Wki

Hur att föda engelska bulldoggar

Denna sida kommer att lära dig hur man förbereder för din hunds kull. Antag att din hund redan har fött upp, och nu är du planerar förlossningen.

Steg

Hur att föda engelska bulldoggar. Prata med en veterinär med stor erfarenhet av Bulldogs och gör din forskning.
Hur att föda engelska bulldoggar. Prata med en veterinär med stor erfarenhet av Bulldogs och gör din forskning.

Innan avel

 1. 1
  Prata med en veterinär med stor erfarenhet av Bulldogs och gör din forskning. Se till att din tik är frisk nog för att kunna hantera en graviditet.
 2. 2
  Föd det bästa till det bästa - Endast friska, välanpassade honor som har varit i värmen minst två gånger, är minst 18 månader gammal, och härstammar från hundar utan större defekter bör övervägas för avel. Tiken härstammar från den sällsynta fri-whelp mor (dvs en som kan leverera valpar på egen hand) är en särskilt utmärkt kandidat för avel.
 3. 3
  Inte föder inte om du inte har planer som kommer att omfatta rätt långsiktigt engagemang för rasen, hälsa och säkerhet för tik och valpar, och förmågan att helt förstå bulldog och dess behov. Det finns alltför många bakgård uppfödare som försöker att hoppa in och hundar ras med nästan ingen erfarenhet eller förståelse för denna unika ras. De ser de priser som de säljer för och försöka få in och fylla sina fickor med pengar. Den tråkiga delen om detta är slutresultatet är inte bra för Bulldog.
 4. 4
  Kom ihåg att detta inte är en ras som du bara sätta två hundar tillsammans och glömmer, låt mamman leverera och glömmer, låt mamman lyfter enbart kullen och glömma. Under tiden rasen lider. Det kan ta många år för ansvarsfulla uppfödare att korrigera de skador som några bakgård uppfödare. Om du verkligen vill odla Bulldogs, ta lite tid att förstå rasen, forska, delta i utställningar, prata med uppfödare, domare, och de som har tillbringat år med denna ras. När du har bestämt dig ändå vill odla, få hjälp. Hitta någon som har en stor erfarenhet att handleda dig, lär dig, och ge dig råd du behöver. Du bör äga Bulldogs i många år innan avel dem i de bästa förhållanden.
 5. 5
  Komplimang rasen genom avel för att förbättra den. Hitta rätt parning paret. Uppfödning ut fel och förbättra rasen är vad det handlar om. Du kommer inte att göra några pengar från avel Bulldogs om du gör det rätt och det enda sätt det bör göras. Du gör det för kärleken till rasen och att försöka förbättra det. Och den första regeln är först och främst inte skada. Breeding Bulldogs är mycket svårt i bästa fall, mycket dyrt, och tidskrävande. Det är en 24-timmars en dag åtagande. När du har bestämt det är fortfarande vad du vill och du har gjort allt detta på rätt sätt, sedan bestämma varför du föder. Du kommer att förbättra rasen genom vilken metod? Vad är din plan? Detta är en kärleksfull ras som behöver respekt och omsorg för dem som är villiga att ge det i många år framöver.
 6. 6
