Wki

Hur handskas man med en svår svärdotter

Mycket har sagts genom åren om den svåra mor-in-law - men vad händer om dotter-in-law (eller son-in-law, för den delen) är den som sätter tonen för påståendet och friktion? Om din relation med din dotter eller son-in-law är svårt och du känner att du försöker gå igenom ett minfält varje gång du får ihop, du kommer att behöva gå försiktigt. Acceptera det faktum att han / hon är den som ditt barn valde att gifta sig är viktigt, och det finns saker du kan göra för att "smörja hjulen", vilket banar väg för en smidigare segel i denna knepiga relationer. Behöver din släkting eller in-law faktiskt psykologisk hjälp, väl du kan hjälpa dem få det för att underlätta läsningen, tar barnet-in-law är en svår dotter-in-law..

Steg

Hur handskas man med en svår svärdotter. Respektera ditt barns val.
Hur handskas man med en svår svärdotter. Respektera ditt barns val.
 1. 1
  Respektera ditt barns val. Din son / dotter älskar denna kvinna, oavsett som du inte kan förstå vad han ser i henne. Kom ihåg den gamla låten, "När en man / kvinna älskar en kvinna... Om hon är dålig, kan han inte se det, kan hon göra något fel, vända ryggen på sin bästa vän om han satte ner henne." Detta är absolut sanning - så att hantera henne, oavsett vad din sanna känslor är, får du aldrig säga ett ont ord om henne till din son.
 2. 2
  Bo hjärtlig vid alla tidpunkter. Hon kan vara en aningslös, rå boor. Hon kan vara vulgär och krass. Hon kan svära som en sjöman medan din familj är en kyrka pågår, korrekt grupp. Hon kan faktiskt vara ovänlig, grym, eller en manipulativ, kontrollerande narcissist, inte bry sig om att påtvinga andra så länge hon får vad hon vill. Det finns inget du kan göra åt detta. Bara vara artig, eftersom du skulle vara en främling. Den enda verkliga undantaget är om du har små barn (din son har syskon som har barn, kanske) runt och hon skälla som en galning - då skulle man kunna säga, milt, "Ooh - kan vi titta på språket medan barnen är här? De får i trubbel för att säga det ordet, och jag vill inte att de ska plocka upp den här.. Thanks " Oavsett hur obehagligt hon är, lugn, cool, redo, och artig.
 3. 3
  Ställ dina gränser som du är bekväm. Kanske du inte vill stödja denna union något mer än vad som är absolut nödvändigt för att upprätthålla en viss relation med din son. Det är ditt val, absolut. Så enkelt ställa in så att de är klart från början. Om din dotter-in-law gör nedsättande eller elaka kommentarer om en annan familjemedlem (kanske din andra dotter-in-law), säger: "Ja, kanske hon har inte mycket modekänsla, men hon är en av de skönaste människor jag känner, och jag älskar henne väldigt mycket. " Detta låter henne veta, i en lugn, icke-kritiskt sätt, som du inte kommer att vara intresserade av att höra hennes enkelbeckasin på denna person. Om hon tappar över oanmälda, ljuger inte, men stoppa henne vid dörren med en ångerfull men fast, "Jag är ledsen, Allison - och tänka på något som du måste göra som jag är precis på väg att gå och köra min ärenden, så jag måste flyga Och vet du vad -. det egentligen är bäst att ge ett samtal framåt, bara så jag inte är i duschen, eller gör min naken dans. eller vad " Sen flina och gå tillbaka inuti. Om hon säger att hon vill följa med, låt henne veta att du plockar upp en vän och det var dags att du hade avsatts för att besöka med den vännen. Säg att du bara får tid med din vän så ofta, och du skulle inte uppskatta om din vän förde någon annan tillsammans i sista minuten, och att ni kommer att respektera det lilla anständighet här gången, "... men om du låter mig vet i förväg att du kommer att komma med, kan jag boka om antingen min springa runt med Bernice, eller fråga om hon skulle ha något emot om du gick med oss ​​- det skulle vara bra för nästa gång "! Håll det positivt.
 4. 4
  Tänk på att hon kan bli mor till dina barnbarn. Hon kommer att styra åtkomsten till någon avkomma av din son är att resultatet från äktenskapet. Din bästa insats för att behålla visitation är att upprätthålla en hjärtlig, vänskaplig relation - bita tungan om du måste för att vara artiga. Inte kritisera hennes föräldraskap, bli inte arg om hon ändrar planer i sista minuten, lämnar dig ute i kylan när du hade planerat att ha barnen över helgen. Detta är ett av de sätt som vissa människor styra situationer och andra (se Hur man känner igen en manipulativ eller kontrollerande relation ) - det bästa du kan göra är att förstå att hon har det ultimata ordet över vad som händer med hennes barn. Och inte lura dig själv att du har en massa rättigheter: domstolar inte tenderar till sida med mor-och farföräldrar om mamman och / eller pappan förklarats olämpliga eller har gripits för ett brott. Bara försöka så gott du kan för att hålla din relation fungerande, oavsett hur blodiga tungan blir.
