Wki

Hur man installerar en bambu rhizom barriär

Även om det är möjligt att styra spridningen av bambu med enklare metoder, är en bambu barriär den längsta varaktig och

lägsta underhåll metod innehåller aggressiva former av bambu.

Steg

Hur man installerar en bambu rhizom barriär. Bestäm arean att innehålla bambu i.
Hur man installerar en bambu rhizom barriär. Bestäm arean att innehålla bambu i.
 1. 1
  Bestäm arean att innehålla bambu i. Ju större område, desto större bambu kommer att kunna växa. De fokuserade uteslutande på styrka i bambu rekommenderar så mycket som en 30 ft diameter för stora arter. Det är dock möjligt att ha en någorlunda stor frisk planta med så lite som en yard av marken för att det ska växa i.
 2. 2
  Ta bort eller planerar att döda någon rhizomer utanför den inneslutna området. Killing väletablerad bambu är mycket svårt, så ta bort rhizomer upfront är förmodligen det bättre alternativet.
 3. 3
  Välj och köpa rotstocken barriären. Bambu kan vara mycket stark, och rhizomer har en vass spets när växer. Betong spricker med tiden och låta bambu att fly. Metall kommer så småningom rosta igenom, och utgör en fara när det ska sticka upp ovan jord. För bästa resultat, använd en sann HDPE (High Density Polyethylene) hinder på minst 40 mil tjocklek. I hård lerjord, en del säger att det är okej att bara använda en 24 tum bred barriär. Dock är en 30 bred barriär säkrare. För områden där jorden är sandig och lös, kan en 36 tum bred barriär krävas.
 4. 4
  Gräv ett dike hela vägen runt området som skall ingå, ca 2 inches grundare än bredden på din rhizom barriär.
 5. 5
  Komprimera botten av diket så bra som möjligt. Håll matjord som du grävde ut från att falla igen Du vill att detta ska vara svårt uninviting lera vid ett rhizom någonsin gör det ner så långt.
 6. 6
  Placera barriären i diket. Få den där du vill att det ska vara, och gör ditt bästa för att vinkla bort från det inneslutna området. Du vill ha något rhizom som träffar barriären i framtiden att riktas upp genom barriären. Du vill inte rotstocken att gå ner, eftersom detta kan leda till ett rhizom fly under barriären även om det är bra och djup.
 7. 7
  Stäng ändarna av barriären. Antingen använder remsor av stål stängning med ett mindre än 3 tum överlappning, eller överlappa ändarna av minst fyra meter och täta överlappningen i båda ändarna med dubbelhäftande tejp. Bambu kan komma ut genom mycket små öppningar, så se till att tätningen är riktigt bra.
 8. 8
  Börja fylla i runt barriären. Håll barriären vinklas utåt. Packa den nedre halvan av den fyllning som tätt som möjligt. Låt den övre halvan förblir lösa.
 9. 9
  Installationen är klar. Din bambu bör inte kunna fly under jord. Det kommer så småningom att skicka rhizomer över 2 tum högt ovan jord del av barriären. Dessa är dock lätt fläckig och klippt med en snabb inspektion en eller två gånger per år.

Tips

 • Lägg 2 inches av kompost över i barriären. Inte bara är detta verkligen bra för bambu, men det kommer också att uppmuntra anläggningen att hålla sina rhizomer nära ytan.
 • För bästa resultat, håll matjord och alv separat vid grävning av diket. Sedan, när du fyller diket igen, använd alven för den nedre halvan, och matjorden för den övre halvan. Detta kommer att bidra till att göra rhizomer mindre benägna att gå ner, eftersom den låga kost innehållet i alven är relativt föga inbjudande.
 • Var medveten om att bambu kan bli mer aggressiv om den sätts i dåliga markförhållanden. I stället för att försvaga den anläggningen så att den inte kan gå långt, det orsakar växten att lägga all sin energi på att skicka ut långa eller djupa rotstockar som söker bättre villkor. Så, gödsla, kompost och vatten din bambu för att göra det mindre aggressiva om att komma ut.

Varningar

 • Metal hinder utgör en fara som vassa kanter sticker upp ovan jord. Stick med HDPE som det är effektivare och lättare att arbeta med i alla fall.
 • Även när innehållande mycket stora områden, hinder gör sänka kvaliteten på miljön för din bambu. Eftersom de blockerar all luft och vatten flöde samt rhizomer, är det något som gör bambu hus lite mer täppt. I de flesta fall kommer detta att ha en mindre effekt på bambu hälsa, men det är inte en bra idé om du försöker att odla en prisbelönad exemplar.

Saker du behöver

 • En grävning verktyg, mekaniska eller på annat sätt.
 • En kompakteringsverktyget, såsom en 4 "längd av 4X4 eller liknande tungt föremål med en plan ände.
 • HDPE Rhizom barriär.
 • Barrier förslutningsremsor eller en extra lång barriär och några dubbelhäftande tejp.