Wki

Hur inte vara rädd för nötkreatur

Rädsla för nötkreatur, eller Bovinophobia, är en typ av fobi som gör att folk extrem ångest eller rädsla när de blir runt eller ens tänka på att runt nötkreatur på en gård eller ranch. Det är troligt att, som de flesta fobier, härleder rädslan från bristen på förståelse och kunskap om nötkreatur beteende. Med ökande stadsboende som vida outnumbers befolkningen på landsbygden, (över 80 till 90 procent av människor bor i städer eller förorter i många industrialiserade länder såsom Europa, Kanada och Australien) många människor har aldrig haft interaktionen med gården liv och Därmed har ingen erfarenhet eller kunskap om hur nötkreatur beter sig när det finns människor runt omkring. Andra är alltför redo att extrapolera de sällsynta media berättelser om olyckor med nötkreatur för att övertyga sig om att det finns en betydligt större risk än vad som är verklighet.

Självklart gör storleken och vikten hos nötkreatur dem verkar mer skrämmande i jämförelse med en hund eller en katt, så det finns vissa fördelar med att vara försiktig, speciellt med tjurar och kor med kalvar. Vad är inte praktiskt men är tron ​​att när en flock nötkreatur kommer upp till dem, de tror att de kommer att trampas till döds eftersom besättningen är "laddning" på dem. Detta eftersom de flesta människor inte förstår att oftast en flock nötkreatur har ofta fått lära sig att varje gång någon kommer fram till stängslet, kommer de att få en behandling. Oavsett om du som hälsade genom en besättning av nötkreatur, hitta dig själv bland vissa nötkreatur, eller om du helt enkelt vill inte längre ha en bovinophobia åkomma, några tips nedan är bra att börja med när man kastar loss rädslan för kor.