  Kom ihåg att det finns ingen brist på bra husdjur i det här landet och djurhem är fulla av husdjur som behöver bra hem. Många hundar som kommer från valp fabriker, bakgård uppfödare, och verksamheten gården har hälsoproblem som kan föras vidare till deras framtida kullar med avel dem. De flesta av dessa människor kommer inte att göra någon stamtavla forskning. Över 75% av de skäl som en bulldogg hamnar i en räddnings-eller katthem är hälsorelaterade problem som sannolikt genetiskt. Bra uppfödare ser att berömma rasen genom noggrann avel och förbättring.
 7. 7
  Var försiktig och förstå till fullo vad risk kan vara inblandade. Det finns många fall där en bulldogg och kullen har dött av, under eller efter en leverans, eller under graviditeten från något slags komplikation. Du måste vara medveten om dina datum eftersom det har förekommit flera fall där valparna togs för tidigt och kullen dör eftersom lungorna är det sista att mogna.
 8. 8
  Kom ihåg att den genomsnittliga värmecykel för en hund är ca 3 veckor och eftersom detta en i genomsnitt, värmer vissa är kortare (så lite som 7-10 dagar), andra är längre (4 veckor eller mer). Genomsnittlig tid mellan värme perioder är sju månader, men vissa hundar kan cykla så tidigt som var 4 månader, vissa en gång om året. Längder av värme cykler och intervall mellan cyklerna är olika för varje hund men de flesta hundar drabbas någonstans nära genomsnitten.
 9. 9
  Håll ett vakande öga på din hund. Den första delen av värmen kommer du att märka blödning från vulva, svullnad i vulva, eventuell ökning av urinering och de mest märkbara, hanhundar hängande runt huset. Under denna period (proestrus), kommer honorna tillåter inte män att avla med dem även om hanarna kommer att bli mycket långlivade. Den andra delen eller estrus är den tid under vilken honan låter hanen att para henne och det kan vara allt från 4-10 dagar. En kvinnlig, för det mesta, kommer att tillåta de flesta någon hane till föda under denna tid. Var medveten om detta och bara låta hanen som du har valt som fadern att vara nära henne. När honan börjar att gå ut av värme eller skriv in distress, kommer hon att vara mindre villiga att föda. Återigen detta stadium kan pågå 4-11 dagar men genomsnitt cirka 7 dagar. Nästa cykel börjar vanligtvis cirka 7 månader från början av den sista värmen cykeln, inte slutet på denna cykel, men även detta varierar från hund till hund. Intervallet förblir densamma även om hon blir gravid.
 10. 10
  Överväg spaying din tik om du inte tänker avla henne. Det finns många hälsofördelar i samband med kastrering såsom minskad risk för brösttumörer och du kommer inte att behöva oroa pyometra, metrit eller oönskade kullar (överbefolkning är ett stort problem - bara ta en tur till ett humant skydd). Om du väljer att spay henne, bör detta inte ske under hennes värme cykel på grund av risken för alltför stora blödningar och andra komplikationer. Den bästa idén är att vänta tills hon har varit ute i värmen för ett par veckor.

