Wki

Hur du tar ett bad under graviditeten

Gravida kvinnor ibland tillsagda att inte ta bad eftersom varmt vatten kan vara farligt för dem eller deras foster. Även om det är sant att varma bad bör undvikas, så länge du inte blöder eller inte har en sprucken membran, är det utmärkt att ta ett varmt bad. Blötläggning i ett badkar är ett bra sätt att slappna av din trötta kropp i slutet av dagen och kan vara till hjälp om du har problem med sömnlöshet.

Steg

Hur du tar ett bad under graviditeten. Välj en tid när någon är tillgänglig för att hjälpa dig in i och ut ur badkaret.
Hur du tar ett bad under graviditeten. Välj en tid när någon är tillgänglig för att hjälpa dig in i och ut ur badkaret.
 1. 1
  Välj en tid när någon är tillgänglig för att hjälpa dig in i och ut ur badkaret. Under graviditeten chans att falla ökar eftersom din tyngdpunkt har förändrats.
 2. 2
  Bjud din partner att gå med dig i badet för att initiera intimitet. Ibland par känner sig inte bekväm att ha sex under graviditeten, särskilt under de senaste månaderna. Spendera tid tillsammans blötläggning i ett badkar kan vara en mycket intim uttryck för kärlek.
 3. 3
  Kör lite kallt vatten med varmt vatten, vilket gör att temperaturen i ditt badkar är inte över 98 grader Fahrenheit (36 grader C). Du kan använda ett bad termometer för att kontrollera temperaturen i vattnet.
  • Du kan också testa badvattnet med armbågen eller underarmen, eftersom dessa områden är mer känsliga för temperaturförändringar än dina händer. Vattnet ska kännas bekvämt varmt, men inte hett, och temperaturen bör vara sådan att man kan få rätt in i badkaret, i stället för att lätta på långsamt.
 4. 4
  Ha en flaska vatten till hands och smutta det medan du badar för att minska risken för uttorkning.
 5. 5
  Sitta kvar i badkaret medan du tömmer vattnet. Om du gör det gör att din kropp att svalna långsamt, förhindrar en plötslig sänkning av blodtrycket som kan uppstå om kroppen svalnar för snabbt.

Tips

 • Varma bad kan också ge lindring av hemorrojder, som ofta följer med graviditet.
 • Tömma blåsan innan du hämtar in i badkaret och igen när du kommer tillbaka ut för att minska dina chanser att infektion. Förändringar i det vaginala området under graviditeten öka risken för att bakterier kunde göra sin väg till urinblåsan, vilket orsakar en urinvägsinfektion.

Varningar

 • Välj ett bubbelbad gjord för känslig hud eller hoppa bubblorna alla tillsammans. Bubbelbad lösningar kan rubba den känsliga pH-balansen i en kvinnas vagina, förstöra de goda bakterierna som är tänkt att växa inom detta område och låta ohälsosamma bakterier att växa utom kontroll. När gravid, är du ännu mer mottagliga för detta eftersom din kropp producerar olika hormonnivåer. Skumbad gjorda för känslig hud är mindre benägna att orsaka problem.
 • Om du har ytterligare frågor om att ta ett varmt bad när man är gravid, ska du rådfråga din läkare.
 • Om du upplever blödning, ovanlig smärta eller ditt vatten har gått sönder, ska du inte ta ett bad.