Wki

Hur man älskar din valp

Kära Chief Human Companion (aka "min nya ägaren")

Tack för att ha bra smak och sunt förnuft att välja mig från min pack! Jag var säker på det ögonblick jag såg på dig att du var den för mig. Så glad över min upptåg uppmuntrat dig att välja mig att dela värme och komfort av din mänskliga hem. Nu, med några mycket viktiga affärer. Jag vet att ni lyssnade noga på vad du ska mata mig, hur masken mig och få regelbundna vaccinationer. Jag hoppas att ni lyssnade på allt detta råd eftersom jag inte kan ringa veterinären eller öppna min egen mat påsar. Men ännu viktigare, vill jag be om att du älskar mig för allt som jag är, en energisk, nyfiken och hetsiga bunt av hund glädje. Visste du att alla hundar är ständigt i ett tillstånd av valp-huva, ett eller annat sätt? Detta innebär att vi behöver din kärlek och uppmärksamhet alltid! Och tillsammans med bra utfodring, grooming, walkies och hälsovård, betyder din kärlek i världen för mig. Men istället för att skälla på om det, jag har lite hjälp för dig som är lätt och roligt, så vänligen gör dig redo att älska din valp!

Yours i tassar, Fido

Steg

Hur man älskar din valp. Spendera mycket tid med mig, så mycket du kan avvara, helst mer.
Hur man älskar din valp. Spendera mycket tid med mig, så mycket du kan avvara, helst mer.
 1. 1
  Spendera mycket tid med mig, så mycket du kan avvara, helst mer. Jag vet att jag inte är hela ditt liv, men du är nu ganska mycket mig och jag hoppas att göra ditt liv helt genom att vara en betydande del av det. Spendera tid tillsammans betyder mycket för mig och hjälper mig att lära sig att uppföra sig väl, bli av med mina överflödiga energi nivåer och ger mig en chans att lära känna dig bättre varje gång. Jag behöver minst en timme av din uppmärksamhet varje dag, oavsett om det är en lång promenad, eller en kombination av lek, promenad och tricks.
  • När jag först kom in i ditt hem, kom ihåg att jag är van att vara med andra valpar och min mamma. Jag kanske känner mig ensam och rädd i början, så jag behöver massor av kärlek och uppmuntran från dig och andra personer i min nya mänskliga familjen. Med denna kärlek, kommer jag att bli bekväma.
 2. 2
  Se till att mina grundläggande behov för en ren, varm och trygg sovplats uppfylls. Jag läste ett citat av en av din art "mycket berömd hund serietecknare, Charles Schultz. Det sade: "Lycka är en varm valp." Han fick det rätt till hundra procent, eftersom jag älskar min mysiga, varma men inte för varmt och definitivt inte dragig hörnet. Tack för att säkerställa att den är ur vägen av för mycket mänsklig trafik. Jag gillar min ombonade korg i den varma hörnet!
  • När du först ta mig hem, om jag verkar upprörd och gråta en hel del eftersom jag saknar min mamma och syskon, överväga att ge mig en varmvattenflaska att ligga i min säng och ett gosedjur. Detta kommer att försäkra mig om att det är en säker och bra plats att sova. Och håll mig nära dig till att börja med, det är bra tillförsikt efter att ha förlorat min familj.
  • Jag behöver mycket sömn när jag är ung, vänligen se till att jag inte är avbruten under mina tupplurar.
  • Jag är söt och gullig och jag vet att du vill låta mig gosa i sängen på din filt. Kom bara ihåg att när du låter mig göra det här nu, kommer jag vill göra detta även när jag inte längre är så liten och söt...
 3. 3
  Älska mig, inte min aptit. Hundar har inte de mänskliga känslomässigt engagemang frågor till mat men vi kommer inte att säga nej till mat som ges till oss. Min övervikt är inte ett tecken på kärlek eller omsorg - det är ett tecken på att inte mata mig noga. Jag kommer inte att veta att sluta äta om man ger alltför många godsaker till mig, så var medveten om detta!
  • Ge mig inte matrester. Vissa är farliga för mig, som ben som splittrar. Vissa är giftiga för mig (se artikeln ovan). Och vissa är bara vanlig gödning utan näringsmässiga fördelar för mig alls. Tala om för hela familjen och besökare att jag inte är tillåtet att ha matrester, någonsin.
  • Även om du bara äter mat frisk nog för mig, mata inte mig från bordet om du inte vill att jag stod där medan du äter, dreglar och ibland försöker fånga din måltid av plattan! Det är bäst att be mig att gå till sängs eller att ge mig min måltid eller något att tugga när människorna äter, så kommer jag inte bry dig och jag ska vara glad.
