Wki

Hur du lär sätt till ett barn

Det är aldrig för tidigt att lära små ettor hyfs. Även barn som ännu inte kan tala kan lära sig att kommunicera genom att teckna ord med sina händer. Även lära sig att aktien är en livslång läxa för oss alla, är det särskilt viktigt under de anbud åldrar mellan två och fyra. Likaså är hälsning andra varmt ett drag som många ungdomar kan hantera när uppmuntras på regelbunden basis. Liksom alla aspekter i föräldraskap, undervisning sätt är aldrig lätt, men här är några beprövade tips för att hålla sig med det och bli framgångsrik.

Steg

Hur du lär sätt till ett barn. Var ihärdig och konsekvent.
Hur du lär sätt till ett barn. Var ihärdig och konsekvent.
 1. 1
  Börja med två eller tre fina ord som "please" "tack" och "ursäkta mig" och sedan införa mer som ditt barn börjar förstå deras förståelse. Barn som inte kan tala ännu fortfarande kunna kommunicera dessa ord genom att lära sig lite teckenspråk. Till exempel, när du säger "snälla," gör tecknet för det på samma gång. Detta förstärker tecknet och verbala ord samtidigt ge din pre-verbala barn ett sätt att kommunicera tillbaka. När du upprepar detta ofta, kommer ditt barn att plocka upp skylten och börja skriva "tack" när hon frågar efter något.
 2. 2
  Var ihärdig och konsekvent. Detta innebär att om du införa seder, hålla fast vid det och repetera drag flera gånger om dagen. Gör det till en del av allas beteende. Det kan ta tid, men unga är smart och kommer att få det. Undervisning sätt tidigt i livet kommer att ge utdelning långt efter att de är ute ur huset (inte att du vill tänka på det ännu!).
 3. 3
  Modellera beteende och språk du önskar i ditt barn. Barn gör dig bättre människor eftersom de speglar hur du agerar.
 4. 4
  Ge rikligt med positiv feedback när de undertecknar sina ord eller demonstrera självkontroll som väntar i rad tålmodigt eller hjälpa en vän lägga undan leksaker. Låt dem veta hur artiga och omtänksamma deras handlingar är för andra.
 5. 5
  Ha kul med det. Kom ihåg att undervisning sätt är ofta det första steget i att få unga att tänka bortom sig själva. Vissa familjer har "anti-manér" middagar där alla regler kastas ut genom dörren. Försök klistermärke diagram för att förstärka positivt beteende eller ett "sätt" månad för dem som kanske behöver en repetitionskurs. Det kommer inte att ske över en natt, men när du ser dem i aktion, kommer du att vara så stolt. Det är inte ovanligt att först se frukterna av ditt arbete när du är ute ur huset, runt andra, eller besöka mormor och morfar.

Tips

 • Använd varje tillfälle att undervisa om vikten av att vara väluppfostrad. Med de flesta unga barn äter tre måltider och två mellanmål vid 12-månaders ålder, kommer det att finnas en hel del övning.
 • Säga och skriva "snälla" och "tack" när du pratar med andra i din värld - din make, släktingar, vänner, etc. - så att dina barn kommer att bevittna och värde vad du lär dem. Be vårdgivare att delta i också.
 • Var ditt barns förebild. Barnen följer generellt föräldrarnas exempel, så är det bra exempel.
 • Fördelarna med att lära ditt barn teckenspråk är enorma. Till exempel, kommer du då kunna icke-verbalt påminna ditt barn att säga "snälla" och "tack" från andra sidan rummet när de är kompetent att tala.
 • Håll dig uppdaterad med beröm, övning och tålamod.
 • Börja underteckna med ditt barn som en bebis. Du kan börja så tidigt som sex månader. När de skriver och förstå vissa grundläggande ord som "mer", "äta" och "alla gjort," sedan införa "snälla", "tack" och "dela". Du kan börja lära Första ordet tecken så tidigt som sex månaders ålder.

Varningar

 • Aldrig straffa ett barn för att inte plocka upp på sätt i tidig ålder, speciellt fysisk bestraffning (dvs. spanking, etc). Endast positiv förstärkning bör användas, eftersom små barn är benägna att göra misstag. De är, trots allt, bara lära.