Wki

Hur du tar hand om valpar

Du har äntligen fått vad du har velat under en lång tid - ett helt nytt, vackert och bedårande valp! Men frågan är, "Hur kan jag ta hand om min valp?" Om denna fråga är någonstans i ditt sinne, fortsätt läsa för tips om hur man tar hand om och höja din valp. Kom ihåg, är denna sida för personer som just har antagits, köpt eller hittat en ny åtta veckor gamla eller äldre valp. Valpar brukar avvänjas vid 8 veckor och det är ohälsosamt för dem att tas bort från sin mor innan den åldern. När du får en valp ska du ge den nya valpen så mycket uppmärksamhet som möjligt. Om han / hon har en utbildning problem inte leder till fysisk smärta ta dem till träningsskolan. När de är ute, leka med dem en hel del och att `s hur du tar hand om din valp.

Steg

Hur du tar hand om valpar. Se till att valpen du får.
Hur du tar hand om valpar. Se till att valpen du får.

Föra valp hem

 1. 1
  Se till att valpen du får. Inte passar pälsen ditt klimat? Är det tillräckligt liten för att bo i din lägenhet eller hus? Gör sina energinivåer passa mängden motion den kommer att få? Dessa är alla viktiga frågor att besvara för att säkerställa välbefinnande valpen och den totala lycka i ditt hushåll.
 2. 2
  Puppy-bevis ditt hus. Valpar älskar att utforska med sina munnar, så att hålla valpen och ditt hus säker, måste du ta några försiktighetsåtgärder. Ta bort ömtåliga föremål från det område där du planerar att hålla din valp. Håll alla sladdar upp eller täckas och stäng alla låga fönster. Du bör också låsa in rengöringsmedel / kemikalier som är giftiga för valpar. Få en soptunna som är för högt för din valp att komma in och för tunga att vältas. Tänk att få en fällbar grind för att hålla valpen begränsas till ett visst rum eller område.
 3. 3
  Köp nödvändiga förnödenheter. I kök eller badrum är en idealisk plats för sängen eftersom de i allmänhet är varm och har tvättbara golv. Här är en lista över saker du behöver för att komma igång:
  • Två metallbehållare. Dessa är bättre än glas eftersom de inte chip och hålls renare. En för mat och en för vatten. Om du har andra husdjur, se till att ge valpen det egna skålar för att undvika konflikter med andra husdjur i ditt hushåll.
  • En valp säng. Några alternativ är: låda med en låda kudde, ett snuggle nest, eller en korg med en massa handdukar. Vad du än väljer, se till att det alltid är mjuk, skön och torr. Också hålla i handen för en filt vid kallt väder. Se till att din valp har sin egen säng för att undvika konflikt med dina andra husdjur.
  • Leksaker. Valpen kommer att vara en boll av gränslös energi, så se till att du får massor av leksaker. Du bör ha tuggleksaker och mjuka leksaker. Se till att leksakerna är oförstörbar, om inte din valp kan kvävas och dö. Kom också ihåg att du inte ska ge Rawhide till ungarna som en leksak. Det är bara för godsaker.
  • Puppy behandlar. Se till att du får en mängd: Crunchy och mjuk. Den mjuka kommer att vara bra för träning, och krispigt hjälper rena tänder.
  • Valpfoder: Göra en del forskning om hundmat. Torrfoder, burk, hem kokta, och mata en rå kost är alla alternativ för en valp. Se till att du köper en valp mat utan färgämnen eller artificiella smakämnen eller konserveringsmedel i det som många hundar, liksom människor, är allergisk mot dessa tillsatser.
  • Grundläggande grooming verktyg. Få en borste, kam, gummihandskar, nagelklippare, hund schampo, hund balsam, hund tandkräm, tandborste, och handdukar.
  • En sele och tagg. Få en nylon sele och metall tagg. Det gör ont halsen och kan skada deras halsar. Minns vid dimensionering av sele som valparna kommer att växa.
 4. 4
  Få valpen bekväm i ditt hem. Det kan vara skrämmande att få introduceras till ett nytt hem för första gången, så se till att ge din valp extra kärlek och uppmärksamhet de första dagarna. Har din valp sömn i ditt rum på natten så att de inte känner sig isolerade eller ensamma.
  • Ta en filt eller hund säng till uppfödaren eller pund som du kommer att plocka upp valpen. Gör detta några dagar innan du plocka upp valpen så att din nya följeslagare kan sova på filten och börja vänja sig vid ditt hem innan det ens kommer dit.
  • Visa din valp runt huset så fort du tar hem honom. Låt honom gå i alla rum och bakgård.
 5. 5
  Pet valpen ofta. Det är viktigt att stroke ditt husdjur kropp, ben och huvud flera gånger dagligen. Detta kommer att hjälpa din valp känna sig älskad, samt ger dig möjlighet att skapa ett starkt band med din valp..
 6. 6
  Hantera din valp med omsorg. Valpar, som mänskliga bebisar, är ömtåliga. Försiktigt skopa upp din valp om du behöver plocka upp den, hålla en hand under bröstet hela tiden.
 7. 7
  Skydda din valp. Valpar är naturligt nyfikna, och även med den mest uppmärksam omsorg som de ibland komma ut på gården och gå vilse. Se till att din valp bär en bekväm krage-monterad på ca 5 veckor och lossas gradvis att tillgodose valpens tillväxt-med en etikett listar sitt namn och din adress och / eller telefonnummer. Många länder kräver, men det är en bra idé att få din valp licensierade även om det inte behövs. Du kan också ha en liten mikrochip implanteras i valpen som underlättar lokalisering av den om den försvinner.
  • Ge ett säkert område för din valp att spela. Ett säkert-inhägnad gård är perfekt och experimentera lite för att hitta vilka leksaker han eller hon gillar bäst.