Efter avel

 1. 1
  Tänk på att falska graviditet symptom är normala hos hundar som har en brunst och inte får uppfödda på grund av det sätt på vilket de cyklar. Det är vanligtvis inte nödvändigt att behandla för symptom av falsk graviditet, men de kan vara så nära dem i en verklig graviditet att de två kan vara mycket förvirrande. Det är oftast möjligt att känna tydliga knölar i livmodern som företräder enskilda embryon från omkring den 28: e dagen av graviditeten till ungefär den 35: e dagen av graviditeten. Före och efter att det kan vara svårt att identifiera en gravid livmoder lätt. Efter 45 dagar eller så när skeletten börjar förkalkas är det ofta möjligt att känna den distinkta hårdhet av en valp skallen när palperas buken eller att identifiera valpar på en X-ray, om du vill ta henne till veterinären kontor innan till hembesök, eller om din veterinär har en portabel röntgenapparat. Vid det här laget, om din hund är INTE gravid, kommer din veterinär förmodligen att kunna berätta att, eftersom hon borde vara ganska långt in i graviditeten och minst livmoder utvidgningen bör vara påtaglig.
 2. 2
  Räkna 59-63 dagar innan valparna kommer sannolikt att födas. Se till att allt som behövs för deras ankomst kommer att vara i ordning vid den tidpunkten. Obs, sperma kan hålla i tjej hund i upp till 7 dagar, så var noga med att inte förvänta sig alltför tidigt. Exempel: Om hon har gått 63 dagar och du har inga valpar hon kanske inte har "tagit" den dagen du trodde hon gjorde. Det kan vara ett par dagar. En tik anses inte vara "förfallna" förrän 70 dagar efter första parningen.
 3. 3
  Kom ihåg att de bästa dagarna att palpera (känna till) valpar är ungefär dag 28 till dag 35 av graviditeten. Oftast är det bäst att räkna från den sista avel dagen eftersom de flesta hundar faktiskt ägglossning strax innan de slutade stå för den manliga.
 4. 4
  Tänk på att röntgenstrålar kan bekräfta graviditeten efter 45 dagar. Ibland är det värt att ta röntgenbilder för att få en uppfattning om hur många valpar - oftast om din veterinär misstänker att det finns problem eller om tiken har haft problem att leverera valpar tidigare, eller för C-sektionen skäl.
 5. 5
  Varna din veterinär en vecka innan valparna förfaller och börja observera flickan dog efter tecken på arbetskraft. Hon kommer i allmänhet sluta äta 24 timmar före valpning.
 6. 6
  Kom ihåg att så mycket som en vecka innan, kommer hon att börja "bygga bo". Flickan Hunden bör ges en valplådan med lager tidningspapper (svartvitt) för att göra sitt bo. Hon kommer att gräva mer och mer som födelse närmar sig. Temperaturer kan också tas ofta men inte alltid tillförlitliga. Var inte leda till en falsk trygghet med det ensam. Även med en C-avsnitt planeras det är en bra sak att låta henne bo!
 7. 7
  Kom ihåg att plötslig våg av grön vätska från tjej hund indikerar vattnet kring valparna har "brutit". När vattnet går, är födelsen av den första valpen nära förestående. De första valparna är oftast födda inom några minuter till en halvtimme för varandra, men ett par timmar är inte ovanligt. Om du märker att flickan dog anstränga ständigt utan att producera en valp, är det anledning till oro.
 8. 8
  Ställ in din C-sektionen med din veterinär i god tid före leverans. Det kan vara bäst att låta flickan hunden att starta eller komma riktigt nära att gå in i arbete innan du gör detta för att undvika en C-avsnitt för tidigt vilket kan få farliga komplikationer. Detta kommer också att bero på din veterinär och hur nära hans kontor är att du, liksom om han kan göra en 03:00 C-avsnitt. Om du gör en C-avsnitt bara för att Bulldog har nått sin 62-63 dag, kunde valparna fortfarande vara ett par dagar tidigt eftersom sperma kan leva i hunden i upp till 7 dagar innan det tar ibland. Om flickan hunden ska gå på in i arbete på egen hand, även om hon är planerat för en C-avsnitt, få henne till veterinären direkt. Hennes livmoderhalsen kan misslyckas med att vidga eller det kan finnas torsion av livmodern. En död valp, vatten valp eller en sidledes valp kan blockera livmoderhalsen. Oavsett vad orsaken, få hunden till veterinären omedelbart.
