Wki

Hur att skilja så fredligt som möjligt

Ingen skilsmässa är söt och sällan är det så vänskaplig som man hoppats. Många förluster upplevs när avsluta ett förhållande, såsom förlust av ett hem, säkerhet, ekonomi, komfort, intimitet, etc, bara för att nämna några.

Men det finns vissa strategier som skilsmässa par kan lära sig för att göra sin avresa från relationen så fredlig och stressfri som möjligt. Genom att hitta framgångsrika strategier för att hantera förlust och smärta, kan båda parter att hitta en effektiv väg för att underlätta processen och sluta med en fredlig lösning.

Steg

Hur att skilja så fredligt som möjligt. Hantera den känslomässiga aspekten av uppbrottet över allt annat.
Hur att skilja så fredligt som möjligt. Hantera den känslomässiga aspekten av uppbrottet över allt annat.
 1. 1
  Hantera den känslomässiga aspekten av uppbrottet över allt annat. Skilsmässa är en tid av stor känslomässig smärta och enorm förändring. Du kanske har gjort ditt bästa för att rädda äktenskapet, bara för att ha det resultera i ett definitivt slut. Om du finner det svårt att arbeta igenom de förändringar och känsla av emotionell förlust, är det viktigt att söka från en neutral part, eftersom detta kommer att hjälpa dig att hantera förlusten av förtroende, respekt och tillgivenhet inom relationen. Lärande copingstrategier hjälper dig att överleva den smärta och förlust. Emotionella problem du kan stöta på är:
  • Det kan bli väldigt traumatiskt att acceptera att du har fått avslag eller ersatts. Det lämnar du känsla som om du har fått avslag och påverkar din, speciellt när du är den partner som har lämnats kvar.
  • Känslor av ilska och måste spridas så att du kan återvinna ditt liv som en enda person igen.
  • En känsla av tomhet när man tittar in i framtiden kan överväldiga dig. Oron någonsin dela ditt liv med någon som är återigen naturligt genomträngande men kan sudda din förmåga att återhämta sig.
  • Känsla sårad, ibland mycket djupt och inte vill öppna upp för någon annan om någon av dina känslor. Din känsla av tillit kan raseras.
 2. 2
  Sikta på att se den positiva sidan att hantera advokater och domstolar. Även denna del av äktenskapsskillnad kan vara stressande, en gång över detta ger några påtagliga fördelar för skilsmässa. Partners är nu juridiskt åtskilda från sina uppgifter som ansvariga för varandra. Dessutom kan den visshet om tillgångar som beror på den rättsliga processen reglera oreda som känslomässiga bilagor skapar. Som en del av att hantera de juridiska aspekterna av skilsmässa, kommer följande överväganden hjälpa en mer fredlig process för dig:
  • Vet dina lagliga rättigheter. Det är viktigt att känna till dina rättigheter och hur att genomdriva dem i förhållande till egendom uppgörelse, underhåll och vårdnad. Kunskap kan hjälpa till att hålla dig lugnare och mer tillfreds om vad som händer med dig.
  • Hitta en advokat som du klickar med. Nöj dig inte med den första om att advokaten inte känns rätt. Ibland stammen av skilsmässa kan vara mer än matchas av din irritation med din advokat upptåg, så se till att du är nöjd med den här personen innan de accepterar att behålla dem. Ju mer aggressiv och "take-all" inställning din advokat, desto mindre vänskapliga avvecklingsprocessen vara, så ha detta i åtanke när du väljer en.
  • Betrakta ett ömsesidigt advokat-fri skilsmässa. Inse att en dålig skilsmässa advokat intresse ligger i att smidigt, lugnt suga dig in till ett krig. Skilsmässor är till stor del standardtext, en google för "skilsmässa för" avkastning "skilsmässa för dummies" som den första träffen.
   • Tyvärr om du har barn skilsmässa kan vara för komplicerat för "gör det själv"-metoden. Bra skilsmässa advokater är inte intresserade av att suga dig in i krig. De gör mer pengar på lång sikt genom att ge snabb, god service som lämnar du nöjd med dem och är villiga att hänvisa dem till dina vänner, familj och även totala främlingar. När du läser upp hur skilsmässa fungerar är en bra idé kom ihåg att boken som "skilsmässa för dummies" är skriven för en nationell marknad. De utgör därför inte specifikt. Om du och din make har möjlighet att nå en överenskommelse på varenda aspekt av din skilsmässa du kan rita upp din egen pappersarbete med en blankett som finns på internet, men du bör åtminstone betala för en timme för en advokat är dags att få dem att se över det. Detta kan spara tid genom att låta dem påpekar mindre misstag som kan hindra domaren från att underteckna din dekret. Om du har barn är situationen ännu mer komplicerad eftersom det finns många ytterligare krav som staten kan ålägga dig att en advokat kan se finns där och gjort egendom. Att betala en advokat för en timme av sin tid för att granska dokumentet är mer förnuftigt än att tillbringa 2 timmar vid domstolsbyggnaden bara ha domaren berätta om det finns en brist i din dekret och att hon inte får berätta vad det är eftersom det skulle kunna ge juridisk rådgivning och hon inte kan göra det.
 3. 3
  Undvik bitterhet när tillgångar måste delas. Detta skapar stor olycka som varje partner känner rånad och detta genererar argumenterar om vem som har rätt till vad. De flesta par kämpar för att komma överens om vem som ska få vad. Par idealt borde fokusera på att skapa ett nytt liv, ny miljö med några bestående minnen av den annullerade äktenskapet. Detta begrepp kommer att hjälpa dem att inte kämpa över objekt som kommer att föra tillbaka minnen och smärta i gång höll äktenskapet.
  • Har alla fakta och siffror i handen för att hjälpa din advokat att bygga en sund ekonomisk fallet och att övertyga din make utan argument och antaganden som berörs. Använd, dokumenterade bevis, och andra tillförlitliga informationskällor för att säkerhetskopiera dina önskemål. Detta kan innefatta att skriva ut en fullständig ekonomisk historia ditt äktenskap som speglar de resurser du har, beräknat värde av delad egendom, enskilda tillgångar och skulder. Även om detta kanske låter beräkna, är det inte mer än att vara saklig och fakta är ditt bästa sättet att hålla känslorna nere.