Steg

Hur inte vara rädd för nötkreatur. Gör ett besök på en gård eller ranch som har nötkreatur du kan börja arbeta med att befria denna rädsla.
Hur inte vara rädd för nötkreatur. Gör ett besök på en gård eller ranch som har nötkreatur du kan börja arbeta med att befria denna rädsla.
 1. 1
  Förstå att fobier är både vanliga och oftast lätt att behandla. Undvika att besöka en gård, komma nära kor, eller ge dig mardrömmar om dem är inte nödvändigt eftersom din ångest kan botas. Tänk att få behandling av en psykisk hälso-och sjukvårdspersonal samt vidtar de åtgärder som föreslås i den här artikeln. Några av de behandlingar som har visat sig framgångsrik i att behandla fobier inkluderar kognitiv beteendeterapi och Virtual Reality Exponering terapi, en del människor också svara på en kombination av terapi och anti-depressiva eller ångestdämpande mediciner. Bortsett från professionell hjälp men, det är verkligen en fråga om inför din rädsla, som resten av den här artikeln syftar till att hjälpa dig med.
 2. 2
  Lär beteenden och kroppsspråk av denna nötkreatur. Kunskap är det bästa sättet att sätta din rädsla bakom dig. Merparten av tiden när ett nötkreatur kommer upp till dig att de är nyfikna på dig, eller de tror att de kommer att få några godsaker från dig (som en handfull gräs, till exempel).
  • När ett nötkreatur är frustande, morrande, eller krafsar på marken eller kasta sitt huvud på dig, eller ens ge dig det utseende som ser ut som de blängde på dig, sedan flytta bort från staketet och undvik ögonkontakt. I djurvärlden, när du ha ögonkontakt med ett annat djur som synbart utmanar dig, som har bedömts som ett hot. Om du inte flytta bort eller göra en hotfull gest mot detta djur, leder detta ofta till en attack.
  • De som ska vara mest oroad över är: Kor som skyddar sina kalvar eller tjurar som morrande på dig. Head gungade, krafsar, visar deras sidor, morrande, osv, är alla varningstecken att om du inte får ut ur deras sätt eller bort från sin plats, de kommer att debitera. Om ett djur inte visar några dessa tecken, då är det bäst att inte oroa attackeras. Ofta ens tänka negativa tankar leder till negativa beteenden från ett djur.
 3. 3
  Envision att nära nötkreatur i en hierarki av situationer, numrerade 1-10. Tio representerar din värsta rädsla, och en är den situation som gör dig minst orolig. Så, kan du föreställa följande hierarki av gradvisa situationer:
  1. Ringmärkning upp en bonde eller ranchägare och be honom / henne att besöka deras gård
  2. Framme vid gården där man ser kor ute i inhägnader eller betesmarker
  3. Walking in i en lada där det finns boskap i spiltor, eller ut till hagen där boskap betar.
  4. Tittar på honom / henne foder och interagera med, samt prata med dig om sina djur.
  5. Titta boskapen är från ladugården till fältet, eller från ett bete till ett annat.
  6. Promenad upp till staketet där boskapen betar
  7. Ropade till boskapen medan du håller ut lite godis genom stängslet
  8. Titta boskapen komma över till dig
  9. Att låta boskapen att ta foder från din utsträckta hand
  10. Klappa eller petting en ko som jordbrukaren lugnar du är bra med mänsklig kontakt.
  • Kom ihåg, detta är bara en föreställa övning, men det tillåter dig att successivt arbeta igenom de olika nivåerna av rädsla, särskilt i kombination med att tänka på en avkopplande eller fridfull bild, då den oroliga bilden, och så vidare, för varje visualisering tills du känner bekväm med dem alla.
 4. 4
  Gör ett besök på en gård eller ranch som har nötkreatur du kan börja arbeta med att befria denna rädsla. Ingenting fungerar bättre än inför dina rädslor. Om du gör det gör dig till en starkare och mer självsäker person! Ring en lokal gård eller ranch och låta ägaren vet vad du hoppas uppnå, vara artig och förklara dig tydligt så att du inte lämnar jordbrukaren undrar vad problemet är. Vidta åtgärder för att gå till gården eller ranch och spendera lite tid runt nötkreatur. Var noga med att fråga tillverkaren om de kan avvara några ögonblick att vara med dig medan du observerar sin boskap, de kanske kan prata dig igenom och lära dig några nötkreatur beteende för att mildra dina nerver.
  • Gården eller ranch besök bör vara minst 40 minuter i längd. Ännu längre skulle vara bättre.
  • Om du inte kan göra det till en gård eller ranch, vänta på en lokal djur show eller jordbruks-mässan för att komma nära dig, och besöka djuren i sina spiltor eller fållor som de väntar på att bli visade.
 5. 5
  Slappna av och vara lugn. Det finns två faktorer till återstående lugn. Den första är att alla fobi terapi lär dig att slappna av och andas. Använda både avslappning och andningsteknik gör att du kan slappna av mer effektivt och andas efter behag. Andra djur är mycket mer känsliga för din energi än du tror! Du måste vara lugn och avslappnad när du arbetar med och vara runt djuren.
  • Om du är nervös, spänd, upphetsad, orolig, arg, frustrerad, rädd, deprimerad, etc., då de kommer att spegla ditt beteende. Ett djur kommer alltid säga vad du känner av beteendet de uppvisar därför att de lever i nuet, aldrig det förflutna eller framtiden.
   • Människan är det enda djur som kan leva i framtiden eller det förflutna. De flesta fobier förstärks av en person oroa dig för vad som kommer att hända i framtiden, vilket orsakar spänningar, oro och rädsla. Om du lär dig att inte förutse vad som kommer att hända i framtiden och inte heller tänka negativa tankar, kommer saker och ting fungerar bättre än du väntat.
    • Således, är nyckeln till att vara avslappnad för att aldrig förutse de dåliga sakerna. Alltid tänka glada tankar, eller bara inte tänka alls och bara.
 6. 6
  Andas. Som redan noterats, andas ordentligt är en viktig del av att kontrollera en fobi. Om du börjar känna spänd eller nervös eller orolig, ta ett djupt andetag och släppa ut det. Stanna upp en stund och låt dig lugna ner.
 7. 7
  Titta på nötkreatur och deras rörelser. Du har gjort det lärande om nötkreatur beteende, och nu är ett perfekt tillfälle att sätta dina kunskaper på prov. Är de stod bara och stirrade på dig, eller är de malning? Finns det bara en vid stängslet agerar aggressivt (se ovan för indikatorer), eller är det flera som inte hotar dig och bara efter dig när du går längs staketet?
  • Om du ser en flock nötkreatur som står vid staketet stirrar på dig och börjar följa dig när du går bort, är dessa djur agerar inte farligt. De vill bara några allmosor från dig!
   • En sådan besättning kommer också att svänga huvudet tillbaka på flugor eller att slicka sig själva, byta sina svansar nonchalant, klia sig på en staketstolpe, eller, om de är tillräckligt avslappnad, även börja tugga deras cud. Efter 15 till 20 minuter, om du inte har gett dem något av intresse, kommer de att börja vandra ut och fortsätta vad de gjorde.
  • Om du bara har ett djur (som besättningen tjur eller en enskild ko) som agerar som han eller hon är upprörd över din närvaro, sedan helt enkelt ignorera dem och gå längre bort från stängslet. När du har flyttat ett säkert avstånd (både till dig och till dem), då de kommer att vända sig bort och gå tillbaka till där de var "stationerad."
   • Kom ihåg, du har en större chans att bli sårad av ett sådant djur om du är i samma hage eller inhängnad som dem. Om du bor på motsatt sida av staketet från hotande nötkreatur och öva tekniker undvikande, så kommer de så småningom lämnar du.
 8. 8
  Se om du kan ge dem (de som är snäll mot dig!) En behandling av något handplockad gräs som växer på andra sidan staketet. Chansen är att du inte kommer att få någon att äta från din hand direkt, men om du är patient nog, du kanske. Men om inte, bara släppa gräset på marken där de kan se det och gå undan lite för att låta dem äta.
  • Sättet du håller ut din hand med gräs i det är inte som du gör med en. Nötkreatur greppa gräset med sina tungor, inte deras läppar, så om du håller ut din hand med din knytnäve innesluten över stemmy delen av gräset, du både aktivera djuret att få gräset från din hand och från att inte bli biten. Kom bara ihåg att släppa så fort du tror att nötkreatur har ett grepp om det.
 9. 9
  Försök pet ett av de djur som har kommit upp till dig för en behandling. Skrapa dem under hakan eller käken, på kinden eller även på halsen. Även under örat eller bakom undersökningen är en bra plats att röra dem. Om de drar sig till din hand nå ut till dem eller hoppa på din beröring, kan du sluta antingen göra det, eller försöka igen. Om samma sak händer på andra försöket, och sedan sluta.
 10. 10
  Gå bort med tanken att du har gjort goda framsteg med dig själv. Kanske du vill komma tillbaka och prova igen! Om du gör, upprepa med samma besättning eller med en annan flock tills du har ingen rädsla (men förhoppningsvis en hel del respekt) av nötkreatur.