 5. 5
  Prata med din son eller dotter. Försiktigt, though. Inte bara lasta en litania av din dotter-in-law s hatiska drag. Försök istället att finna en metod som är diplomatisk och inte kritiskt. Ange det problemet, och sedan begära önskad lösning:
  • Exempel 1: Din dotter-in-law var tänkt att släppa dina barnbarn av för en sleepover på fredag ​​kväll, men visade inte. Du vänta en och en halv timme innan de slutligen ringer din son, orolig och upprörd, för att finna att deras planer förändrats och de har plockades av besöket. Klokt, du väntar en dag, sedan ringa din son eller dotter igen för att diskutera ett mer passande sätt att hantera en sådan fråga.
   • Du: "Josh, du frågade oss om vi skulle vilja ta barnen förra helgen Allison var tänkt att släppa dem runt 17:00 på fredag ​​kväll och plocka upp dem vid lunchtid på söndagen i stället, var Allison en no-show på.. fredag, och när de inte kom med 06:30 var vi oroliga jag var tvungen att ringa dig för att ta reda på att dina planer hade ändrats -. och ni båda visste det sedan torsdag ".
   • Joshua (din son) svarar: "Mamma, jag är ledsen att jag trodde Allie ringde dig, och hon trodde att jag ringer dig, och det bara gick vilse i shuffle - vi är så upptagna, och när planerna ändras., det var typ av sista minuten, så jag är ledsen för det. "
   • Du: "Jag får den här gången var en blandning upp, men det har hänt förut, och det är, verkar det Allison egentligen aldrig slutar ringa oss när planer ändras - vad hamnar händer är att jag kallar dig att ta reda på vad som är pågår. Detta är väldigt hänsynslös, Josh, och du vet det. Pappa och jag har våra liv också, och vi är upptagna, också. Vi rensade vårt schema förra helgen så att barnen kunde komma och bo, och pappa vände. ner en inbjudan att fiska med vänner I framtiden skulle jag vilja att du ringer minst en dag i förväg om planerna ändras - men definitivt vill jag att du ska vara en att hantera det, snarare än att lita på att Allison ska ringa. Jag vill inte vara den elaka Mother-in-law, vilket orsakar problem med din fru Men jag vill inte lämnas hängande, och om det är avsiktligt eller inte -. som gör att jag känner mig som en dörrmatta So. kan vi enas om att det i framtiden, om planerna ändras och du säkerhetskopierar ut, kommer du ringa, inte Allison? "
  • Exempel 2: Du har det motsatta problemet - Allison droppar över och vill lämna barnen med dig hela tiden, lämnar du liten eller ingen tid för dig själv, och behandla dig som den anlitade hjälp och hennes personliga barnpassning - på hennes minsta vink.
   • Du: "Allison, jag är ledsen - Jag kan inte ta med barnen just nu."
   • Allison: "Åh, jag vet att det är kort varsel (egentligen är det ingen uppsägningstid) men snälla, snälla, snälla - Jag har den här grejen..." (Som hon knuffar ungen mot dörren)
   • Du: (stående resolut i dörröppningen) Älskling, jag är ledsen, jag kan inte göra det den här gången. Jag skulle älska att, men jag behöver verkligen lite varsel. Jag har planer på att jag inte kan avbryta, och jag kan inte ta barnen med mig. "
   • Inte försvagas inte "hålla fred." Det kommer inte att fungera. Hon kommer att fortsätta att göra det, och du kommer att fortsätta att koka av ilska - och i slutet, kan du blåsa upp och säga något olyckligt som kommer att orsaka en enorm spricka i din familj. Istället håller din mark vänligt, men bestämt, och ställa denna gräns tydligt. Senare, ring din son:
   • Du: "Jag antar att Allison sa att jag var" genomsnittliga "idag, och kunde inte barnvakt."
   • Josh: "Yeah." (Han förmodligen förstår och är inte arg på dig, men är förbittrad att hans fru är att ha en ko om det och inte vet hur man får henne ditt fall)