  • Erkänna att C-sektioner för Bulldogs är mycket vanliga. Orsakerna till C-avsnitt diskuterades tidigare. Under de senaste åren, mer Bulldogs är fritt valpning och det är att förbättra rasen (allt som kan göras utan operation är en stor förbättring). Men C-profiler är fortfarande vanligt och gjort mycket mer än fri-valpar, som 95% av tiden. Du bör planera för en c-avsnitt för din tik om hon inte har godkänts av en veterinär för fri-valpning, då planen på att låta henne leverera på veterinär klinik. Detta är en anledning till avel Bulldogs bör lämnas till dem med en stor erfarenhet. (Extrem försiktighet måste vidtas när en Bulldog är fritt welping, även under perfekta förhållanden.).
 9. 9
  Kom ihåg att tester kan också göras för att få ett datum för kejsarsnitt i förväg och under en trygg och normal timme så chanserna att problemen kommer att minska.
 10. 10
  Tänk på att efter operationen, när hunden är hemma i hennes valplådan, kan amma valparna under ditt överinseende. Valpar bör tillåtas att sjuksköterskan på tik den första par dagar på alla kostnader, eftersom detta är mycket viktigt i deras utveckling om hon kör en feber eller annars sjuk.
 11. 11
  Kom ihåg att fri-valpning bulldoggar börjar bli vanligare än det brukade vara, men fri-valpning är en mycket knepig situation även för dem med stor erfarenhet av att göra det. Aldrig bör du försöka en fri-dräktig utan en hel del erfarenhet, en bra veterinär, förmågan att förstå när ett problem kan starta, och en backup plan för att hjälpa dig om det behövs. Vara säker, inte ledsen!
 12. 12
  Försök att gradvis förändra tik med en valp formel hundmat vid ungefär den 35: e dagen av graviditeten (tar ungefär en vecka att sakta göra förändringen, blanda i små mängder valpfoder med vanlig mat den första dagen och gradvis öka mängden). Gravida hundar behöver en hög energi kost som liknar en växande valp. De flesta tikar kräver cirka 1,5 gånger den normala mängden mat för deras underhåll vid tiden för födelsen. När valparna växer, kan hon kräva så mycket som 3 gånger normala mängder mat för att stödja amning. Du bör fortsätta att hålla henne på en valp formel tills valparna är avvanda. Gör inte komplettera kalcium under graviditeten. Detta verkar leda till problem med uterin inertia. Det kan också bidra till att frekvensen av anfall förknippade med låg kalkhalt i blodet under amning (mjölk stelkramp).
 13. 13
  Känn din veterinär för nödsituationer innan leveransen. Om din veterinär hänvisar nödsituationer till en akutmottagning, se till att du vet var det är och hur man kan ringa om du behöver hjälp. Om din veterinär sjukhuspersonal täcker sina egna kriser är det fortfarande viktigt att känna till förfarandet för att kontakta någon innan behovet uppstår. Fråga om detta. Skriv in telefonnummer ned där du lätt kan hitta dem. Att tillhandahålla en säker miljö för valparna är viktigt. Fler valpar dör av hypotermi än något annat. Vidta åtgärder för att se till att valparna kommer att hålla värmen är viktigt. De valp värmedynor är trevliga och ibland andra arrangemang kan göras för att säkert leverera en varm plats för valparna utan att göra det för varmt för mamman. Uppfödare är en bra källa till information i de flesta fall och det skulle vara en bra idé att fortsätta att försöka prata med din. De har ofta praktisk information som veterinärer inte har erfarenhet av.

