Wki

Hur att uppfostra barn att bli rik

Många av de färdigheter och attityder som behövs för att bli "rika", om det är ett värde som du önskar att de ska ha, börjar utvecklas redan i barndomen, tillsammans med alla andra livstid färdigheter. Om du vill att ditt barn ska växa upp till att bli nästa Bill Gates, Warren Buffett, eller Tiger Woods, eller, om du bara vill uppmuntra utvecklingen av vanor och färdigheter som kommer att hjälpa ditt barn så småningom ha förmågan att inte bara tjäna, men för att bli mer ansvarsfulla med pengar, det är aldrig för tidigt att börja, och för dig att vara ett gott exempel.

Steg

Hur att uppfostra barn att bli rik. Undersök dina egna övertygelser och känslor om pengar.
Hur att uppfostra barn att bli rik. Undersök dina egna övertygelser och känslor om pengar.
 1. 1
  Undersök dina egna övertygelser och känslor om pengar. Tror du att tjäna en inkomst är ett privilegium och en utmaning, en bra sak som kan hjälpa dig att nå dina drömmar och mål, eller ser ni det som ett "nödvändigt ont" för att få igenom livet? Om dina tankar tenderar mot det senare, har du svårt att övertyga ditt barn att bygga välstånd är en bra sak. Det är svårt att ingjuta positiva ekonomiska värden som kommer att hjälpa ditt barn att nå framgång om de kommer i konflikt med ditt eget. Noga tänka på dina attityder till pengar och var de kom ifrån. Oavsett hur du känner om pengar, det är bra mål för en förälder att hjälpa ditt barn att växa upp till en ekonomiskt ansvarsfull och trygg vuxen.
 2. 2
  Utvärdera och hantera dina egna utgifter vanor. Om du spenderar mer än du tjänar, eller om du spenderar dina pengar lättsinnigt och försummar att spara och investera, förvänta dig inte ditt barn att utveckla bättre vanor. Om du för närvarande har problem med att ge för din familjs grundläggande behov, och pengar är en ständig källa till stress i ditt hushåll, överväga att titta noga på hur du modellerar köpvanor och arbetsmoral. Identifiera dina problemområden, och arbeta för att rätta till dem. Utveckla en budget och håll dig till det. Börja spara pengar och investera för pensionering och college finansiering, även om det är i mycket små mängder. Dessa steg kommer att ha nytta just nu för hela familjen och kommer att vara ett gott föredöme för ditt barn att följa.
 3. 3
  Bedöma din allmänna arbetsmoral. Hårt arbete över tid är det enda sättet att ekonomiskt lyckas för de flesta människor. Är du en samvetsgrann arbetare? Har du en tendens att byta jobb ofta, missnöjd med din karriär? Om så är fallet, diskutera med ditt barn hur du är fast beslutna att ändra de val du har gjort i fråga om arbete. En stor del av att tänka positivt om att göra en inkomst är att ha ett jobb du tycker. Om du inte är lycklig i ditt arbete, vidta åtgärder och göra realistiska planer för att få ett annat jobb. Detta är en värdefull lärdom för ditt barn att uppleva. Titta du gör dessa tuffa förändringar kommer att ha ett bestående intryck på ditt barn.
 4. 4
  Tänk på de värden du vill ingjuta i ditt barn. De flesta alla har blandade känslor om pengar och om arbetet. Undersök hur du känner hur du gör och spendera din inkomst. Prata med ditt barn om dina mål och metoder - inte skicka dubbla budskap. Om du vill att ditt barn att sträva efter att bygga välstånd, hyllar dygder göra planer, ihärdighet i att följa dem och att acceptera vägspärrar längs vägen. Var försiktig med vad du säger om den rika och vad de väljer att göra med sin rikedom. Det är vad du gör med din som räknas. Undvik att göra kommentarer som tyder på att ha rikedom är något fel, utan betona det goda som kan göras genom att tjäna en inkomst och sedan använda den för att avancera dina mål, att inkludera hjälpa andra. Samtidigt, diskutera hur rikedom, i och för sig, inte nödvändigtvis ger lycka. Prisa uppfinningsrikedom och arbetsmoral av ekonomiskt framgångsrika människor samtidigt uppmuntra ditt barn att vara etiskt, medmänskligt och socialt ansvarstagande med pengar. Undvik klaga på ditt jobb runt dina barn. Även om detta är en vanlig känsla för många av oss, om detta är vad ett barn ser dag in och dag ut, kan det ingjuta i dem en känsla av att arbetet är negativt och något som bör undvikas.
 5. 5
  Titta noga på dina arbetsvanor. Framgångsrika vuxna är mer benägna att våren från säkra hem, där föräldrarna har tillräckligt med tid att spendera med sina barn, undervisa och modellera viktiga livskunskap. Om du inser att du känner att du måste ständigt arbeta för att stödja dina barn, ompröva ditt beslut och hitta ett sätt att göra med mindre, visar ditt barn att du värdesätter dem genom att spendera tid med dem i stället för att tjäna mer pengar för att köpa mer. Även dina barn kan göra kommentarer som andra har mer väsentliga poster än du gör, kommer du att kunna påpeka att, genom att ha färre saker, du har mer tid för varandra, vilket är mycket mer värdefullt i det långa loppet.
 6. 6
  Investera i ditt barns utbildning tidigt, vilket gör detta en hög prioritet så tidigt som möjligt. Planering för utbildning kommer sannolikt att leda till bättre resultat. Leta efter den bästa pedagogisk erfarenhet för ditt barn, vare sig i en offentlig eller privat skola, från början, på dagis eller förskola, en som kommer att utmana ditt barn och förbereda honom eller henne för högskola eller annan avancerad teknisk utbildning inom området (s) de är intresserade
 7. 7