Utfodring

 1. 1
  Välj din hundmat. Även om det är frestande att gå för den billiga grejer, är det i allmänhet inte det bästa valet för din hund. Leta efter livsmedel som innehåller högkvalitativa proteiner från fisk, kyckling, lamm, och / eller ägg. Också leta efter ett sätt att mata din hund fettsyror för att hålla pälsen blank och frisk. Generellt ska du mata din hund ett förhållande av 5:1 omega-6 och omega-3 fettsyror. Detta kan komma i din mat eller kosttillskott såsom lax olja speciellt utformad för att ge till din hund.
 2. 2
  Mata din valp ordentligt. Mata din valp små mängder av speciellt formulerade valpfoder flera gånger om dagen. Torrfoder är bäst eftersom det rensar sina tänder och minskar tandköttsproblem. Mängden mat för varje matning beror på rasen, leta upp de rekommenderade beloppen för din specifika rasen. Mata din valp bara det minsta belopp som rekommenderas för sin ras, ålder och storlek, och öka detta om valpen verkar vara för tunt eller enligt anvisningar från din veterinär. Antalet dagliga utfodringar beror på valpens ålder:
  • 6-8 veckor: 4 gånger dagligen
  • 12-20 veckor: 3 gånger dagligen
  • 20 + veckor: 2 gånger dagligen
 3. 3
  Undvik buffé utfodring. Även om det kan vara lättare för dig att bara kasta ut en massa mat för din valp att äta när hungrig, är detta inte ett hälsosamt sätt att mata din hund. Hundar, speciellt valpar, kommer i allmänhet äter mycket mat om mycket är tillgängligt, att de inte bara sluta när de är fulla.
  • Se till att din valp alltid har tillräckligt färskt vatten tillgängligt. Till skillnad från livsmedel, bör du lämna en fullständig skål med färskt vatten ut för din hund hela tiden. Var medveten om att de kommer att behöva kissa kort efter att de dricker stora mängder vatten. Ta dem utanför så att de inte har olyckor i ditt hus.
 4. 4
  Titta på din valp äter. Titta på din valp äter är ett bra sätt att mäta sin hälsa, om de verkar ointresserade av deras mat, är något fel. Dessutom kommer mata din valp en del av sin mat ur din hand och / eller vara extremt närvarande under deras utfodring process hjälper bättre valpen / ägaren obligation.
 5. 5
  Undvik skadliga livsmedel. Det är frestande att bara mata dina matrester valp bord, men kom ihåg att livsmedel kan göra din hund sjukligt feta. Ännu allvarligare, vindruvor, russin, te, alkohol, vitlök, lök, avokado, salt och choklad, bland annat, är giftigt för din hund. Om din hund har förtärts en av dessa saker, bör du ringa Animal Poison Control Center ((888).426.4435 i USA).
  • Förutom att utgöra en allvarlig hälsorisk, kan mata din hund matrester träna dem att tigga. Tiggeri är en av de svåraste vanor att bryta. För att säkerställa en god hälsa, bara mata din hund mat som är särskilt utformad för hundar och ignorera dem helt medan du äta vid bordet.