Tips

 • Var medveten om ditt sinnestillstånd. Om du är lugn, kommer de att vara lugn.
 • Kunskap om nötkreatur beteende kommer att bidra i det långa loppet. Ju mer du förstår deras kroppsspråk, desto mindre rädd för att du kommer att bli.
 • Låt dig inte skrämmas av dem stirrar på dig. Bytesdjur stirrar alltid på människor eller ett rovdjur, oavsett vad du gör. Bara för skojs skull, har en stirrande tävling med dem för att se vem som kommer att titta bort snarast. Om du är riktigt bra och säker, du kommer alltid vinna!
 • En punkt om gradvis desensibilisering är att ta det ett steg i taget. Face varje nivå för vad det är tills du kan inse det utan panik.
  • En nivå lättare än att ringa en mjölkgård att göra nomineringen (vilket ger dig en deadline att frukta när det är gjort) är att börja titta på bilder av kor. Börja med målningar som är klart tavlor - Impressionist ettor eller tecknade serier. Sedan vidare till realist målningar och sedan bilder.
 • Låt inte hornen skrämma dig. En stor del av tiden nötkreatur med horn kan lika jämnt humör som de som är tillfrågade (eller har inga horn).
  • Om du vill erövra din rädsla över hornboskap, sedan besöka en gård eller ranch som väcker Texas Longhorns. Hitta en som är stolt för att erkänna att deras boskap är fogliga, inte vild som den gamla västern historier berättar om.
 • Nötkreatur får alltid uttråkad om du inte gör något som underhåller dem eller ge dem något att äta. Vanligtvis efter 10 till 15 minuter de ska gå ut och gå tillbaka till vad de gjorde innan du kom.

Varningar

 • Förväxla inte agera av laddning eller helt enkelt köra mot dig. Ett djur som laddningar mot dig alltid kommer att ha sitt huvud ner redo att svänga uppåt vid nedslaget. Djur som körs mot dig kommer att ha huvudet upp och alltid slutar innan de når dig.
 • Reta inte dem. Detta kommer bara att få dem upprörd och nervös, och om du går för långt kan man bara helt enkelt komma upp och ramma in i dig.
 • Tjurar är farliga. Om du har en i stängslet hotar dig, bara gå bort och undvika ögonkontakt. Så småningom kommer han bli uttråkad och gå iväg.
  • Om du har oturen att vara i ett område med ett avgiftssystem tjur, då du kommer att behöva veta vad man ska göra. Läs Hur att undvika / undkomma en tjur som en del av din bakgrund forskning.
  • Även om detta kan vara en rädsla för er, vara förnuftig - undvika att gå in i en inhägnad där det finns tjurar närvarande med kor, eller där det finns boskap som du inte vet och inte kan hantera själv. Det bästa du kan göra innan du skriver en hage eller betesmark är att be nötkreatur ägaren innan du går nära boskap.
   • Om du inte kan undvika att vara i en kapsling med boskap inne av någon anledning, gör så lite som möjligt för att dra uppmärksamhet till sig själv när de passerar genom ett fält av nötkreatur, hålla sig borta från flocken, och undvika att göra ögonkontakt.

Saker du behöver

 • Journal, arbetsblad för att skriva
 • Information om nötkreatur (hemsidor, böcker, etc.)
 • Lokal gård eller ranch för ett besök, kanske barnens zoo med en nypa