  Uppmuntra ditt barn att göra sitt bästa i allt de gör, speciellt i skolan. Tidigt, uppmuntra ditt barn att få bra betyg, men betonar vikten av att göra så gott de kan och sedan vara nöjda och glada att de gjorde just det, oavsett klass. Detta kommer att utvecklas i dem inställningen att vad som är viktigt är den energi de lagt ned på det, inte nödvändigtvis någon annans intryck av denna ansträngning. Visst, om ditt barn får dåliga betyg, måste du vara med och fråga varför de inte gör bättre. Var redo att hjälpa dem att hantera eventuella problem de kan ha med att lära, och se till att ditt hem är en miljö som främjar för att studera. Söka råd från lärare och kuratorer skolan. Överväga att få en handledare om ditt barn fortfarande kämpar. Ingjuta en känsla av tillfredsställelse i att uppnå goda studieresultat, kan du hjälpa ditt barn på vägen till självtillit och självkänsla.
 8. 8
  Var noga med att inte över-betona värdet av att ackumulera pengar till ditt barn, utan snarare vad som kan åstadkommas med den. Mest varje förälder, någon gång, säger att "pengar inte växer på träd." Det är viktigt att barnen förstår att tjäna pengar kräver initiativ och hårt arbete. Alltför ofta pengar går bara diskussionen när du vägrar ett barn något, och detta kan orsaka ditt barn att se pengar som en källa till stress, snarare än som ett medel för att uppnå sina mål.
 9. 9
  Lär ditt barn om budgetering tidigt, genom att hitta sätt för dem att tjäna och förvalta pengar. Om du ger ditt barn med en ersättning, hjälpa dem att utveckla en budget som innehåller gör korta och långsiktiga mål som inkluderar en sparplan, oavsett hur liten. Lär dem om investeringar och miraklet av ränta på ränta. Var noga med att inte lösa ut dem om de spenderar sina pengar för snabbt. Låt dem uppleva konsekvenserna av sina handlingar medan de bor under ditt tak. Om ett barn vill ha något som de rimligen kunde spara upp och köpa med sin ersättning eller inkomster, lära dem att avsätta lite pengar varje vecka så att de så småningom kan köpa objektet, och har dem att hålla koll på sitt sparande.
 10. 10
  Var mycket försiktig i att insistera på att ett barn måste arbeta vid ung ålder. Ett barns uppgift är att växa och lära, inte försörja sig. Gör inte din tonåring få ett jobb. Motstå denna frestelse - det finns gott om tid att arbeta för en lön efter utbildningen är klar. Detta är det säkraste sättet att få dem att känna att försörja sig är inte en positiv och givande erfarenhet. Gräsklippning, städning sina rum eller gemensamma utrymmen i huset, hjälpa till med rätter - dessa är alla uppgifter som kommer med att dela en lever ett mellanslag. Undvika att betala dem en ersättning för dessa strävanden. Istället, belöna dem för att hjälpa andra familjemedlemmar att få sina personliga sysslor gjort, eller för att inrätta och driva en lemonad stå, eller att hjälpa en granne med ett projekt. Kom ihåg - "fungerar" är inte ett ansvar av barndomen - se till att de har tid att vara barn. De som klarar sig bra i livet, ekonomiskt, göra det eftersom de gillar att göra vad de gör. Om din tonåring insisterar de vill arbeta ett sommarjobb stället för att fortsätta andra erfarenheter av lärande, eftersom de har satt ett mål som kräver pengar, det är okej, naturligtvis, men hjälpa dem att utveckla en god arbetsmoral och uppskattar värdet av ett balanserat liv av arbete och lek och avkoppling.
 11. 11
  Uppmuntra din tonåring att tänka på framtiden genom att dela din ekonomiska planer med dem. Diskutera vikten av att sätta mål tidigt, men också i att vara flexibel som förändringar måste göras på vägen. Bygga motståndskraft och flexibilitet är stora livskunskap att uppskatta och lära sig tidigt. Uppmuntra ditt barn, även när i elementär eller mellanstadiet, att tänka på vad de vill göra "när de växer upp." Betona att de kan ändra sig ett par gånger, men har dem undersöka deras val och skriva ut en plan för hur de skulle kunna utföra det. Genom att tänka igenom en plan med tidslinjer och mål vid en ung ålder, kommer de att utveckla förmågan att lista vad som krävs för att nå dessa mål och hur man kan tjäna de medel de behöver för att uppfylla sina drömmar. Hjälp dem vara realistiska att sätta uppnåeliga finansiella mål, men vara noga med att inte ställa onödiga gränser. Med hårt arbete och uthållighet kan vi alla göra fantastiska saker. Det är viktigt för våra barn att förstå att bygga välstånd är en lång process för de flesta av oss, men att de kan ha eller göra nästan vad de vill om de är villiga att sätta upp mål för sig själva och samvetsgrant arbeta mot dessa mål. Tålamod är en dygd.
 12. 12
  Sedan starta och driva ett företag är ett sätt att ditt barn kan bli rika, vägleda dem till att starta en mycket liten man, såsom höjning daggmaskar eller bara säljer godis. Uppmuntra spendera lite av det, och investera resten - antingen genom att utöka den befintliga verksamheten eller starta en ny.
 13. 13
  Om ditt barn är bra på något i unga år (som fotboll, baseboll, eller elektronik) fråga dem om de har roligt gör det, och frågar dem hur de fick så bra. Gör detta endast om de kan göra en massa pengar att göra det.
  • Men varning: INTE driva dem att vara perfekt på det. Alla barnen blir bättre med tiden. Till exempel, raka A: s skulle vara fantastiskt, men ett par B är okej. Bara berätta för dem att de gjorde bra och hjälpa dem att göra bättre nästa gång.
  • Även om de vill sluta, fråga dem om de är säkra på att de vill stanna och låta dem veta de dåliga sakerna avsluta det, och låt dem veta allt de skulle ge upp genom att sluta. Om du gör dem fortsätta, de är mest sannolikt kommer att sluta när du inte kan kontrollera dem längre.

