webbplatser som eBay och Craigslist för ljudisolerade gardiner till salu. De kommer att vara billigare om du köper dem används från folk som redan hade dem gjort.
 6. 6
  Kom ihåg att köpa stavar och hårdvara som kommer att stödja gardinerna. Eftersom de är så tunga, kan du hänga inte ljudisolerade gardiner från vanliga gardinstänger.
  • Handla i järnaffärer för stavarna och hårdvara som krävs för att hänga ljudisolerade gardiner.
 7. 7
  Fråga om eventuella garantier eller politik retur. Om du beställer ljudisolerade gardiner och få dem skräddarsydda, kanske du inte kan lämna tillbaka dem för en återbetalning om du inte gillar dem.

Tips

 • Överväg andra metoder för ljudisolering som kan användas med dina gardiner. Saker som kan komplettera de ljudisolerade Gardiner inkluderar tygpaneler, vinyl Gips och dubbla fönsterglas.
 • Håll din egen buller från att lämna ditt hem med ljudisolerade gardiner också. Om du gillar att spela din musik eller TV högt, eller om du spelar dina egna instrument inne i ditt hem, ställa in din utrustning nära gardinerna för att undvika att störa dina grannar eller andra förbipasserande.

Varningar

 • Kom ihåg att helt ljudisolering ett rum eller hem med gardiner är osannolik. Ljudisolerade gardiner kommer att skära ner dramatiskt på mängden brus som hamnar i ditt space.