Wki

Hur man förstå och upprätthålla familjens sammanhållning

Vi kan välja våra vänner och ibland även våra medarbetare, men vi kan inte välja vem våra familjemedlemmar. Vi har fastnat med dem för gott och ont och vi är bundna tillsammans för evigt.

Som individer är vi alla är unika på fler sätt än vad som kan räknas. På grund av detta, inte familjemedlemmar inte alltid komma överens och motsättningar kan förväntas. Ändå är familj med någon som inte behöver vara en ständig mardröm.

Steg

Hur man förstå och upprätthålla familjens sammanhållning. Steg tillbaka och tänka på de situationer som orsakar konflikten.
Hur man förstå och upprätthålla familjens sammanhållning. Steg tillbaka och tänka på de situationer som orsakar konflikten.
 1. 1
  Steg tillbaka och tänka på de situationer som orsakar konflikten. Du kan faktiskt börja uppskatta skillnaderna i andra omkring dig, de variationer som spelar på familjen dynamik som helhet. Ta en närmare titt och du kan även hitta gömda likheter du uppskattar också. Om du inte är försiktig, kan du sluta faktiskt upp gillade dina familjemedlemmar även om de verkar omöjliga att förstå och köra dig helt galen. Samexistens med din familj enhet kan faktiskt bli uthärdlig, kanske till och med roligt, trots den sjudande galenskap, den förbittring, mayhem och andefattig antagonism. Det tar bara en hel del omtanke och förståelse, vänlighet och mod och takt samt tålamod, tålamod, tålamod och mer tålamod.
 2. 2
  Förstår att du aldrig kan få tillsammans med alla hela tiden. Eftersom vi är människor, är var och en av oss helt unika unto oss själva och helt annorlunda från alla andra. Vi har alla rätt att existera som vi är och vi alla har rätt till våra egna känslor, vanor och personligheter som vi diversifiera naturligt. Varje medlem i en familj har en särskild roll att spela för att det hela. Erkänna och respektera varje människas rätt till sin unika plats i familjens dynamik är det första stora steget till en fredlig samexistens. Detta innebär också att acceptera att vissa familjemedlemmar inte kommer att förstå detta koncept, inte heller kommer de att respektera andra familjemedlemmars unika roller eller deras rättigheter att existera i hemmet som individer. Därför måste vi också acceptera att de har rätt att inte förstå, eller kanske saknas kapacitet eller bara en önskan att förstå och att de inte kan eller kommer inte att acceptera andra personer rätt att avvika från sin egen förståelse eller avsaknaden därav. Konflikter uppstår när människor diversifiera. Förståelse och tolerans för andras uppnås endast genom mottagande av sin rätt att existera som individer. Respekt för någon är fortfarande långt borta, så vi bara kommer att ha att göra på grund med att vara artig för just nu.
 3. 3
  Ha tålamod, även om andra inte. Tyvärr kommer inte alla att hålla en sådan dygd som tålamod. Otålighet är oundviklig, eftersom som människor, vi är alla ofta utslag, grym, ohyfsat, äcklig, etc, i varierande grad. Vi är känsliga, känslokalla, omtänksamma, toleranta, hänsynslös, småaktiga, djup vid olika tidpunkter och i olika situationer. Det bästa vi kan göra är att försöka vara medveten om detta, vara beredd på det, och lära sig att undvika sådana stunder när personligheter säkerligen kommer att kollidera. Vi måste lära sig att anpassa sig och övervinna konflikter våra uppenbara olikheter för att förbli funktionella i en familj grupp. Endast med tålamod och förståelse kan vi uppnå ett framgångsrikt samarbete.
 4. 4
