Wki

Hur man acceptera att inte ha barn

Det finns många skäl till varför en person inte kan få barn. Det kan bero på en brist på lust, en ovillig partner eller den biologiska oförmåga att reproducera. I händelse av ofrivillig barnlöshet, som i de två senare fallen är det inte ovanligt att uppleva sorg och en viss oro om att ha ett liv utan barn. Det är möjligt att lära sig att hantera genom att följa dessa riktlinjer för hur man ska acceptera att inte ha barn.

Steg

Hur man acceptera att inte ha barn. Bedöm din verklighet, som den är.
Hur man acceptera att inte ha barn. Bedöm din verklighet, som den är.
 1. 1
  Uttryck dina känslor. Erkänn dina känslor, men varierade de är, och göra det till en vana att uttrycka dem utåt. Det sätt du uttrycker dig är personligt och kan innebära gråta, skrika, skratta, sjunga, skriva, tala eller någon annan av de otaliga formerna av personligt uttryck.
 2. 2
  Bedöm din verklighet, som den är. Det är viktigt att du är realistisk om livets omständigheter. Om du vet att du inte kommer att skaffa barn, då måste du acceptera detta faktum innan du kan gå vidare. Medvetet infoga följande metoder i ditt dagliga liv:
  • Istället för att tänka på vad som borde ha eller kunde ha varit, fokusera på vad som är och vad som kan vara.
  • Föreställ dig din framtid utan barn. Gör planer för dig själv som kretsar kring att inte ha barn. Föreställ dina planer kommer att förverkligas och att du är lycklig i dessa planer.
  • Ta smärtsamma påminnelser från synen. Om du har baby objekt som du förvärvat i hopp om att ha en bebis, packa undan dem eller ge dem till någon som kommer att använda dem.
 3. 3
  Sätta saker i perspektiv. Kom ihåg att alla måste ta itu med oönskade levnadsomständigheter ibland, oavsett om det är döden, sjukdom eller ofrivillig barnlöshet. Avseende andra på denna nivå kan hjälpa dig att känna dig mindre ensam.
 4. 4
  Behåll din hälsa. Få rätt mängd sömn och se till att du äter bra. Att försumma din fysiska hälsa kan komplicera godkännande processen.
 5. 5
  Läs om de stadier av sorg. Acceptera inte ha barn liknar någon typ av allvarlig förlust i att du kommer att uppleva sorg i dess många former. Att förstå hur sorg manifest kommer att förbereda dig för att kunna hantera det.
  • Förnekelse. Du kan vara i misstro, och mentalt ovillig att acceptera verkligheten av att inte ha barn.
  • Förtvivlan. Detta är kanske den mest lätt identifierbart skede av sorg, och kännetecknas av allmänna symptom på depression.
  • Ånger. Du kan börja ifrågasätta eller skylla dig själv för att inte ha barn, och detta kan leda till onödiga skuldkänslor.
  • Ilska. Den ilska förknippas med sorg är inte nödvändigtvis riktade mot en person eller en sak, utan snarare på omständighet i sig.
  • Rädsla. När verkligheten av ofrivillig barnlöshet sätter in, kan det orsaka en känsla av panik eller ångest.
  • Fysisk sorg. Den fysiska symptom på sorg inkluderar sömnlöshet, oregelbundna förändringar aptit, huvudvärk, oförklarlig värk i kroppen, illamående och trötthet.
 6. 6
  Söka känslomässigt stöd. Att få hjälp utifrån är oerhört viktigt för processen att hantera inte ha barn. Det finns många ställen du kan gå för denna typ av stöd:
  • Psykisk vårdpersonal. Hitta en terapeut eller kurator som du känner dig bekväm med om du känner att du upplever hinder att övervinna obekväma känslor.
  • Stödgrupper. Sök på nätet och i din lokala tidningar för stödgrupper för ofrivilligt barnlösa. Ansluta med andra människor som delar din erfarenhet kan vara en stor källa till tröst.
  • Religiösa organisationer. Om du tillhör en kyrka eller annan religiös institution, så du kanske kan få kostnadsfri rådgivning från någon du redan känner och litar på.
  • Familj och vänner. Uttrycka vad du går igenom för människor som älskar och bryr sig om dig kan vara ett hälsosamt sätt att hantera sorgen av att inte ha barn.
 7. 7
  Adress situationsanpassat frågor. Ta itu med orsaken till ofrivillig barnlöshet i syfte att fullt ut anpassa sig till ett liv utan barn.
  • Om du vill ha barn, men har en ovillig partner, beslutet att inte skaffa barn kan sätta en stor påfrestning på relationen. Det kan vara svårt att undvika källskatt förbittring mot din partner, och du kommer att behöva bygga relationen när du lär dig att hantera att inte ha barn. Arbeta igenom relationen frågor med hjälp av ett par terapeut.
  • För att inte gå med barnen på grund av infertilitet, är det viktigt att du inte lägger skulden på dig själv eller din partner. Ta dig tid att återhämta sig fysiskt och känslomässigt från alla medicinska behandlingar du och / eller din partner kan ha uthärdat och inse att stress från dessa behandlingar sannolikt försvårar din förmåga att klara av att inte ha barn.