Wki

Hur får din svärmor att flytta ut ur ditt hus

Oavsett om din mamma-in-law shacked upp med dig och din make att hjälpa till med en ny bebis eller flyttat in under en viss övergång i hennes liv, någon gång är det dags för mamma att gå vidare. Även om det kan vara fördelaktigt att ha en annan uppsättning händer eller en klok vuxen i huset, bor med din mamma-in-law kan likna gå genom ett minfält och det kan också sträcka även de mest även humör persons känsla av personligt utrymme. Oavsett hur godmodig och söt hon är, du alltid måste gå försiktigt eftersom du aldrig vet när en explosion riktad från att vilja sitt eget sätt eller åläggs värden eller intrång på ditt space kan förekomma. Du kan ha ytterligare problem om din make är helt trivsel med mamma och du är den enda som behöver henne att flytta ut.

Oavsett hur komplicerad din situation kan vara, att hitta ett taktfullt sätt att få din mamma-in-law att flytta ut ur ditt hus kan åstadkommas med rätt strategi.

Steg

Hur får din svärmor att flytta ut ur ditt hus. Tänk på din tidslinje och livssituation.
Hur får din svärmor att flytta ut ur ditt hus. Tänk på din tidslinje och livssituation.
 1. 1
  Tänk på din tidslinje och livssituation. Hur länge har din mamma-in-law bott på ditt hus? Även om i vissa fall ett par dagar kan vara alldeles för länge, måste du avgöra vad som ska anses vara en rimlig tid. Vissa faktorer spelar in när behöver din mamma-in-law att flytta ut omedelbart:
  • Vilka är levnadsvillkoren gillar? Om du bor i en 6000 kvadratmeter hem med flera sovrum eller ens en mormor platt, kanske du inte fysiskt obehagligt, vilket kan ge dig lite mer tid innan de ger henne kängan. Men, om du sova på soffan eller i ett trångt gästrummet eftersom din mamma-in-law har tagit över ditt sovrum, är situationen lite mer trängande och mer motiverande att få henne på vägen.
  • Finns det andra familjeförhållanden? Har hon ta sin katt med henne, även om du är allvarligt allergisk mot katten? Eller gjorde en annan familjemedlem lifta och har vidtagit för att leva på ditt hus också? Ännu värre om denna familjemedlem är bortskämda med henne och inte mycket omtyckt av dig.
  • Finns det ett slutdatum i sikte? Att ha ett förutbestämt flytta ut datum är nyckeln. Om du kan hänga på fram till visst datum, kan du få ut av situationen utan att möjligen se ut som den onde. Men om ingen tidpunkt har bestämts, kan det vara dags för dig att göra en. Detta kommer att kräva takt och noggrann manövrering men det är värt ansträngningen.
 2. 2
  Granska de externa faktorer. I vissa fall kan din mamma-in-law kan leva med dig för att hjälpa till med en ny bebis eller där någon i ditt hus (eller din mamma-in-law) är sjuk. I båda fall kan du behöva utöva extrem tålamod eftersom nyttan av en extra par händer uppväger allt annat. I ett sådant fall är hon uppenbarligen vistas med dig för att hjälpa din familj, så sparka ut henne tills situationen är löst (eller barnet sover hela natten) kan hamna sätta dig i underläge. Även om hon är den som behöver hjälp, du kommer att behöva fortsätta att vara där för henne. Oavsett om hon är sjuk eller pank, måste familjen att komma samman under en kris, så du kanske måste grit tänderna och fat igenom.
 3. 3
  Gör en lista med anledningar till varför du vill att hon ska lämna. Eftersom du kan behöva övertyga både din make och din mamma-in-law av fördelarna med hennes avlägsnande från den omedelbara familjens hem, utarbeta en konkret lista över skäl till varför din mamma-in-law borde packa upp och dela. Använda faktiska och sakliga skäl som en ökning av elräkningen, sova på soffan och ett avbrott i nödvändig tid ensam med din make (som kan vara skadligt för ditt äktenskap). Diskussionslystnad av familjen som helhet kan också vara en orsak, men detta måste behandlas varsamt, som en fråga om orsakas av brist på utrymme och utan att lägga skulden på någon person i synnerhet.
  • Anledningar som inte kommer att flyga inkluderar att hon är irriterande, vill du gå runt i huset naken och nu inte kan eller att du inte gillar hennes parfym.
  • Starta renoveringar är ett tveeggat svärd, å ena sidan, kanske hon inte vill hänga om, medan å andra sidan, kan hon tro att renoveringar görs för hennes skull och att vara tillbaka så snart de är klar!
  • Också lista varför din mamma-in-law ska stanna. Finns det skäl att hon ska stanna? Naturligtvis har någon familj krissituation enorm tyngd, men är hon hjälpa dig betala några räkningar eller tillhandahålla barnomsorg (som du skulle behöva betala för något annat)? Dessutom, om hon har upplevt en naturkatastrof som har förstört hennes hem, som en jordbävning eller en löpeld, du måste ha mer tålamod, eftersom det kan dröja innan hon kan återvända till en ombyggd hem eller hävda sin försäkring och hitta någon ny. För att vara helt rättvis, lägga fram en väl avrundad argument vid mötet med din make, för att visa att du tar ett pragmatiskt förhållningssätt.
 4. 4
  Skapa en "out" situation för din mamma-in-law. För att backa upp dina argument för att be din mamma-in-law att flytta ut, spendera tid att sätta några lösningar på plats som kommer att hjälpa henne i en övergång. Till exempel, om hon lever tillsammans med dig medan hon letar efter en ny plats att leva (men verkar inte kunna "hitta" något som passar), gör hennes hus jakt en prioritet för dig också. Leta på nätet efter lämpliga fastigheter med henne, gå ut med henne och köra henne runt för att träffa fastighetsmäklare för att diskutera alternativ. Hjälp henne att hitta lämpliga levnadsvillkor inom sin budget och för att hitta en plats att leva. Det är nog en bra idé att hitta en plats som är i närheten, eftersom detta kan göra att flytta ut lite lättare för henne att acceptera. Viktigast, om du har en lösning redan på plats, kommer det svårare för henne att skjuta tillbaka med ursäkter för kvarvarande och om du är aktivt involverade i att hjälpa henne att överbrygga en övergång, kommer hon att bli imponerad av din hjälpsamhet.
  • Om hon tog ett husdjur med henne, se till att ta pet beaktas som en del av motiveringen för henne att hitta sin egen plats (allergier, andra husdjur får inte tillsammans med husdjur, etc.) och även försäkra henne om att du ll hitta en plats tillsammans som rymmer hennes husdjur.
 5. 5
  Träffa din make och diskutera dina problem, i linje med de tankar och list-gör du redan har gjort. Hitta en lugn, avkopplande möjlighet att prata med din make om hur du känner. Börja diskussionen genom att påpeka alla hans eller hennes mammas goda egenskaper (om hon verkligen har ingen, du kommer att behöva göra upp några allmänna spetsfundigheter) och låta samtalet gå in i hur du känner. Kom ihåg att det är inte att din mamma-in-law som "gör" du känner ett visst sätt, det är du som är ansvarig för det, så ta ansvar för alla dina känslor. Men förklara de konsekvenser som hennes närvaro har haft på ditt liv och dagliga rutin. Viktigast, påpeka hur hennes närvaro har på hela familjens liv också.
  • Var beredd på vissa push tillbaka från din om du inte redan känner till hans eller hennes känslor - det är hans eller hennes mamma bor med dig, så att han eller hon är mest sannolikt mer bekväm med den livssituation.
  • Påminn din make att du älskar din mamma-in-law, men att ditt äktenskap består av två av dig och dina barn - inte henne också.
  • Be för din makes input om hur situationen ska hanteras. Han eller hon vet mamma bättre än någon annan och kan vara till hjälp med råd eller sätt att bryta nyheten för henne.
  • Närma er inte din mamma-in-law tills du och din make kan presentera en enad front. Du kommer inte att lyckas förrän din make är på din sida också.
 6. 6
  Tillsammans träffa din mamma-in-law att diskutera aktuella livssituation. Som en familj, träffa din mamma-in-law att diskutera en tidsplan för henne att flytta ut. Börja diskussionen genom att fråga henne om hon skulle föredra att ha hennes privatliv och flytta in i en situation där hon kan vara mer oberoende. Om hon vill hänga på tanken av att vara fullkomligt nöjd leva med dig, bryta ut varför hon inte kan. Var taktfull och förklara hur din familj dynamik har förändrats. Påminn henne att familjen älskar henne och hennes övergång antingen hem eller till ett nytt hem är i allas (inklusive hennes s) bästa intresse.
  • Tillgripa bokstavering av de idéer du har redan spånade innan denna diskussion, som att hjälpa henne att hitta en lämplig plats, finansiera sin övergång, hjälpa henne att packa och ändra adress, etc.

