Wki

Hur att hitta skilsmässa poster

Skilsmässa Records, liksom äktenskap register, är offentliga. Detta innebär att genom att följa den rätta processen, kan vem som helst komma åt dem. Du kan försöka komma skilsmässa poster från bekvämligheten av ditt eget hem, eller så kan du besöka statens Department of Health och Vital Records. Även om du kanske kan komma skilsmässa Records gratis, kan du behöva betala för att använda vissa privata eller statliga tjänster. Läs vidare för att upptäcka hur man får tillgång skilsmässa poster i Europa.

Steg

Hur att hitta skilsmässa poster. Bestäm så mycket information om partierna som du kan.
Hur att hitta skilsmässa poster. Bestäm så mycket information om partierna som du kan.

Metod ett: genom ett län, distrikt eller statlig enhet

 1. 1
  Bestäm så mycket information om partierna som du kan. Du kommer att vilja veta, åtminstone, namnet på den person du söker, samt namnet på deras (fd) partner, tillsammans med staten / land där skilsmässan lämnades in.
  • Det skadar inte att veta parternas respektive födelsedagar, heller, så att du kan skilja dem från andra par som har delat sina namn.
 2. 2
  Kontakta eller besök statens Department of Health och Vital Records. Officiella skilsmässa register kan oftast nås från varje stats Department of Health och Vital Records.
  • I många stater är certifierade register över skilsmässan inrymt i statliga Superior Courts. Kalifornien certifierad Records skilsmässa, till exempel, är bara tillgängliga från Superior Court i det län där skilsmässan lämnades in.
  • Du kan också forska i skilsmässa register som förs i överrätten på länsnivå. Den information du söker kommer normalt ges in till familjerätten division eller civil records avdelningen.
  • Om forska vid hovet nivå inte ger dig med lämplig skilsmässa post, sedan titta in i specifika länet kontorist kontor. Vissa stater, till exempel Florida, organisera alla sina civila poster i den officiella Records Index, som upprätthålls av länet kontorist.
 3. 3
  Bestäm om du kan få en bestyrkt kopia. I många stater, certifierade register av skilsmässa är endast tillgängliga för personer som nämns i handlingarna, föräldrar i det enskilda namnges på posten, och vissa andra personer eller enheter som anges i lagen. Om du varken är en av dessa, kan du nöja sig en "informativt" kopia.
 4. 4
  Fyll i en poster begäran. Av säkerhetsskäl, de flesta stater ber dig att fylla i ett register begäran innan vi ger dig tillgång till offentliga register. Ibland kommer detta pappersarbete att finnas tillgängliga på nätet. Du kan också behöva betala en liten avgift (10€ -15€) för att erhålla handlingen.
 5. 5
  Mail begäran, tillsammans med alla relevanta avgift till staten vitala poster avdelning.
  • Observera att för många stater, kan namnet på den avdelning inte vara "[State] Institutionen för hälsa och Vital Records." I Kalifornien, till exempel, är det rekord begäran skickas till "California Department of Public Health" i stället.
 6. 6
  Vänta. Det är oftast en väntetid på allt från ett par veckor till sex månader innan uppgifter kommer att vara redo, så oroa dig inte om det har varit ett tag. Om de inte skickas direkt till dig, gå till tingshuset för att plocka upp de poster när de är anlänt.
  • Om ingen post hittas, kommer staten att utfärda ett certifikat av några offentliga uppgifter och behålla avgiften för sökningen enligt statens lag

Metod två: genom ett privat företag

 1. 1
  Prova någon av de online skilsmässa register databasen bolag. Var medveten om att du måste betala (även om många webbplatser hävdar att de är "fria"). Ange informationen på den person du söker och klicka på "Sök nu".
 2. 2
  Om du hittar den person du letar efter, klicka på deras namn.
 3. 3
  Välj din betalning / medlemskap.

Metod tre: via en online-sökning

 1. 1
  Prova en Google-sökning med endera partens namn. Om register över skilsmässan blev offentligt, av någon anledning, kanske du kan komma åt den enkelt med hjälp av en sökmotor.
  • Försök att söka "[Party Name] skilsmässa post" och avgöra huruvida den här sökningen har varit framgångsrik.
  • Försök att söka "[Party Name] skilsmässa rekord [där partiet var frånskild]" och avgöra huruvida den här sökningen har varit framgångsrik.
  • Använd Google-sökning kommandot "allintext:" före varje sökprompten att ytterligare begränsa sökningen: "allintext: [Party Namn] skilsmässa rekord [där partiet var frånskild]".
 2. 2
  Förstå att all information som samlats på detta sätt är mindre auktoritär än att få en bestyrkt kopia genom ett statligt överrätt. Även om online-sökning metoden är snabbare, är det mycket mindre tillförlitliga än direkt nå ut till en statlig kanal.