   • Du: "Jag mår dåligt över det, men älskling, jag har ett liv också, och nyligen det känns verkligen som Allison bara antar jag kommer att kunna ta barnen när hon känner för att shoppa med vänner eller vad det nu är hon gör Jag uppskattar inte tas för givet att jag inte vill orsaka ett tredje världskrig här, och jag vill inte såra hennes känslor -.. Jag älskar barnen, och jag vill alltid att umgås med dem, men, Josh, jag behöver en liten notis En liten uppskattning för det faktum att det inte är lätt för mig att ta hand om små barn -. lika mycket som jag älskar dem, jag blir äldre jag tog mina barn och jag tror att jag förtjänar.. åtminstone avseende ombeds först om jag skulle vara tillgängliga för barnvakt, snarare än att bara ha dem dumpade på mig Kan du prata med henne, vänligen Jag tror att hon skulle ta detta bättre kommer från dig - men i framtiden, Jag skulle verkligen vilja för henne att ringa. Även om det bara är ett par timmar framåt, åtminstone ha möjlighet att säga ja eller nej skulle få mig att må mycket bättre. "
   • Återigen, oavsett hur korkad och oförskämd du tror Allison har varit, är det bättre att helt enkelt ta itu med dina känslor om det snarare än att kritisera henne. Josh förstår säkert, och om du kan få honom att prata med sin fru snarare än att lämna det upp till dig att hålla på att säga nej till henne, kommer det släta mellan er. Men - om Josh inte försöker, och det är till ingen nytta eftersom hans fru är bara en av de människor som känns rätt att göra vad hon vill, oavsett hur mycket det olägenheter andra, då du bara kommer att behöva ställa in din gräns hårt och inte avvika från det. Ett förslag: Aldrig barnvakt om du får 24 timmar märker först - men se till att både Josh och Allison är medvetna om detta. Ange att du har ett liv på egen hand och om du frågade en dag i förväg, du mycket väl kan vara tillgängliga för barnvakt, men förbi det, kommer du inte att kunna. Med andra ord, om hon ringer och ber för dig att vara barnvakt en timme från nu, säger du bara att du redan har gjort andra planer. Om du står fast vid detta och inte bara låta henne steamroll dig, utan snarare, tålmodigt och lugnt bara informera henne utan att förklara överdrivet, kommer hon lär snart att hon inte kan förvänta sig detta av dig.
 6. 6
  Acceptera verkligheten. Om din son har barn med denna kvinna, oavsett vad du tycker om henne, barnen behöver sin mamma. Att försöka driva in en kil mellan dem och deras mamma kommer bara driva en kil mellan dig och din son - och hans barn. Istället, bara komma till rätta med detta: hon får inte vara dotter-in-law du drömt om, men hon är dotter-in-law att du måste välja att ha vilken relation är möjligt med henne, för sakens skull. hålla kontakt med din son och barnbarn.
 7. 7
  Gör trevligt, om allt annat misslyckas. Om du vet den här tjejen att vara förgäves, smickra henne. Om du vet att hon skvallrar, bara hitta någon annan plats att vara så att du inte behöver engagera sig i det. Om hon svär och detta kränker dig, aldrig kalla henne till det i sitt hem - men du kan be henne att tona ner det i din om hon är överdrivet kritisk mot din matlagning, din inredning känsla, dina kläder, bara blåsa bort det.. Lär dig hur man handskas med Impossible People. Lyssna artigt och mycket noga på vad hon säger, och sedan gå och göra precis som du vill. Om hon bara är svårt, kan detta vara det bästa du kan hoppas på. Om hon är farlig - det är en annan historia (exempel: anledningen till att hon är svårt ibland är att hon är en berusad, narkoman, etc.) och du borde verkligen kontakta Child Protective Services (eller motsvarande) i ett fall som detta.
 8. 8
  Gå med flödet. Lär Hur ska läggas tillbaka. Det finns ingen payoff i ständigt klagar till din son om henne. Om du har uttryckt dina känslor, gjorde dina gränser tydligt, och frågat din son att ingripa, alla med liten eller ingen positiv utgång, sedan bara gå med strömmen. Allt du kan göra är att inte tillåta henne att köra över dig ständigt med orimliga förväntningar för barnpassning osv, och om hon är en otäck liten krypskytt som gör kritiska eller nedsättande kommentarer, bara blåsa bort dem. Och aldrig säga något kritiskt eller otrevlig om henne till dina barnbarn - hon är deras mamma, och oavsett hur mycket du kanske vill att det vore annorlunda, mamma alltid övertrumfar mormor, åtminstone tills barnen är mogna nog att se sin mamma för svåra, förvirrande, narcissistisk person som hon är. Bara försöka få tillsammans till förmån för barnen, så att du kan vara ett inflytande för stabilitet och medkänsla i deras liv, och förhoppningsvis därigenom mildra några av de skador hon gör mot dem.