Tips

 • En tik förfallodag är 63 dagar från ägglossningen, oavsett avel dagar. Det är oerhört värdefullt för planerad c-delar, på grund av sådana faktorer som ras konformation, kullstorlek, tidigare sjukdomshistoria, eller komplikationer som uppstår under graviditeten. Det är också till stor hjälp när valpning. Att veta exakt förfallodag inte bara hjälper uppfödare förbereda ankomsten av en kull, men ofta ännu viktigare, kan det varna oss för en för tidig eller försenad arbetskraft, vilket möjliggör snabb medicinska ingrepp om indikerat. Progesteron övervakning kan också vara viktigt under dräktigheten. Vissa tikar har ett problem att upprätthålla tillräckliga nivåer av progesteron under en graviditet, oftast resulterar i resorberas eller aborterade foster. Övervakning progesteron nivåer är avgörande för tikar med sådana historier, som tillskott av progesteron vid rätt tidpunkter kan betyda skillnaden mellan levande eller döda valpar. Ofta konfronteras vi med ägare som har svårt att "fånga" en tik är värme cykel. Detta beror vanligtvis på att minimala yttre fysiska tecken såsom vulva svullnad och blödning. Vi påminner om att progesteronnivåer stannar förhöjda i ungefär två månader efter ägglossning i alla tikar, oavsett gravid eller inte. Skaffa en förhöjd progesteron nivå i ett sådant djur åtminstone antyder att hon var i säsong under de senaste två månaderna, ofta hjälper en uppfödare vet ungefär när förvänta nästa cykel. Omvänt, en låg progesteron nivå, mindre än 2.5ng, betyder det inte funnits några ägg ägglossning under de senaste två månaderna.
 • När ägglossning, en tik ägg tar ungefär 48 timmar att bli fertila. De kommer då att förbli fertila i ungefär 48 timmar. Tanken är att maximera kontakttiden mellan livsduglig sperma och fertila ägg. Detta kräver en kort diskussion av sperma livslängd. Färsk sperma kan vara fertila i tikens livmoder i 3-5 dagar och i vissa fall ännu längre, beroende på kvalitet. Färska kyld sperma, på grund av energin förloras i kyl och efterföljande uppvärmningen, kan leva bara 24-48 timmar i livmodern. Fryst sperma, på grund av stress av isbildningen och energi förlorad, kan leva bara 12-24 timmar i livmodern. Tydligt, desto kortare spermiernas livslängd, desto mer avgörande blir det att veta när det ska insemineras för att möjliggöra maximal kontakttid med befruktade ägg. När det gäller färsk sperma, det finns mer flexibilitet för två anledningar. Först, det är oftast inte en begränsad mängd, och för det andra, det lever en lång tid. Vi rekommenderar rutinmässigt avel dag 1 och 3 eller dagarna 2 och 4 efter ägglossning med färsk sperma, även om en avel är oftast tillräckligt. Med färsk kyld förlängd sperma, på grund av en 24-48 timmars livslängd, rekommenderar vi föder upp 2 dagar efter ägglossning.
 • Det finns faktiskt en hel del alternativ. Ett avel eller två? Ska det vara en naturlig, vaginal, trans-hals, eller kirurgisk avel? De frågor montera och stress kan bygga, men om du är beväpnad med en grundläggande praktiska kunskaper om tiken reproduktiva systemet och noggranna tester progesteron, kan du fatta bra beslut. Den progesteron test är din bästa vän. Först, låt oss granska grunderna. Dessförinnan kommer i säsong (brunst), serum progesteron nivåer i tiken är låg, mindre än 2 ng (ng = nanogram). Eftersom cykeln fortsätter, progesteronnivåer stiga långsamt till en nivå av 5 ng, på vilken ovulation inträffar. Den ägglossning datum kan vara så tidigt som dag 7 och så sent som dagen 27 av östrogencykel, betonar vikten av blodprov. När en tik slår 5NG och ägglossning, kan efterföljande serum progesteron nivåer varierar kraftigt. Till exempel, på tre dagar efter ägglossning ser vi rutinmässigt progesteron som kan variera från så lite som länge till så högt som 60ng, beroende på tik. För ägglossning ändamål är vi bara intresserade av den dagen hon överskrider 5 ng. Jag brukar få frågan, "Doc, körde vi bara ett progesteron test på min tik och det var 15ng, när hon har ägglossning?" Svaret är omöjligt att veta baserat på ett test.
 • Känner du dig stressad som din tik förfallodagen tillvägagångssätt? Orolig att du kommer att slösa den sista flaskan av fryst sperma från din mästare stud? Ett framgångsrikt avelsprogram inte behöver bestå av en panik-lastad situation till nästa, men alltför ofta detta sker. Som en veterinär som arbetar i en praxis som ser över 900 hundar för artificiell insemination och utför över 250 kejsarsnitt årligen, och har lärt sig att lita på och ha förtroende för värdet av korrekt och aktuell progesteron test i tik. Även om det verkar som om vissa människor trivs under stressiga förhållanden, ersätter panik med informativa vetenskapliga data undantagslöst resulterar i större, friskare kullar och lyckligare ägare. I dagens era av samägandet av värdefulla hanhundar och tikar avel, är det inte ovanligt att ha fyra eller sex olika åsikter om tidpunkten för en avel.
 • Konstgjord insemination: Avel med hjälp av AI är oftast framgångsrik, (och nästan alltid krävs). Tekniken för artificiell insemination kräver avsättning av sperma (tagen direkt från hunden) in tiken vagina, förbi livmoderhalsen och in i livmodern med spruta. Rätt temperatur av sperman är avgörande, och det finns ingen garanti. Metoder inkluderar färsk sperma, kyls förlängda och fryst sperma.

