Wki

Hur du handskas med din egen död

Är du orolig för att dö? De flesta människor är. Döden är något som vi kommer alla en dag måste möta oavsett vem vi är. Den dagen kommer när du måste bita i gräset, vare sig du vill det eller inte. Frågan är: kommer du vara redo?

Steg

Hur du handskas med din egen död. Inse att självmord är aldrig ett trovärdigt alternativ.
Hur du handskas med din egen död. Inse att självmord är aldrig ett trovärdigt alternativ.
 1. 1
  Inse att självmord är aldrig ett trovärdigt alternativ. Självmord kommer beröva dig möjlighet att förverkliga någon mening kommer du förmodligen bli upplysta av senare. Det kommer allvarligt sörjer dina vänner och familj. Livet är en rättvis balans mellan rättegång och glädje att se till att glädjen är mer sött kände medan rättegången bygger en allt starkare tecken på var och en av oss. Trial säkerställer mognad och tillväxt, det möjliggör separation av andras influenser och ger oss möjlighet att byta till de fullvärdiga personer vi är tänkta att vara. Kom alltid ihåg detta när markerna är extremt nere för dig. Även författarna allvarligt pessimistiska böcker, såsom boken "Predikaren" i den judiska testamentet, tillrättavisa självmord eftersom de vet att vi lär av vedermöda och bli mer öppen för större visdom, även om det större visdom också bär på en börda av någon sorg. Alltid något mörker att göra ljuset lysa klarare.
 2. 2
  Sökande efter mening i livet så att vid dödsögonblicket du inte kommer att överväga ditt liv till spillo. De flesta samhällen idag är väldigt centrerad kring underhållning, men du kommer att tänka på ditt liv som bortkastad om du aldrig riktigt uträtta något. Hjälpa andra att bli bättre människor är en sådan möjlig livsform. Höja ett barn väl, vårda en trädgård, dela tid med de äldre eller handikappade, undervisning, ge av din tid även i ett jobb du anser återvändsgränd - alla dessa aktiviteter är värdiga och konstruktiva krafter i den här världen. Även den återvändsgränd jobb är att hjälpa i något avseende och lär dig att gå vidare till något bättre anpassade till dina behov och färdigheter. Alltid att vara tacksam för det som är runt omkring dig, för vad du har och ge mening åt allt som du gör. Skulle mening gäcka dig av någon anledning, alltid vara beredda att ifrågasätta varför det är så och försöka ta bort orsaken till stagnation även om att göra det är hårt arbete.
 3. 3
  Tänk religion eller reinkarnation. Du kanske eller kanske inte tror i ämnet att vara något mer än ett intressant ämne, men flera personer tror att religionen som ger möjlighet till ett liv efter detta kommer syftet med detta livet. Titta innan du språng, men innan du hoppar huvudstupa in i någon religion. Och undfly religiösa övertygelser som glorifierar självmord. Dessa fanatiska samtal till ren död är en misstolkning i någon religion och är en produkt av själviska, missanpassade föreställningar som devalvera liv och sitt värde.
 4. 4
  Förstå att döden är oundviklig. Om allt du gör med ditt liv är rädd för att förlora det, kan man lika gärna vara död. Detta är inte ett tillstånd som någonsin i. Njut totaliteten av en dag, även de delar av dagen som är ledsen, skrämmande eller hemskt.
 5. 5
  Läs om "terminal rastlöshet". Detta är ett ganska okänt ämne som medicinska institutioner försöker mer eller mindre gömma från allmänheten.

Tips

 • Gör vad du kan för att göra en skillnad i världen, och lever varje dag till fullo.
 • Skapa konst med teman av död och döende. Skriv en dikt, en sång, måla en bild. Det kommer att göra dig mer upplyst om ämnet. Bara vara säker på att inte störa dina kollegor med dina funderingar av det stora okända.
 • Du ska bara leva livet som det kommer. Var tacksam att du fortfarande lever.
 • Använd aldrig fattigdom eller plötsliga ekonomiska trångmål för att motivera avsluta ditt liv. Någonting kommer att komma igenom för att hjälpa dig om du når ut till rätt personer på rätt sätt. Ha tro och vara stark i sådana situationer och vet att du inte är ensam om att göra finansiella misstag. Även om du har att göra med sjuka gotten, det finns lösningar med hjälp från människor som kan hjälpa till eller ånger. Om du är rädd för ditt liv, söka polis eller kyrka skydd.

Varningar

 • Du har fortfarande möjlighet att fortsätta ditt liv genom avkomma. Kom ihåg att även om du dör vad du fortfarande kan lämna värdefulla saker bakom.
 • Inte gräva i döden för mycket, kanske du missar det som är viktigast här och nu, faktiskt lever.