Health

 1. 1
  Håll valpens miljö säker. En osäker eller smutsig miljö kan vara skadligt för välbefinnande din valp och kan kosta dig en massa pengar på veterinär räkningar.
  • Luft ut valpens sängkläder dagligen, och tvätta eller byta ut den varje vecka. Hus-tåg valpen när så är lämpligt, och omedelbart ersätta valpens sängkläder om han eller hon har haft en olycka i det.
  • Bli av skadliga växter. Det finns ett antal hushåll växter som faktiskt giftiga för valpar som gillar att tugga. Håll liljekonvalj, oleander, azalea, idegran, fingerborgsblomma, rhododendron, rabarber, och shamrock långt borta från din valp.
 2. 2
  Se till att din valp får. Olika raser kräver olika mycket träning (detta är en faktor som du bör tänka på när man väljer en valp). Som valpar kroppar fortfarande utvecklas, försök att undvika någon form av hårt spel eller ansträngande motion såsom långa (över 2 mil) körs. Ta valpen in på gården eller trädgården efter måltider, och börja ta valpen för korta promenader ungefär en vecka efter sin andra runda av vaccinationer.
  • Försök att ge din valp ungefär en timme av promenad tid en dag, uppdelat i 2 till 4 promenader. Tillåt dem att interagera med andra (vänligt) hundar som de möter (förutsatt att din valp har haft sina skott) och att lämna doftmarkeringar. Detta är viktigt för din hund självförtroende, särskilt om han är en pojke.
  • Umgås din valp. När vaccinerade, valpar bör uppmuntras att leka med vänliga valpar, vuxna hundar och andra djur. Kontrollera att den andra djuret tolererar valpen väl, och inte lämna djuren ensamma för ens en minut i början.
 3. 3
  Schemalägg ett besök hos veterinären. Välj en veterinär. Precis som med läkare, är det en bra idé att be dina vänner för veterinär rekommendationer. Få några val och besöker varje klinik. Hitta en som är vänliga, välskött, och luktar ren. Ställ frågor till veterinären och personal-de ska alltid svara efter bästa förmåga. Var säker på att du känner dig bekväm med oavsett vilken veterinär du väljer.
  • När valpen är 6 till 9 veckor gammal, men du vill ta den till veterinären för att vaccinera sig. Se till att du pratar med din veterinär om valpsjuka, parainfluenza, hund hepatit och parvovirus. De kanske har förslag på andra viktiga vacciner samt, beroende på risken för just din hund.
  • Se till att få avmaskningsmedel medicin under din första veterinärbesök. Detta är inte bara en bra idé för valpens hälsa, men också för din egen: många av de parasiter som infekterar din valp kan överföras till människor och orsaka hälsoproblem i din familj.
  • Utöver ditt första besök, kommer du vill gå till veterinären när valpen är 12 till 16 veckor gamla för att få en rabiesvaccination.
  • Börja tänka på om du vill att spay eller kastrera din hund. Detta görs vanligen när din hund är cirka 20 veckor gamla. Om du förutser att vilja ha valpar, är det en bra idé att spay och sterilisera, tusentals oönskade valpar hamnar i pounds varje år.
  • Schemalägg en veterinär kolla upp för din valp minst var sjätte månad. Också schemalägga veterinär utnämningar för rätt vaccinationer. Lär din valp att gå till veterinären är en trevlig (eller åtminstone tolereras) upplevelse genom att godis med dig när du är där.
 4. 4
  Se upp för hälsoproblem. Håll ett öga på din valp och du kan fånga eventuella problem tidigt. Ögonen ska vara ljusa och ögon och näsborrar ska vara fri från utsläpp. Valpens päls ska vara rena och blanka, se upp för matting eller gallring. Se upp för gupp, inflammation eller utslag på huden, liksom tecken på diarré runt svansen.