Tips

 • Mata dina barn positiv förstärkning. Läs dem ofta, och se till att det är något lärorikt och upplyftande. Min mamma brukade lämna Norman Vincent Peales kraften i positivt tänkande böcker i badrummet. Många föräldrar dessa dagar leda upptagen, ansträngande liv och inte har tid eller energi att läsa för sina barn. Det är okej. Ta med dem till biblioteket och kolla in ljudböcker och spela dem hemma eller i bilen. Du kan också ladda ner gratis ljud, såsom Think and Grow Rich på webbplatser som denna www.thinkgrowrich.com.
 • Ge dina barn varje möjlighet att nätverka med människor som är lyckliga i sina valda karriärer. Ge dem möjlighet att uppleva värdet av att prata med andra, och nätverk med personer med liknande intressen.
 • Uppmuntra dina barn att följa saker som de brinner för, tillsammans med att välja en av dessa som också är ekonomiskt lönsamt
 • Det finns många sätt att bli ekonomiskt oberoende. Även om du kan ha en bana set karriär som du vill att ditt barn ska ta, inte tvinga honom eller henne in i din dröm. Ge dina barn råd och modell tillfredsställelse med din karriär, men låt dem göra sina egna val. Om de kan hitta något de gillar att göra, kommer de att vara mer benägna att sätta i det nödvändiga arbetet för att bli framgångsrik. Uppmuntra och stödja fortsatt intresserade och integration av hobbies eller konst i framtida arbetsplaner.
 • Låt dina barn misslyckas medan under ditt tak. Detta är mycket bättre än att vänta tills de är på college ålder, eller äldre, innan de gör mindre önskvärda val som har en långsiktig eller permanent, effekt. Undvik att låta dem ständigt falla tillbaka på dig, dock. Låt dem lära sig självtillit. Hjälp dem genom riktigt tuffa, oväntade tillfällen, men i allmänhet låta dem se misslyckanden som lärande upplevelser. Framgångsrika människor lämnar vanligtvis bakom en lång rad av misslyckanden, men de lär sig av dem och studsa tillbaka.
 • Om dina barn uppriktigt beundrar prestationer av framgångsrika människor, de är mer benägna att efterlikna dem. Om de arbetar hårt och effektivt, är chansen att de kommer att uppnå goda resultat i livet. De bör göra sin egen framgång, vara konkurrenskraftig, original, ärlig, optimistisk och arbeta hårt.
 • Kom ihåg att pengar är inte nyckeln till lycka.

Varningar

 • Även om du gör allt rätt, ge ditt barn alla möjligheter att vara framgångsrika ekonomiskt, kan de inte växa upp och bli "rik", men de kommer att ha värderingar och etik som de kan vara stolta över. Framför allt ska de vara väl avvägd och njut "arbeta för en levande."