Wki

Hur ta reda på vad ditt namn betyder

Inte alla växer upp med vetskapen vad deras namn betyder. Mer än detta, även om du har fått veta vad ditt namn betyder med dina föräldrar, andra familjemedlemmar eller kan det finnas ytterligare betydelser eller variationer som du inte är medveten om. Ett namn är en viktig del av oss, eftersom det ofta medför social och kulturell betydelse och det kan också ha mycket personliga värderingar som du och bär ut i. Studien av namn kallas namnforskning. Här är några idéer för att ta reda på mer om ditt namn.

Steg

Hur ta reda på vad ditt namn betyder. Fråga dina föräldrar.
Hur ta reda på vad ditt namn betyder. Fråga dina föräldrar.
 1. 1
  Forskning ditt namn i biblioteket. Samtidigt som Internet är ett bra ställe, böcker förblir den bästa och mest solida källa till information om att ta reda på mer om ditt namn. Din lokala bibliotek borde ha en hel del böcker om namn. Kontrollera både översiktsverk och baby böcker namn. Det kan också vara relevanta böcker i historien avsnittet. Fråga bibliotekarien om hjälp om du är osäker.
 2. 2
  Sök efter namn betyder webbplatser på Internet. Hitta en plats och skriv in ditt namn. Några exempel är de externa länkar, men du kan hitta många genom att försöka sådana termer som:
  • Namn
  • Innebörden av namn
  • Namn som
  • Vad ska ringa ditt barn
 3. 3
  Fråga dina föräldrar. Var inte nervös bara för att de aldrig har sagt, men du vill veta vad ditt namn betyder. Det kommer sannolikt att vara någon speciell anledning som motiverade dem att ringa dig namn som du bär och kanske de bara inte tycker det är värt att diskutera med dig. Även om svaret är inte riktigt lika romantisk eller intressant som du hade hoppats, det är en utgångspunkt och du kan bygga vidare på det med de andra betydelser som du hittar ut genom din forskning.
 4. 4
  Sök upp olika kulturella betydelser. Ditt namn kan ha översättningar till andra språk och bär en hel tillhörande historia av betydelser inom dessa kulturer. Detta kan vara en enorm resurs att bygga på din kunskap om ditt namn.
 5. 5
  Kolla in innebörden av ditt efternamn. Sluta inte vid dina förnamn (första, andra osv). Titta också in på betydelsen av ditt efternamn. Det finns efternamn ordböcker på bibliotek och på Internet liksom.

Tips

 • Acceptera ditt namn eftersom det inte spelar någon roll vad det innebär. Det är en del av dig och om du gillar ljudet, utseendet och hur det känns, det är vad som verkligen betyder mest.
 • Det finns en hel del spel kring namn, spel som sträcker sig från ljudet av ett namn, antalet bokstäver i ett namn, gör om dina för-och efternamn är jämn eller udda etc. Utforska olika ovetenskapliga teorier för skoj men inte vara alltför luras av dem. Du är den du är på grund av summan av allt du har gjort, kände och tänkte, inte för att någon som heter något.
 • Att förstå innebörden bakom ditt namn kan vara avslöjande, kan du känna att du identifierar dig med de egenskaper det sägs betyda. Ibland kan detta bero på det faktum att historiskt sett en namn gavs till en person för en viss anledning, till exempel som har en viss hårfärg eller en viss färdighet. Men även om det inte "gel" med din personlighet, kan du finna att de betydelser bakom ditt namn ger dig en känsla av värden värda att leva upp till, så att du kan vara det bästa du kan vara.
 • Om du inte är väldigt nöjd med ditt förnamn, gå till din andra namn eller välj ett smeknamn. Kanske ditt förnamn kommer att växa på dig med tiden. Om inte, de andra namnen är fina substitut.

Varningar

 • Gå inte runt och säger samma människor vad ditt namn betyder. Förr eller senare kommer det att vara gamla nyheter och kommer att få irriterande.
 • Inte skryta om ditt namn betyder något stort, kan du berätta för människor, men inte vara snobbig när du berättar dem.