  • Ge din make möjlighet att vad man ska ta från huset. Du kan bli mycket förvånad över hur lite diskussion krävs för att dela upp ett när du frigöra vidtagande. För många par, blir det tydligt att det alltid var "hans och min" eller "hennes och mina" avdelningar i huset och det är bara när argumenterar att dessa uppenbara indelningar används som vapen för att såra varandra. Ta bort den chansen genom att erbjuda din make möjlighet att ta vad de vill. Deras egen känsla av ansvar och skuld kommer att göra en del av sortering för dig!
  • Kasta ett mynt för objekt som du har varje betalade hälften för. Det kommer även i slutet. Är dina tillhörigheter värda så angst annars?
 4. 4
  Bestäm hur familjelivet ska organiseras när barn är inblandade. "Vem har", "Hur kan besöka rättigheter tillgång förälder ordnas", "Hur kan föräldraansvar delas mellan två parter", är alla viktiga frågor som måste lösas. Det är inte hälsosamt för barnen när föräldrarna använder dem som vapen mot varandra. Barn är inte skyddade från och bitterhet som rasar mellan arga föräldrar. Sätt barnen först och undvika att skapa situationer där barn blir känslomässigt fångade av sin lojalitet till båda föräldrarna.
  • Se upp för överföring av känslomässiga övergrepp från ett missbruk förälder till barnen. Varken göra det själv eller låta den andra maken att göra det. Tecken inkluderar "Du skulle välja att leva med mig, om du älskade mig." Det är klassiskt manipulation och när du är klar med barn, är det ovänlig och placerar barnen i en binda de kan inte vinna vad de säger eller väljer.
  • Använd en konsult eller medlare för att hjälpa till med att bestämma vårdnaden om du inte känner att du är kompetent att göra detta själv. Om vårdnaden måste godkänts av en domstol, eller du hamnar i domstol ändå, kommer en domstol som kan se föräldrarna redan försöker hårt att imponeras av lagarbete och hänsyn till barnens behov först och främst.
  • Var beredd på att rättegången några system innan den stannar på en som fungerar för er båda. Du kan omöjligen veta vad som kommer att fungera bäst förrän du har gett olika arrangemang en chans. Ta hänsyn till barnens intryck också.
  • För den största fredliga övergången, bör ni båda vara beredda att dela det stora om välfärden för barn och att fortsätta att samverka med varandra i förhållande till barnens liv.
 5. 5
  Lämpligt sätt hantera anpassningen i samhället. Oftast skilsmässa par har att lämna en gemenskap av vänner och kollegor att gå med en annan. Delat vänner från tidigare äktenskap måste ofta välja vars "sida" de är på. Handskas med förluster i ett moget sätt, att veta att vissa av dessa, liksom äktenskapet aldrig var tänkt att vara. Detta kan vara en enorm förlust för många människor som hade värderat de bildade relationer och en känsla av tillhörighet som de en gång delade. Men kan vara realistisk om relationer bidra till att jämna vägen för dig.
  • Undvik förväntar dina vänner att ta ställning. Om du inte talar illa om din ex-make, har de mindre anledning att göra det heller. Om du försäkra dem om att skilsmässan var vänskaplig och att ni två är fortfarande vänner, ibland kan lindra spänningen med vänner (som det du säger är sant). Likaså, ta inte upp din make alls, detta bryter förbindelsen för både dig och dina vänner, och tillåter alla att gå vidare.
  • För fler idéer om hur dina vänner ser situationen, läs Hur kan man vara en god vän till båda parterna i en skilsmässa.
 6. 6
  Lär dig att återfå din känsla av dig som individ. Denna del är märkt genom att se sig själv som en individ igen snarare än att vara en del av en intim par. De intensiva reaktioner av förnekelse, ilska, köpslående och behöver ersättas med känslor av acceptans.
  • Ge dig själv tid. Inledningsvis kommer du förmodligen att känna splittrad, sårbar, bruten, låg självkänsla, och diverse andra känslor beroende på ditt kön, oavsett om du inledde skilsmässa eller inte, och vad som har hänt genom loppet av skilsmässan. För vissa kan det vara en absolut känsla av! Oavsett känslor, komma till rätta med ditt nya liv kräver tid och bildandet av nya rutiner och vanor.
  • För att hålla din egen inre frid, undviker själv skylla. Relationer kräver två personer och samtycke och medverkan av båda. Om du försöker att skylla dig själv för vad som hänt, då du kommer att känna skuld, arg och hjälplös. Blame är en värdelös känsla och när den är relaterat till slutet av ett äktenskap, det bara orsakar dig skada. Acceptera att äktenskapet har upphört och att det finns nya saker att göra i livet nu, bland annat att hitta en ny känsla av syfte.
  • Ta upp yoga, meditation, eller en kampsport för att ge dig chansen att utveckla din inre fokus och som en källa för att lindra stress.
 7. 7
  Avstånd ifrån alla aspekter av bruten relation. Flytta på att återupptäcka din egen individualitet. Detta kallas den centrala separationen, scenen när personen börjar känna sig hel igen. I detta skede måste du ha klart definierade regler i ditt huvud om någon ytterligare interaktion med din make, för att fortsätta att upprätthålla freden. Vissa av dessa regler kan omfatta (de är upp till dig):
  • Behandla framtida interaktioner på ett professionellt, affärsmässigt sätt. Du måste fortfarande tala för barnens skull? Agera som om du är i ett affärsmöte på jobbet, med den välfärd de barn som verksamheten till hands.
  • Avsluta alla samtal med din ex-make som förvandlas till en ropande eller där du ständigt avbruten. Förklara att du ska prata igen när alla har lugnat ner sig. Gör klart i framtida möten som ska din make eller explodera, kommer ni att sluta att mötet också.
  • Använd aldrig barn att förmedla information till din ex-make. Använd e-post eller post för detta. Undvik texter, de är för personliga, intima, och alltför ansluten.
  • Depersonalize alla dina meddelanden. Håll dina poäng enkel (det kan hjälpa till att skriva ner intressanta diskussion först) och hålla allt neutral.
  • Klipp banden. Prata inte med din ex-make för råd, hjälp, expertis, eller något sådant om du inte har något val i ett arbetssammanhang. Hitta nya platser för rådgivning, t.ex. din revisor, läkare, advokat, betalade hem hands-hjälpare, eller någon annan i din makes yrke eller bransch.
  • Om du behöver mer pengar för barnen, arbeta ut det som en affärsidé med din ex-make och inte tigga, gråta, manipulera, eller visa dig själv som ett offer.