  Arbetet med att vara vänlig. Om du är trevlig mot alla första sak på morgonen, de ska vara snäll mot dig hela dagen lång. Ta en stund för att säga eller göra något trevligt och slag är mycket givande både för dig och för mottagaren. Istället för att bara gå igenom rutinmässiga rörelser, försök att hälsa dina familjemedlemmar amiably med uppriktig värme och tillgivenhet. Oavsett hur liten eller obetydlig en gest kan tyckas, går det fortfarande en lång väg att skapa en avslappnad och trevlig atmosfär för alla. Dessutom kan du kombinera en godmodig leende med en tankeväckande komplimang för att omedelbart uppnå en total känsla av civil enighet inom gruppen. En familj mycket på användarvänlighet är mycket mindre benägna att inre kontroverser och strider. För att fortsätta den bekväma alliansen runt alla kommer att vara helt innehåll att bevara freden.
 5. 5
  Inse att ibland, kommer konflikten vara oundvikliga. Knappar att pressas, humöret kommer att flamma, och argumenten kommer utan tvekan att hända. En bra sak om familjen är dock att det är familjen. Oavsett vad de gör till dig eller du gör med dem, är du fortfarande allt i det tillsammans. Det finns ingen möjlighet att bryta upp eller permanent avgångsvederlag.
 6. 6
  Vet att käbbel är en naturlig, normal, även friska aspekt av interagerande familjer. Käbbel håller varje roll i en enhet klart definierade. Våra enstaka gräl är påminnelser om en grundläggande ursprunglig mänskligt behov för en roll i en liten familj enhet som vi fortfarande är beroende av. Idag, våra konflikter uppstår en brist på beroende på samarbete i vår familj grupp för omedelbar vinst. Utan ett trängande behov av varandra, måste vi erkänna våra utvecklings styrkor och komma ihåg hur man använder dem konstruktivt för allas bästa.
 7. 7
  Var taktfull. Ibland finns det ingen utväg från att hantera familjemedlemmar. Kanske finns det en delad börda att åstadkomma, eller en eftertraktad besittning som ska delas. Kanske semestern kommer och det finns bara ingenstans att gömma sig från varandra. Ibland kan en liten diplomati gå en lång väg att desarmera irriterande frågor innan de kommer upp. Om du vet var möjlig konflikt kan utvecklas, kan du närmar familjemedlem och föreslå en lösning som kommer att göra både era liv enklare redan från början. Diskutera, förhandlingar, även subtila muta kunde lösa problem innan det finns även ett problem. Dessutom, kan relationen med just familjemedlem möjligen bli mycket bättre med utövandet av sådan framgångsrikt samarbete. Du kanske upptäcker att du är både ler congenially som du samarbeta för ett gemensamt mål. Denna typ av lösning ger dig både tillbaka på samma lag. Samarbete är den exakta anledningen till att vi utvecklats till att existera i små familjegrupper, så det naturligtvis leder till inre tillfredsställelse, som uppfyller en primal direktiv.
 8. 8
  Om du inte kan slå dem, ignorera dem. Ibland, du äntligen bara nå din vett slut, och efter blåser upp på en person, böjd över bakåt, eller slå huvudet (eller någon annans) mot en vägg, bestämmer du att du helt enkelt inte kan uthärda beteende eller personlighet, favorithatobjekt, eller oavsett om en familjemedlem något mer. Du accepterar att även om du kanske har vädjat till dem, eller diskuteras, skrek eller muttrade under din andedräkt, prutat, debatterats eller ens hotad under en konflikt, det finns helt enkelt ingenting som kan göras för att lösa problemet på ett effektivt sätt. I ett fall som detta, är att koncentrera det bästa du kan göra just på ditt eget liv och betala så lite uppmärksamhet som möjligt till irritation faktorn. Genom att effektivt trimma reda på orsaken till en sådan kolossal irritation, kan du gå om din egen dag med minimala avbrott. Bara ignorera familjemedlem kan också spara en hel del energi och försämringen. Om du har möjlighet att motstå en sådan provokation helt kommer du vara fri från denna känsla av meningslöshet och frustration och upprätthålla en känsla av frid.

Varningar

 • Målet med denna sida är att visa lösningar för att upprätthålla en enda familj enhetens funktionella och fredlig samexistens. Kom ihåg dock att dessa är bara förslag. Även om källan till denna information kan ha kommit från en stor mängd forskning, kommer det ändå med en stor dos av personliga åsikt.