Wki

Hur du tar hand om en pitbull valp

Det är en vanlig uppfattning att pitbulls är våldsamma, aggressiva djur, men denna uppfattning är mycket felaktig. Faktum pitbulls adore människor. Det är inte svårt att höja en pit bull valp att vara en kärleksfull familjemedlem.

Steg

Hur du tar hand om en pitbull valp. Berätta för folk att det är en pitbull.
Hur du tar hand om en pitbull valp. Berätta för folk att det är en pitbull.
 1. 1
  Berätta för folk att det är en pitbull. Informera familj och nära vänner som du tar hem en pitbull valp i förväg - inte "varna" dem om det, men se till att de är medvetna om vilken ras det är och förstå att de myter om pitbulls är monster är just det: myter. Beroende på inställningen hos grannarna man kan eller inte kan besluta att berätta i förväg - så länge hunden inte komma in i deras trädgård som de kanske inte ens märker.
 2. 2
  Motionera! Se till att du har utrymme att utöva hunden - en trädgård är en bra idé, men pitbulls behöver mycket motion, så ta ut dem en eller två gånger om dagen varje dag, även som en valp. Vissa människor använder löpband för att utöva sin hund i dåligt väder - få valpen van vid detta, ifall du behöver använda det i framtiden.
 3. 3
  Bekämpa tristess. Pitbulls, som border collies, är mycket intelligent och kan bli destruktiva om de lämnas med ingenting att göra. Låt inte valpen ensam för länge, och om du måste gå, lämna den i ett slutet utrymme (inte fri körning av huset, speciellt inte trapporna) utan sladdar eller dyra möbler, med en slitstark tugga leksak den kan leka med. Ge dem ett chewtoy om du ska köra långt så att de inte förstöra boot (stammen) i bilen.
 4. 4
  Umgås valpen! Introducera den till olika människor, till vänner och familj. Få det brukade dem. Försök sedan att ta ut offentligt. Låt det se världen! Ju mer van vid allt din unga hund blir, desto mindre rädd och defensiv blir det. (OBS Överdriv inte, men - kom ihåg att långsamma steg är bättre än att kasta den stackarn in i den djupa änden.)
 5. 5
  Låt dem inte komma undan. Lämna inte något nära stängslet - pitbulls kan lära sig att klättra i träd, och när valpen inser detta kommer det att försöka allt för att komma ut och vandra, och pitbulls är utmärkta staket hoppare så se upp. Om detta händer, kommer inte bara hunden vara svårt att hitta, men det skulle kunna bli påkörd av en bil eller stulen (pitbulls, på grund av sin "aggressiva natur", är numera populära husdjur för gäng, så de är värda en hel del pengar).
 6. 6
  Microchip valpen. På grund av deras flykt-artist kvaliteter och värde Detta är kanske viktigare med pitbulls än andra raser. Många humana samhällen erbjuda låg kostnad mikrochip, ofta en mycket lägre pris än veterinärer erbjuda.
 7. 7
  Behandla det som en vanlig hund. Medan du bör alltid vara medveten om att du äger en folk-vänlig hund snarare än en hund-vänlig man, inte behandla din valp annorlunda, speciellt inte om du har andra hundar, eftersom detta kommer att skapa fientlighet mellan dem.

Tips

 • Välj en person att vara "herre", men har uppmuntra alla att interagera positivt med valpen så det blir folk-vänlig. Denna regel är samma sak med alla raser.
 • Det finns ingen bättre person att lära dig om att höja en pitbull valp än en erfaren ägare. Fråga din veterinär om de känner någon som du kan kontakta för att fråga om det. Träffa dem och se om de kan erbjuda några "göra" och "gör inte" tips du hade inte hört talas om.
 • Även om det kan verka ovänlig, spaying eller kastrering hunden när den är äldre är en bra idé - hanhundar i synnerhet tenderar att vara bättre välskötta och mindre aggressiva gång kastrerad.
 • Låt inte din hund att bita medan du spelar, eftersom han kommer att tycka det är okej att bita.

Tips

 • Aldrig träffat din hund. Detta av två anledningar: 1 - Din hund är en levande varelse som inte förtjänar att bli sårad. Detta kan betraktas som djurmisshandel. 2 - Varje hundras skulle reagera negativt om drabbas eftersom det gör ont, det är skrämmande och de kan känna sig trängd. Vilket kan leda till att hunden för att skydda sig själva. Nu finns det en skillnad i en aga och bokstavligen slå. Använd bara huvudet här.
 • Lämna inte någon hund med småbarn.

Du skulle aldrig vilja lämna en hund av varje ras med barn eftersom du vet barnen inte agerar korrekt runt dem och kan skada eller störa dem. Om valpen associerar ett barn med sin svans dras, vilket kan hända om du inte är där för att stoppa dem, kan de bli aggressiva mot barnet. Även om djuret avgudar barnet, fullvuxna pitbulls väger tillräckligt för att skada dem av misstag, särskilt eftersom rasen är så energisk.