Tips

 • Kom ihåg att prata ut, eftersom att prata är bättre än våld.
 • Ibland inrådan av vänner och yrkesverksamma kan vara till hjälp och andra gånger kan det göra saker värre. Var beredd på att fortsätta använda din egen bedömning av vad som är sannolikt att resultera i de mest fredliga och vänskapliga utfall.
 • Hitta en advokat som är omtänksam, stödjande och samarbetsvillig. Å andra sidan, inse att din advokat inte kan verka på detta sätt till din make och din makes advokat kanske inte verkar på detta sätt för dig. Advokaterna är där för sina kunder, inte den andra sidan, det är hur kontradiktoriskt system fungerar. Om det håller på att bli en verklig förtret, kan du behöva ta din soon-to-be-ex-make åt sidan och diskutera advokaternas taktik tillsammans och sedan rapportera tillbaka till respektive advokat och be dem att tona ner sin attackerande hållning. Detta kan då lindra spänningen för er båda.

Varningar

 • Om kommunikationen blir låst vid en skilsmässa, kan saker och ting gå från en önskan att vara rimliga och vänskapligt att vara rent otäckt och tjurskalliga. Det är lätt att fastna i denna negativa spiral som ett resultat av dina egna negativa känslor. Gör ditt bästa för att kliva åt sidan från de otäcka taktik though. Ett sätt att hjälpa kan vara att anställa en medlare, särskilt i förhållande till skiljelinjer ekonomi och egendom. Denna neutral person kan ta bort mycket av känslor, utmattning, och ilska och kan flytta mellan er två utan att ta parti.
 • Om du känner dig självmordsbenägen under en skilsmässa, få hjälp omedelbart. Detta är en svår tid, men det är aldrig värt att döda dig över.

Saker du behöver

 • En bra advokat
 • Din egen plats att få dig tillbaka tillsammans igen
 • Listor av tankar, idéer och synpunkter diskussion