  • Vänligen ta mig brukade frisk hundgodis tidigt.
 4. 4
  Låt mig tugga. Valpar behöver tugga. Det stärker våra käkar och det hjälper sänka våra tänder. Dessutom är det mycket roligt! Om du inte ger mig leksaker och tugga saker, jag får påhittig med vad jag kan hitta - tofflor, stolsben, din favorit antika... Det är bara lättare om du ger mig med massor av tillåtna tugga möjligheter istället!
  • Även med mina egna tuggleksaker, kommer jag inte att kunna se skillnad mellan dina leksaker och mina. Håll dina leksaker borta och vara vaksamma om att flytta mig bort från saker jag inte tänkt att tugga.
 5. 5
  Groom mig varje dag. Detta är ett bra sätt att uttrycka din kärlek till mig - det är limning tid jag tycker enormt. Använd en pensel som är rätt för min päls och som inte är alltför skarp. Var noga med att borsta mig från topp till stjärt, kolla mina tassar och naglar, titta på mina tänder, undersöka mina öron, se mig i ögonen, borsta min mage och bröst. På så sätt kommer jag vänja sig massor av hanteringen från början och du kan kontrollera om något oregelbunden som kanske behöver en veterinär kontroll. Grooming bygger förtroende mellan oss.
  • Du kanske även gillar att borsta mina tänder regelbundet. Jag kanske tycker att det är konstigt först men jag vänjer det. Använd hund tandkräm, din mänskliga tandkräm är för stark för mig.
  • Vänligen hantera mitt tandkött och titta på mina tänder från tidigt. Jag behöver veta att du sticker in fingrarna i min mun området är inte ett hot utan är normalt.
  • Håll mig ren men inte alltför pipiga rena. Jag är en valp och jag gillar att bli rörigt, känner texturer, lära från att röra, rulla och snuffling runt. Och så kommer jag att bli smutsig, du kan definitivt räkna ut i förväg när det är okej och inte okej för mig att traipse smutsiga tassar!
  • Få mig brukade bad genom att börja med en liten mängd vatten och arbeta dig upp till en djupare nivå. Bada inte mig alltför mycket, eftersom detta kan orsaka hudproblem, (särskilt i tyska Shepherds). Försök att inte få tvål i ögonen eftersom det svider!
 6. 6
  Vänligen håll mänskliga och andra gifter och farliga föremål borta från mig. Jag är för ung för att vara ljus om saker som luktar intressant eller ser inbjudande. Jag vet inte vad "gift" och dödskalle på förpackningar medel. Luktar bra för mig... Vänligen förvara dina trädgård gifter, gifter hushåll och allt som är en hund gift i ditt skafferi, som choklad, russin, lök och macadamianötter.
  • Jag gillar att hitta saker i trädgården för att gräva upp, tugga och smaka. Vänligen håll blomsterlökar ifrån mig, de flesta av dem är giftiga men deras ringa storlek gör dem en lockande leksak för tugga. I själva verket, om de inte redan är planterat, ska du inte få lökar för din trädgård tills jag är äldre.
  • Håll alla dina hushållskemikalier låsta utom räckhåll för mig. Var noga med att låsa upp frostskyddsmedel säkert, eftersom det är attraktivt och har en söt doft men är dödlig om jag slicka den.
  • Vänligen lägga undan allt jag kan hitta fascinerande, som gummiband, vassa föremål, små bollar, etc. Jag kan få dessa fastnat i mitt luftvägarna eller fångas upp i mina tarmar om jag sväljer dem.
  • Tänk som mig - jag vet att människor har fantastiska fantasi, så det ska vara enkelt och roligt för dig. Om du var en valp, kanske vad du försöker att tugga, svälja och leka med på min nivå?
  • Vänligen hålla mig borta från maskiner såsom ogräs Whackers, gräsklippare, häcksaxar, etc. Bullret kommer förmodligen att rubba mig och jag kanske råkar komma i vägen för dem om jag kör rädd.
  • Här är lite hjälp för dig: Hur att undvika livsmedel som är farliga för valpar och hur man känner igen om jag har blivit förgiftad.
 7. 7
  Vänligen utbilda mig. Jag skulle lära av andra hundar hur man blir en hund om jag har uppkommit i det vilda. Och jag är bra på att observera, lyssna och lära, förutsatt att du spenderar tid att utbilda mig. Det finns olika sätt att träna hundar, men jag fick höra klickerträning är mycket populär och effektiv dessa dagar. Jag har inget emot vad du väljer så länge du är engagerad, konsekvent och gärna lära mig. Jag skulle älska att ens lära sig några tricks!