Progesteron testning

 • Som vi diskuterat tidigare, är att tikens ägg bara blir fertila vid denna punkt, så vi bör ha 1-2 dagars bra kontakt tid. I fallet med fryst sperma, rekommenderar vi att du väntar tre dagar efter ägglossning att göra aveln. Detta kan göra våra kunder nervösa att vi väntar för länge. Däremot garanterar det att alla ägg är fertila när vi satte sperma i livmodern som kan leva bara 12 timmar. Vi har inte lyxen att vänta på ägg för att bli fertila. Vi har hittat de högsta nivåerna av framgång med fryst sperma efter kirurgisk insemination och rekommenderar det exklusivt. Våra framgångar med användning av ovanstående timing rekommendationerna har varit utmärkt, men insemination-måste det sätt på vilket en tik är uppfödd naturliga, vaginal insemination, trans livmoderhalscancer insemination med ett endoskop, eller kirurgiskt noga övervägas beroende på faktorer såsom reproduktiv historia, ålder, fysiska egenskaper, och sperma kvalitet. Att ha en exakt ägglossning datum i början av en graviditet är också mycket viktigt i slutet av en graviditet.
 • Detta kan varna en uppfödare till en kommande cykel, eller, om nivån fortfarande är kroniskt låg, kan veterinären varnas för att påbörja en grundlig medicinsk upparbetning. Nyttan av korrekt och aktuell progesteron test bör inte underskattas. Det är ett värdefullt verktyg och i vissa fall av avgörande betydelse för att hjälpa en veterinär och uppfödare välja rätt tillvägagångssätt. Korrekt användning och tolkning av dessa tester kommer att resultera i inte bara fler graviditeter, men större, friskare kullar, färre komplikationer med din tik, inblick i eventuella problem, och som jag har upplevt, färre panikslagna telefonsamtal på tre 0-klocka i morgonen.
 • Det bästa råd verkar inte avel era hundar före 18 månaders ålder. Både tiken och far borde ha undersökts av en veterinär för att vara säker på att de är fria och klara av hip skärmar, grå starr, cherry eye, problem gommen, hjärtsjukdomar och andra medfödda sjukdomar. Du bör också studerat stamtavlan, och tillbringade mycket tid att försäkra att du har en bra avelspar som kommer att komplettera varandra och ge en bättre kvalitet valp. Under inga villkor bör du göra någon skada för rasen genom felaktig avel och bristande erfarenhet från din sida. Om du är osäker, så ska du inte vara avel Bulldog. Bulldoggen är i bästa fall svår att odla. Tikar kan komma in i sin första värme cykeln mellan 5 och 11 månaders ålder, i genomsnitt är det mer i 6-9 månaders intervall. De bör inte vara ras innan det 3rd värme eller 18 månader. Heat cykler varar vanligen ca 3 veckor början till slut. Du kanske märker Lite röda / bruna fläckar på först och sedan några tikar kommer att blöda en hel del efter den första veckan. Bästa avel är vanligen 8-12 dagar, men återigen kan vara 5 till 18 dagar in i cykeln så det är viktigt att göra Progesteron test för att vara säker och säker.
 • C-sektioner för Bulldogs är mycket vanliga. Skälen för c-avsnitt diskuteras senare på denna sida. Under de senaste åren, mer Översittare är fritt valpning och det är att förbättra rasen (allt som kan göras utan operation är en stor förbättring). Men c-delar är fortfarande vanligt och gjort mycket mer än fri-valpar, som 95% av pinnen. Du bör planera för en c-avsnitt för din tik om hon inte har godkänts av en veterinär för fri-valpning, då planen på att låta henne leverera på veterinär klinik. Detta är en anledning till avel Bulldogs bör lämnas till dem med en stor erfarenhet. (Extrem försiktighet måste vidtas när en Bulldog är fritt valpning även under perfekta förhållanden.) C-delen av en bulldogg är det mest populära sättet och säkraste! Försök inte en gratis whelp.
 • Det har setts tikar vid 15ng en dag efter ägglossning samt 5, 10, 20, eller 40 dagar efter ägglossning. Du måste ha ett test under 5 ng och en över 5 ng att fastställa ägglossning dag. För de flesta tikar vi börja testa 6 dagar efter debuten av vulva svullnad och blödning, och vi testar varje 1-3 dagar tills ägglossningen, beroende på situationen. Efter ägglossningen, kommer serum progesteron nivåer förbli hög, oavsett om eller inte tiken är dräktig i cirka två månader, varefter de återvänder till nära Ong. Det är viktigt att notera att vaginal blödning, svullnad, "flaggning," och mottaglighet för hanar är främst en reaktion på östrogenets i tiken blodomlopp, och inte någon tillförlitlig indikator på progesteron och därmed ägglossning. Hon borgmästare kanske inte är mottaglig vid den rätta tidpunkten. Användningen av fysiska indikatorer enbart för avel får inte vara en chans värd att ta, särskilt med värdefull sperma. Så vad vet ägglossning dag göra för oss? Det säger oss när äggen kommer att vara fertila, vilket är viktigt med all avel, men särskilt så med färsk kyld utökad sperma och med fryst sperma.

