Wki

Hur ta hand om en rottweiler valp

Rottweilers är en av de raser som tenderar att vara missförstådd och felaktigt sätt för mycket. De menar inte hundar, inte heller är de hänsynslöst aggressiv eller "födda fighters".

Den VERKLIGA Rottweilern är en mycket intelligent, modig, lojal och kärleksfull hund som kommer att vara din följeslagare för livet. Uppfödd och uppvuxen på rätt sätt är en Rottweiler valp den perfekta "bemannar-bästa-vän".

Om du är den stolta ägaren till en ny rottweiler valp, eller planerar att lägga en av dessa bedårande små "svarta björnar" till din familj, har denna artikel alla de tips och råd du behöver för att komma på rätt fot (eller tass!).


Njut.....

Steg

Hur ta hand om en rottweiler valp. Gör din forskning först.
Hur ta hand om en rottweiler valp. Gör din forskning först.
 1. 1
  Gör din forskning först
  • Ta reda på så mycket du kan om rottweilers, läsa böcker, söka på nätet, gå till lokala hundutställningar, prata med uppfödare och så vidare. Som med alla raser, Rotties har sina egna distinkta personlighetsdrag och ras-specifika egenskaper. Ju bättre du förstår dem, desto lättare blir det att höja din valp ordentligt.
 2. 2
  Välj En uppfödare noga
  • Det finns massor av utmärkta Rottweiler uppfödare men också massor av inte-så-bra sådana, ta din tid och gå inte med den första du ser.
  • Välj en uppfödare som gör alla lämpliga hälso-siktning (t.ex. OFA, hjärt-, ögon) på sin avel. Kontrollera också för både konformation (visa linjer) och arbetsförmåga (Schutzhund eller spårning till exempel) som detta visar att hundar ser och agera som Rottweilers! Fråga eventuella uppfödare frågor, och förvänta sig att ställa frågor också.
 3. 3
  Ta dig tid att välja rätt valp
  • Rottweiler valpar är oemotståndlig, men du behöver inte nödvändigtvis vill ta hem det första paret valp-hund ögon du ser. Varje valp är en individ med hans / hennes egen personlighet och kombination av gener. En bra uppfödare kommer att kunna hjälpa dig att hitta den perfekta valp för ditt hem / livsstil / planer.
 4. 4
  Var beredd på valp föräldraskap
  • En ny valp kommer att ta mycket tid, tålamod, kärlek och pengar och du måste vara redo för det. De första dagarna kan vara lite hektiskt men det kommer snart att bosätta sig i en rutin. Här är några saker du behöver veta / göra.....
  • Se till att din valp vistelser upp till datum kommer vaccinationer och avmaskning behandlingar. Rottweilers är särskilt sårbara för en virussjukdom som heter Parvo och du måste vara extra vaksamma under dessa tidiga veckor.
  • Starta rumsren direkt och använda en låda för att förhindra "olyckor" i huset. En av de största delarna av inbrott en valp ger inte möjlighet för dåliga vanor för att bilda. Alltid ta din valp till samma plats utomhus för att "göra sin verksamhet", och bara låta honom fritt regera inomhus när du övervakar noga.
  • Börja träna omedelbart också. Rottweilers är mycket intelligent och ivrig att behaga. Börja med grundläggande namn erkännande och rumsren så fort du kommer hem, och lägga till enkla kommandon som "sitt" och "stanna" så snart din valp känner sig hemma. Rottweilers behöver inte (eller svarar bra på) hårda korrigeringar eller träningsmetoder. De är känsliga och smart, och kommer att lära sig snabbt om du använder positiva, belöning-baserade träningsmetoder. När din valp är fullt vaccinerade skriva in honom i en formell Puppy Lydnad klass.
  • Umgås honom tidigt, och under hela sitt liv. Rotties är en väktare ras och är naturligt reserverad, tenderar att vara lite reserverad eller "ställa upp" med främlingar.
 5. 5
  Älskar honom!
  • Rottweilers kan vara stora hundar, men de älskar att sitta i knät och är stora "softies". Ge din rottweiler valp massor av kärlek och uppmärksamhet så att han växer upp glad och självsäker.

Tips

 • Alltid mata ett livsmedel premie valp speciellt för stora valpar.
 • Försök inte att göra din valp att växa snabbare, eller större, än kommer naturligt. Redovisat extra vikt kommer inte att göra honom till en större, starkare hund och kan även orsaka allvarliga hälsoproblem såsom ben / ledskada, hjärtbesvär och mer.
 • Har aldrig uppmuntra din hund att "skydda" dig eller försöka göra honom mindre vänliga eller välkomnande för besökare. Rottweilers är naturliga väktare och är väldigt intuitivt, lita på att han kommer att skydda dig om det skulle behövas. Främjande urskillningslösa angrepp kommer inte bara att skada din egen hund, men rasen som helhet.

Saker du behöver

 • En låda för inbrott - tråd eller plast och bara tillräckligt stor för din valp att stå upp, sitta ner, vända och ligga ner utan att vidröra sidorna.
 • En fläck / lukt remover såsom naturens mirakel för tillfällig olyckan.... och oavsett hur försiktig du är det naturligtvis att bli en eller två.
 • En mjuk krage med ID-taggar och ett lätt koppel
 • Mat-och vattenskålar
 • En mängd olika leksaker - rep leksaker, Kongs, sammanpressade ben Rawhide nyla-ben och hårda / hållbara tuggleksaker. Rottweiler valpar har mycket starka käkar så se varje leksak är gjord för att hantera missbruk!