  • Vänligen lära mig att stanna och vänta. Jag kan vara otålig, precis som mänskliga barn, när saker väcka mig och jag vill ha dem nu! Lära mig hur man stanna och vänta kommer att ge lugn i ditt liv och hjälpa mig att dämpa min över entusiastiska svar, lära mig impulskontroll och återhållsamhet.
  • Lär mig att inte tänka på när du tar mat ifrån mig. Detta kommer att hjälpa till att bygga min tolerans mot frustration och kommer att hindra mig från att knäppa på någon som matar mig. Detta kan inkludera att sätta tillsatta godsaker i min skål då och då så att jag vänjer din hand är nära mig när jag äter och associera händerna med att ge mig min mat.
  • Bestäm nu om du tycker det är okej att jag sitter på dina möbler. Om det inte är, måste du träna mig snällt att inte använda det för min komfort. Om du tycker det är okej, inser jag antar de flesta saker i samma höjd är okej. Och snälla, om du är orolig ska jag leriga saker, sätta filtar eller lock på dem först.
  • Jag talar inte mänskligt. Jag kommer att lära sig att förstå det med er hjälp, oavsett språk och jag är bra på att läsa ditt kroppsspråk och ansiktsuttryck. Men det är helt upp till dig att hjälpa mig att associera dina ord med vad du vill att jag ska göra, inte göra och hur du vill att jag ska bete sig. Bestäm tidigt vilka ord du använder för att be mig att sitta, ligga ner, rulla runt, gå platt, etc. Sedan skriva ner dina valda ord på ett diagram och hålla det på en plats där alla i huset kommer att se det och lära samma ord för samma handlingar. På så sätt kommer jag aldrig bli förvirrad.
  • Straffa mig inte. Om jag gör något fel, bara inte belöna det. Du kommer att se hur snabbt jag kommer att vilja göra vad du vill få behandling! För fler metoder beröm utbildning, är Victoria Stilwell ett utmärkt val.
  • Jag hittade denna stora artikel om hur man klicker träna din valp.
  • Och när du får mer självsäker, kan du överväga att lära mig några knep.
 8. 8
  Hjälp mig att älska alla i din familj eller hushåll. Det är viktigt att socialisera mig tidigt, så att jag inte försöker göra dig till min en-person jag beter för när jag försöker spela upp med alla andra.
  • Ange också hjälpa mig att umgås med andra hundar. Detta kommer att vara viktigt när vi är ute och går i grannskapet!
  • Vänligen förklara för alla i huset att valparna inte gillar plockade i naturen och att denna känsla är fortfarande i oss trots att vi är djur. Lär dina barn hur man håller oss säkert när de plockar upp oss, så att vi inte känner dig rädd och försöka kämpa, potentiellt skada någon eller att få bort. Bara se till att den som plockar upp mig vet att sätta en hand under rumpan för att stödja min kroppsvikt och hålla mig ordentligt med den andra handen (men inte för hårt).
 9. 9
  Vänligen lovar vi ska gå walkies minst en gång om dagen, varje dag. Och att om du inte kan göra det, kommer du att ge mig en ersättare människa som kan. Jag behöver daglig motion, eftersom det hjälper mig att hålla formen, frigöra energi och det är en tid jag älskar att spendera med dig.
  • Se till att jag har haft alla mina vaccinationer innan jag börjar röra näsor med andra hundar när ute! Ta mig inte gå förrän jag har haft dem, du kommer att bli tvungen att springa runt i trädgården med mig tills du tar mig till veterinären!
  • När vi är ute och går, gärna vara vaksamma för mig. Håll mig nära dig i koppel eller i en sele. Jag kan frestas att rusa ut i trafiken, jaga djur eller slagsmål med en annan valp om jag släppa loss. Bara ta bort mitt koppel där du är säker på att det är säkert att göra det och se till att jag vet hur man ska sitta, stanna och vänta på ditt kommando.
  • Lär mig att spela fotboll med dig. Jag älskar bollspel!
  • De flesta valpar älskar simning. Om du tar mig simma, se till att det finns någonstans säkert, till exempel en sjö, bäck eller havet. Kontrollera att det är rent (inga giftiga algblomning eller föroreningar), revor eller starka strömmar och att det finns en grund walk-in (inte bara rakt in i djupa). Aldrig bara kasta mig in eller jag förmodligen inte någonsin kommer att försöka simma igen.
