Wki

Hur man ritar ett släktträd

Kartläggning dina förfäder på ett släktträd är ett bra sätt att hjälpa barnen att förstå sitt arv och få kunskap om stora morföräldrar och andra familjemedlemmar som de kanske aldrig fått chansen att träffa. För vuxna kan det vara en chans att memorialize personer som har gått bort och skapa en vacker bild av en släkthistoria. Läs vidare för information om hur farkosten en släktträd.

Steg

Hur man ritar ett släktträd. Ta reda på mer om din släktforskning.
Hur man ritar ett släktträd. Ta reda på mer om din släktforskning.

Forskar din släkthistoria

 1. 1
  Ta reda på mer om din släktforskning. Vissa människor är väl förtrogen med sin släkthistoria, och andra inte vet så mycket om sina farföräldrar, stora morföräldrar, kusiner och så vidare. Innan du gör ett släktträd, få all information du behöver genom att bedriva forskning på följande sätt:
  • Fråga familjemedlemmarna för information. Om du gör ett släktträd för ett skolprojekt, kanske din mamma och pappa att kunna berätta för dig allt du behöver veta om din familj. För omfattande projekt släkthistoria, överväga att titta på en släktforskning databas. Sajter som Familysearch.org har information om länge förlorade släktingar du kanske inte har känt att du hade.
  • Var noggrann. Ett släktträd är inte så bra när någon av misstag lämnas ut. Du kanske vill kontrollera med flera källor för att se till att din information är korrekt.
 2. 2
  Bestäm hur långt tillbaka att gå. Det är intressant att spåra din släkthistoria så långt tillbaka som du kan, men när du ritar ett släktträd, är det inte praktiskt att spela in information som sträcker sig mer än ett par generationer tillbaka. Du begränsas av storleken på det papper du använder, eftersom du måste kunna passa alla namn på en sida.
  • Många väljer att gå så långt tillbaka som deras stora stora morföräldrar och deras syskon, eller deras förfäder och deras syskon. Dessa är människor som du, har dina föräldrar eller dina mor-och farföräldrar träffades, så de är bundna till dig noggrannare än mer avlägsna släktingar.
  • Om du har en stor familj med en massa bra mostrar och farbröder, kusiner och så vidare, kan du behöva sluta med en nyare generation för att passa alla på en sida. Om du har en mindre familj du skulle kunna utvidga trädet och en mer avlägsen generation.

Utarbeta en ritning planen

 1. 1
  Välj papper och en ritning redskapen. Eftersom du tar dig tid att forska och dra ditt släktträd, plocka ut fina ritmaterial så att informationen presenteras väl.
  • Konst leverans butiker säljer enstaka ark stort papper. Välj en som är robust och attraktiv, t.ex. akvarellpapper.
  • Ett mer praktiskt alternativ kan vara en bit av posterboard. Denna papperstyp har också säljs av individuellt ark, och det kommer i en mängd olika färger. Du hittar den på apotek.
  • Planera för att rita släktträd i blyerts och trace över den med en fin bläckpenna eller markör.
 2. 2
  Bestäm vilken form ditt träd kommer att ta. Vissa släktträd ritas i form av verkliga träd som har en filial för varje "gren" av familjen. Andra är mer som familjemedlemmar diagram, slutet effekten är trädliknande, men familjen namnen faktiskt inte ovanpå ett träd ritning. Använd den stil som du fick i klassen eller helt enkelt välja den du föredrar.

Rita trädet

 1. 1
  Rita träd i ljus penna. Föreställ hur det kommer att se ut och planera hur mycket utrymme du behöver för att skriva varje namn och att dra de nödvändiga anslutningarna. Arbeta med blyerts kan du börja om på en gren när du kör ut ur rummet.
 2. 2
  Skriv ditt namn. Eftersom detta är ditt släktträd, börjar allt med dig. Skriv ditt namn i en fläck på den sida som är omgiven av massor av utrymme för alla de andra namnen.
  • Den plats där du skriver ditt namn är i början av trädet. Om du skriver det längst ned på sidan, kommer grenarna sticker uppåt. Du kan skriva det högst upp på sidan och har resten flödet nedåt, eller skriva det på ena sidan av sidan och har trädet blommar ut i den andra riktningen.
  • Om du väljer att gå med en faktisk träd form, gå vidare och rita konturerna av träd i ljus penna och placera ditt namn där du vill ha det.
 3. 3
  Lägg dina föräldrar och syskon. Space dina föräldrars namn direkt ovanför eller nedanför ditt namn, beroende på vilken riktning du vill att trädet ska flödet. Skriv dina syskon namn nivå med din, så de sträcker sig från dina föräldrars namn.
  • Om du och dina syskon har makar eller barn, skriver dem också. Makarnas namn är skrivna direkt bredvid sin partner, och barnens namn är skrivna under sina föräldrars namn. Du kan rita linjer som förbinder föräldrar till sina barn om du vill.
  • Tailor trädet för att passa din familj. Om du har en förälder, eller fler än två föräldrar, fylla i dem också. Du kan vara kreativ med ritningen att inkludera dina steg föräldrar, syskon steg, och alla andra som är en del av din familj. Den viktigaste aspekten av ett släktträd är att se till att alla är inkluderad.
  • För att hålla ditt träd välorganiserat, använd ett regelbundet mönster för i vilken ordning du listar syskon. Till exempel, börjar med den äldsta syskon till vänster och sedan lägga alla efterföljande syskon till höger eller vice versa. Hursomhelst, hålla det konsekvent genom hela trädet.
 4. 4
  Skriv in dina mostrar och farbröder, kusiner och morföräldrar. Det är där trädet börjar att dela ut i grenar. På fars sida av trädet, skriver i sina syskons namn, deras makar och deras barn (dina kusiner). Skriv din fars föräldrars namn på nästa nivå, med en linje som sträcker sig från dem till alla sina barn. Gör samma sak på din mammas sida av trädet, inklusive alla medlemmar i din släkt på den sidan.
 5. 5
  Inkludera fler generationer. Fortsätt lägga till namnen på dina stora mostrar och farbröder och deras makar och barn, dina stora morföräldrar, och så vidare tills du har fyllt i så mycket av släktträd som du vill.
 6. 6
  Förbättra det med fler detaljer. Spåra trädet i svart eller färgat bläck för att göra namnen och disposition sticker ut. Du kan lägga till dekorationer och andra detaljer för att göra trädet mer intressant. Här är några exempel:
  • Använd olika former för män och kvinnor. Till exempel kan du använda ovaler för kvinnor och rektanglar för män, eller vad annat mönster du önskar. På så sätt kan någon som tittar på ditt släktträd utläsa könet på de olika individerna.
  • Använd streckade linjer för frånskilda par. På så sätt kan du uttrycka fortfarande de biologiska relationer mellan föräldrar och deras barn, även när de inte är gifta.
  • Lägg av födelsedatum och (i förekommande fall) dödsfall. Detta kan lägga en hel del information till ditt träd och göra det intressant att dina vänner och andra familjemedlemmar.
  • Lägg mer biografisk information för varje individ, såsom födelseort, flicknamn, mitt namn, och så vidare.

Tips

 • Ett enkelt sätt att dra ditt släktträd är att använda en gratis.