Wki

Hur kan man vara lycklig efter en skilsmässa

Oavsett hur länge du har varit gift, kan en skilsmässa vara i ditt liv. Du är inte glad över det och aldrig väntat det. Men oavsett hur du känner dig, kan du överleva, och kommer, om du håller en positiv attityd, som du går vidare ensam.

Steg

Hur kan man vara lycklig efter en skilsmässa. Inse att du inte är att skylla för resultatet av äktenskapet.
Hur kan man vara lycklig efter en skilsmässa. Inse att du inte är att skylla för resultatet av äktenskapet.
 1. 1
  Inse att du inte är att skylla för resultatet av äktenskapet. Det finns två personer inblandade och det tar både för att göra ett lyckligt liv.
 2. 2
  Gör lyckan din primära bekymmer, oavsett vem som är skyldig. Du är inte den första personen att vara frånskild och kommer inte att vara den sista.
 3. 3
  Leta efter ditt mål i livet, att ta reda på hur man får det. Gå framåt och göra de saker du alltid har velat göra.
 4. 4
  Gå med en aktiv stödgrupp om du tror att du behöver det.
 5. 5
  Förstå att du är en person i din egen rätt, och att genom att lära och läsa, kan du göra dina egna beslut.
 6. 6
  Ser fram emot framtiden. Tro inte att du måste vara gift, att vara lycklig. Kom ihåg, du är nu redo att göra vad det är i livet som du vill. Du har slutat på en tidsplan för att uppfylla dina partners behov, och du behöver inte be någon tillåtelse att göra någonting. Bäst av allt, du behöver inte massor av smutsig tvätt.
 7. 7
  Acceptera att du är skild!. Gå med i grupper om det är vad du vill göra. Läs en bok på parkbänken, gå på bio, eller bara titta på tvål på TV.

Tips

 • Var inte rädd för att "skjuta" en vän. Om de gör du känner hemskt, de får du ner. de bor på din erfarenhet och du kan inte vara lycklig omkring dem... avskeda dem. Precis som du skulle skjuta någon från ett jobb. Flytta på och omge dig med vänner som gör att du mår bättre inte sämre.
 • Skär de band som binder dig och ditt ex. Det kan vara svårt men att göra nya vänner på egen hand kan vara en stor upplevelse. Du kan införas i helt nya kretsar av vänner. Inte känna att du har att konkurrera om dina gamla vänner med ditt ex. Låt dem plocka sidor, behöver du inte dem ändå. Bäst av allt, är ditt ex inte sannolikt att visa upp på sin BBQ eller julfest.
 • Rensa ut alla övergivna föremål eller egendom. Om de inte vill det, inte kasta ut, ha en loppmarknad, sälja den på Ebay och köpa dig något fint med vinst för att piffa upp din nyligen enda garderob eller hem.
 • Om du alltid velat få en högskoleexamen, är det inte för sent. Gå för det.
 • Gör vad du kan för att eliminera ilska, sårad eller negativa känslor kvar av ditt ex. Bor inte på det faktum att de fuskat eller var opålitliga. Var inte ett offer. Flytta på, komma över det och låt inte varje samtal du har vara om ditt ex och alla hans fel. Plocka upp hakan, sluta vältra, sluta slösa din energi på något du inte kan ändra på, le och gå framåt. Som verkligen kommer att irritera dem!
 • Självhjälpsgrupper listas i tidningar. Leta efter dem.
 • Gå besöka dessa släktingar ditt ex inte vill eller gå till den plats du kan aldrig få ditt ex till semester.
 • Förlåt dig själv
 • Du kommer så småningom höra att ditt ex har gått vidare. Du bör också. Detta betyder inte att du måste hoppa på dating tåget innan du är redo men du ska känna sig fria att gå ut med vänner. Om du vill börja dejta, gå för det, kommer du att må bättre.
 • Om hemmet är en känsla av tomhet och konstigt att du kan arrangera möbler, byta rum, måla väggar som färg du alltid velat. Köp fransig allt eller gå med kandidatexamen tema beroende på kön. Huset kommer att verka nyare, kommer du att känna dig duktig och det kommer inte se ut som någon bara flyttat ut.
 • Försök att inte älta det negativa och inte spendera tid runt de människor som ger dig ner känslomässigt. Undvik känslomässiga vampyrer. Detta kan innebära att du måste undvika eller dike gamla vänner eller ens steg bort från vissa familjemedlemmar förrän en viss tid har gått och alla har något annat att prata om.
 • Få nya vänner. Bara att vara runt människor som du inte förknippar med ditt ex eller skilsmässa är hälsosamt. De var inte runt för bagage och det kommer att bli en fräsch nystart. Få mer än en.
 • Resa om du har råd.
 • Leta för att hitta ett college nära dig, och ta en kurs.
 • Tour ett museum, ta i en live show, skriva en bok.

Varningar

 • Att vara vansinnigt lycklig kommer att driva ditt ex nötter. Speciellt om de manipulera eller behandlat dig dåligt.
 • Ta stora vägen hela tiden och du kommer att må mycket bättre i slutet. Med drastiska åtgärder mot din ex kan orsaka juridiska frågor.
 • Inse att om du har barn tillsammans, kommer du aldrig riktigt bli fri från ditt ex. Du kan inte förvänta sig att barnen ska sluta nämna sin andra förälder. Om de är minderåriga, kommer du och ditt ex måste arbeta ut en visitation schema.
 • Se till att du är klar att avyttra några övergivna fastighet sedan sälja det eller donera den. Var artig och inte kasta bort släktklenoder eller något värdefullt att han / hon uppenbarligen kvar av misstag.
 • Förbered dig på att förlora de flesta, om inte alla dina gifta vänner. Som en enda person, kan du uppfattas som ett hot, oavsett hur löjliga idén verkar. Vänta inte runt hoppas att höra från dem, börja odla nya vänskapsband.
 • Var försiktig när man möter nya människor. Vissa skulle vilja utnyttja dig. Vissa kanske vill utnyttja dig. De flesta människor är dock riktigt nice, så gör inte misstro alla. Bara vara försiktig och inte låna ut pengar till någon du inte känner.
 • Göra förhastade beslut om familjens fotografier kan beklaga år på vägen. Även om du eller din make kanske inte vill gamla bröllop eller bilder familj, dina barn kommer att uppskatta det om du sparar dem. Stick dem på vinden eller gå vidare och ge dem till dina barn om de är gamla nog.