 10. 10
  Var glad och jag kommer att vara alltför. Jag är säker på att du inte gillar bannor. Jag gör verkligen inte. Men jag fick höra fruktansvärda berättelser från hundar som hade blivit utskälld, hade saker som kastas på dem eller ens sparkade! Jag vet att du inte någonsin kommer att skada mig, men ni måste förstå att om jag PINKA där det inte är efterlyst eller jag tuggar din favorit antikviteter, jag bara gör det som är självklart i en ganska onaturlig miljö. Ropade på mig eller kasta saker på mig kommer inte hjälpa mig att förstå vad det är jag har gjort fel eller hindra mig från att göra det igen eftersom jag inte kan koppla ditt humör med något jag redan gjort och glömt. Ni måste förstå att älska mig betyder utbilda mig och hitta sätt att avskräcka mig från att göra saker som irriterar dig:
  • Vänligen inte gnugga näsan i min verksamhet. Det inte lära mig något annat än att du vill att jag ska lukta illa och bära min verksamhet på min näsa, något jag aldrig skulle göra som en hund i det vilda! I grund och botten gör detta beteende mig undrar vad är det för fel på människor när det gäller toalettbesök.
  • Belöna mig! Använd för att få mig att göra vad det är du föredrar att jag gör! Till exempel, belöna mig för att gå på toaletten utanför. Var noga med att titta på mig efter tecken på att jag behöver gå (sniffning och cirklar), och sedan ta mig utanför. Valpar behöver gå efter en måltid, en tupplur och när du tränar.
  • Aldrig slog mig, inte med handen, din rulle tidning eller någonting. Jag lär inte något från en sådan åtgärd än att frukta dig.
 11. 11
  Försök att lära sig mitt språk också. Jag använder kroppsspråk och ansiktsuttryck för att kommunicera mina behov och önskemål. Om du lär dig att läsa mig, du vet när jag är glad, ledsen, upphetsad, förvirrad, rädd eller arg. Jag ser dig hela tiden att träna just dessa känslor från ditt kroppsspråk, så jag skulle uppskatta att du gör lite av samma för mig också!
  • Vänligen inte stirra på mina ögon, det hotar mig. Jag vet att människor inte gillar att bli stirrade på, så detta är enkelt.
  • Läs Hur man kommunicerar med din hund. Du hittar massor av tips för att läsa mig där!
 12. 12
  Dela din förälskelse av valpar med andra. Mina icke-antagna valp kompisar skulle säkert göra med att hitta ett bra hem. Med dig som en ambassadör för hur underbart det är att ha en valp i ditt liv, är jag säker på att vi kunde hitta mycket mer bra hem för oönskade valpar som behöver kärlek också.
  • Jag har inget emot om du gör mig på internet stjärnan för orsaken till valp kärlek. Bara inte försumma mig spendera alltför länge i klipprummet eller få mig att göra dumma poser. Och jag drar gränsen vid att klä upp mig i kostymer, en valp har sin värdighet fortfarande!
 13. 13
  Förväntar mig att älska dig tillbaka, utan tillstånd, utan dom. Jag kommer inte att sitta där sagt att du är ful, dum eller tråkig. För mig är du en VIP och jag kommer aldrig se något fel med dig. Tillbringa tid med mig, hålla mig frisk, vara så vänligt med mig som du vill att jag ska vara med dig och lära en liten hund talar och du har visat mig all den kärlek som behövs för att hålla mig glad! I gengäld kommer jag att bli en mer lojal hund, skyddande av dig och din familj, vänlig och helt älskvärd.

Tips

 • Kela mig massor. Jag älskar kramar. Ju mer jag är van vid att bli hanterade från tidig ålder, ju mer jag kommer att uppskatta det och inte hotas av det när jag är äldre.
 • Ordna en bra veterinär för mig. Det är bättre att veta vem du ska ta mig till i en nödsituation än att jaga någon okänd i sista minuten.
 • Du kan aldrig ha för många tuggleksaker. Även när jag växer upp.

Varningar

 • Know tecken på en sjuk valp. Ta mig till veterinären om du är osäker på något.

Saker du behöver

 • Leksaker - valpar behöver leksaker för mental stimulans.
 • Halsband eller sele (bättre för valpar som drar - det inte skadar sina halsar)
 • Koppel
 • Bekväm hund säng eller en låda
 • Matskål och vattenskål
 • (Valfritt) Clicker och en bok om klickerträning - det bästa sättet att träna din valp!
 • Behandlar, att belöna valpen när han / hon beter sig!