Tips

 • Bara inse att du inte kan ändra henne - du kan bara ändra ditt svar till henne - kan vara väldigt befriande.
 • Försök att inte ta ut det på din son.
 • Vägra att gnissla tänderna i timmar efter att hon gör en nedsättande eller känslokallt anmärkning. Kom ihåg att hennes elaka anmärkningar säga mycket mer om henne än vad de gör om dig.
 • Acceptera att vissa människor är precis som olja och vatten - de bara inte blanda väl. Det kanske inte är för att hon är kallsinnig, eller vice versa. Det kan bara vara att era personligheter inte funkar bra. Alla gillar inte någon. Om du kan helt enkelt acceptera att hon aldrig kommer att bli din favorit person och försöka uppskatta de stunder som du kan njuta av med henne, kommer du klara av bättre.
 • En positiv attityd och en vilja att göra det bästa av vad situationen kommer i din väg med denna kvinna kommer att hjälpa dig i det långa loppet.
 • Inser att det kan vara så att hon är blyg, har sina egna förtroende frågor, eller är över-ivriga att känna en familj-typ acceptans, och i denna iver får överskrida normala gränser. Detta kan kännas som en tvistefråga, men i verkligheten kan det jämna ut över tiden som hon känner sig mer välkomna och en del av familjen. Om du har varit välkomna, men har avvisat, fortsätter att förlänga hand välkommen tills hon kan ta det som en jämlike, och inte som en högdragna, utom kontroll barn, eller som en kall, avlägsen, eller föraktfull främling.

Varningar

 • Några hårda kommentarer som du gör till henne kommer inte sitta bra med din son. Temper, humör.
 • Frustration med henne kommer förmodligen att vara ett sätt att leva. Om du kan försöka att "nollställa" varje gång du ser henne - med andra ord, rengöra skiffer och ser henne som tomt varje gång - då du inte kommer att hålla gamla groll eller ammande gamla besvikelser och hålla en löpande stämmer av dem i ditt hjärta.