Tips

 • Du kan alltid försöka att helt enkelt spela med termostat. Om hon är alltid kallt, hålla huset kallt. Om hon är alltid varm, hålla huset varmt. Så småningom får hon irriterad och flytta.
 • Om din mamma-in-law är förtegen om att lämna och känner en klyfta mellan dig och din make över saken, kan hon försöka att använda detta mot dig. Bli ett med din make innan man närmar sig ämnet för din mamma-in-law utflyttning.
 • Om problemet är att din make har en dysfunktionell relation med henne, vara väldigt stöttande och lyssna till din make. Det är det bästa sättet att ge stöd - hör ut din make. Sedan leta efter alla praktiska skäl utrymme, avskildhet, allergier och svårigheter schema som anges ovan. Om det inte är en intervention om drog / alkoholmissbruk eller psykisk sjukdom, ta inte upp mammas beteende som varför eller en del av det, bara vara mycket bestämd och håll dina gränser. Sedan gör vad du kan för att få henne den hjälp hon behöver. Dysfunktionella människor är olyckliga, tills de får hjälp, lider de värre än människorna omkring dem.
 • Leverera begäran om din mamma-in-law att gå ut med kärlek och omsorg. Håll humöret i schack och ha tålamod. Hon kanske vill att smälta nyheten för ett par dagar innan något kan göras.
 • Var tillgänglig för att hjälpa din mamma-in-law flytta ut eller övergång till ett nytt hem.

Varningar

 • Låt inte henne att läsa detta, eftersom hon kan besluta att bo ändå.
 • Låt inte den situationen att eskalera in i en familj fejd. Plocka dina stunder för att diskutera situationen noga istället för att vända det till det tredje världskriget.
 • Använd aldrig passiva aggressiva taktik för att uppmuntra din mamma-in-law att flytta ut. Nedsättande, lömska kommentarer på fluga kommer bara få dig i trubbel med din make. De kommer också att ge foder till din mamma-in-law att hävda, rättmätigt, att du aldrig har varit glad att ha henne att stanna.