Grooming

 1. 1
  Borsta din valp dagligen. Borsta håller ditt husdjur ren och frisk och ger dig möjlighet att kontrollera sin hud och päls för eventuella problem. Den typ av pensel och andra grooming och tvätt varierar med ras, så kolla med din veterinär eller uppfödare för mer information. Borsta hela valpen, inklusive dess buk och bakben. Börja när valpen är unga så att de inte är rädda av borsten.
 2. 2
  Trimma valpens naglar. Börja klippning valpens naglar tidigt för att undvika Be din veterinär visa dig den rätta spiken skär teknik att använda så att du undviker att skada din valp. Naglar som är för långa kan orsaka påfrestningar på din hunds handleder samt golv skador, möbler, och möjligen människor. Planera för att trimma valpens naglar vecka såvida inte annat av din veterinär.
 3. 3
  Håll valpens tänder och tandkött friska. Tuggleksaker hjälpa en valp att hålla sina tänder friska. tandborstar och tandkräm gjord speciellt för hundar är också mycket användbara i att hålla din valp tänder rena och friska. Var noga med att vänja valpen att ha sina tänder borstade långsamt så att det är en positiv upplevelse för dem.
 4. 4
  Bara bada valpen gång var 3 veckor eller så. Om de luktar illa, använd spridd hund doft istället, och titta på vad som kan orsaka lukt. Tvätt mer än så kan torka ut hundens hud och skala viktiga oljor från pälsen.

Utbildning

 1. 1
  Rumsren din hund. Starta rumsren din hund den första dagen du tar med den hem. Ju längre du väntar, desto mer röran du måste ta itu med, och desto svårare blir det att träna din hund. Överväg att använda övningselektroderna för de första dagarna. Även om dessa inte bör användas i stället för att ta din hund utanför, de är användbara som ett mellansteg, speciellt om du inte har en bakgård.
 2. 2
  Tänk låda utbildning din hund. Crate utbildning är till hjälp för många skäl. Först av allt, det trottoarkanter destruktivt beteende, så att du kan sova och lämna din hund ensam utan att oroa. För det andra, det är en mycket effektiv metod för potträning (när de används korrekt).
 3. 3
  Lär din hund grundläggande kommandon. Valpen kommer att vara mest kompetent att lära kommandon medan han är ung, så börja undervisningen så snart som möjligt. Dessutom kan du använda grundläggande kommandon som en grund för mer komplicerade trick senare.
 4. 4
  Få din hund brukade bilturer. Ta din valp på regelbundna bilturer att få honom van att resa med dig. Annars han varje gång du får i bilen han kommer att tänka är tas till en veterinär. Då kommer han att börja gnälla, och det kommer bara få dig frustrerad.
 5. 5
  Ange i en lydnadsklass. Inte bara kommer det att hjälpa dig att bättre träna din hund, men det kommer att socialisera din valp, hjälpa honom lära sig att agera kring okända hundar och människor.

Tips

 • Det rekommenderas att en valp äter 3 gånger om dagen, morgon, eftermiddag och kväll, och vanligtvis 5-6 timmar efter den sista måltiden. Till exempel, 08:00, 13:00, 06:00.
 • Var lugn och trygg med din valp under en storm så att hunden lär sig att inte vara rädd.
 • Tvätta valpens matskålar dagligen med varmt vatten och lite diskmedel. Eller, bara kasta dem i diskmaskinen. Tvätt matskålar förebygger sjukdom, bakterier från att växa, och det gör varje måltid gång roligare.
 • Kela med din valp när det finns en storm.
 • Se till att din valp får en tillräcklig mängd vila (vid lest 6 timmar).
 • Var noga med att ge valpen massor av kärlek, uppmärksamhet och mild (men även fast) vägledning om gott uppförande.
 • Rengör valpens ögon dagligen för att förhindra infektioner och tår fläckar (även raser utan vita rockar kan få riva fläckar och inflammation i huden runt ögonen!). Rengör öronen varannan vecka för att förhindra vax och stinker.

Varningar

 • Denna sida är endast för valpar åtta veckor gamla och äldre. Du ska inte köpa en valp yngre än åtta veckor gamla.
 • Lämna inte något kringspridda att valpen skulle kvävas.
 • Utsätt inte valpen att andra hundar innan den får sina vaccinationer.
 • Tränar inte valpen för sent. Det kan bli ett problem om utbildade senare, så börja tidigt.

Saker du behöver

 • Valp (om ditt hus är liten att få en liten en som en westie eller Yorkie)
 • Två rostfria skålar
 • Tuggleksaker
 • Valp Treats (mjuk och krispigt)
 • neutrum / spay
 • En bekväm säng
 • hund hus (om bor utanför)
 • En nylon sele, nylon koppel och metall tagg. Taggen ska åtminstone innehålla följande uppgifter: Din hunds namn, ditt telefonnummer och din adress.
 • Valpfoder (torrfoder, burk, hemlagad, rått kött diet)
 • Grundläggande grooming verktyg
 • Tillval: Pet Insurance
 • Loppis och Tick Krage eller livsmedelskvalitet kiselgur

Patience