Varningar

 • Det råder ingen brist på bra husdjur i det här landet och djurhem är fulla av husdjur som behöver bra hem. Många hundar som kommer från puppymills, bakgård uppfödare, och operationer gården har hälsoproblem som kan föras vidare till deras framtida kullar med avel dem. De flesta av dessa människor kommer inte att göra någon stamtavla forskning. Över 75% av de skäl som en bulldogg hamnar i en räddnings-eller katthem är hälsorelaterade problem som sannolikt genetiskt. Bra uppfödare ser att berömma rasen genom noggrann avel och förbättring.
 • Du måste också berömma rasen genom avel för att förbättra den. Hitta rätt parning paret. Uppfödning ut fel och förbättra rasen är vad det handlar om. Du kommer inte att göra några pengar från avel Bulldogs om du gör det rätt och det enda sätt det bör göras. Du gör det för kärleken till rasen och att försöka förbättra det. Och den första regeln är först och främst inte skada. Breeding Bulldogs är mycket svårt i bästa fall, mycket dyrt, och tidskrävande. Det är en 24-timmars en dag åtagande. När du har bestämt det är fortfarande vad du vill och du har gjort allt detta på rätt sätt, sedan bestämma varför du föder. Du kommer att förbättra rasen genom vilken metod? Vad är din plan? Detta är en kärleksfull ras som behöver respekt och omsorg för dem som är villiga att ge det i många år framöver.
 • Det bästa råd är att inte avla om du inte har planer som kommer att omfatta rätt långsiktigt engagemang för rasen, hälsa och säkerhet för tik och valpar, och förmågan att helt förstå Bulldog och dess behov. Det finns alltför många bakgård uppfödare som försöker att hoppa in och hundar ras med nästan ingen erfarenhet eller förståelse för denna unika ras. De ser de priser som de säljer för och försöka få in och fylla sina fickor med pengar. Den tråkiga delen om detta är slutresultatet är inte bra för Bulldog.
 • Detta är inte en ras som du bara sätta två hundar tillsammans och glömmer, låt mamman leverera och glömmer, låt mamman lyfter enbart kullen och glömma. Under tiden rasen lider. Det kan ta många år för ansvarsfulla uppfödare att korrigera de skador som några bakgård uppfödare. Om du verkligen vill odla Bulldogs, ta lite tid att förstå rasen, forska, delta i utställningar, prata med uppfödare, domare, och de som har tillbringat år med denna ras. När du har bestämt dig ändå vill odla, få hjälp. Hitta någon som har en stor erfarenhet att handleda dig, lär dig, och ge dig råd du behöver. Du bör äga Bulldogs i många år innan avel dem i de bästa förhållanden.