Wki

Hur du reagerar när din flickvän berättar att hon är gravid

Om din flickvän berättar att hon är gravid, kan det vara en chock för dig. En natt står och kön-med-den-ex åt sidan, bör dessa steg hjälpa dig att hantera en potentiellt överväldigande situation samtidigt stödja din flickvän igenom en tuff tid.

Steg

Hur du reagerar när din flickvän berättar att hon är gravid. Tänk på din position.
Hur du reagerar när din flickvän berättar att hon är gravid. Tänk på din position.
 1. 1
  Håll dig lugn. Detta är det viktigaste steget. Hon är förmodligen lika förvirrad som du är. Din freaking om detta hjälper inte alls.
 2. 2
  Lyssna på henne. Försök att inte hoppa till några slutsatser. När hon är klar säger dig, sammanfatta det hela så att du både vet och förstår hela situationen.
 3. 3
  Vara säker. Om det har kommit till ett stadium där hon berättar, är hon förmodligen säker. Som förälder är det också acceptabelt för dig att fråga henne hur hon kände, och om hon har tagit ett test eller sett en läkare.
 4. 4
  Ta ansvar. I en romantisk relation, har kvinnan att ta itu med graviditet och hon behandlar också enorma känslomässiga och sociala störningar beroende på sin situation i livet. Ditt stöd är värdefullt.
 5. 5
  Tänk på din position. Är du redo att ta upp ett barn? Är hon? Vill du älskar henne tillräckligt för att vara med henne långsiktiga och uppfostra ett barn? Om hon ger dig tid att tänka på hur involverad du vill vara, använd den. Om du tvivlar, uttrycka dem.
 6. 6
  Stötta henne. Oavsett vad hon bestämmer sig för att göra, gör henne inte göra det ensam. Ingen ska gå igenom graviditeten, abort eller adoption ensam. Detta gäller särskilt i kulturer där graviditet kan vara en social förlägenhet för kvinnan och kan leda till extrema åtgärder, såsom självskador.
 7. 7
  Vet lagligheten. Oavsett om du väljer att bli romantiskt involverad med mamman eller ej, kommer dina lagliga alternativ och skyldigheter gäller fortfarande. Bekanta dig med dina rättigheter som pappa. En advokat eller en fars rättigheter organisation kan hjälpa dig.
 8. 8
  Be om hjälp om du behöver. Många andra har gått igenom liknande situationer, och du behöver inte göra det ensam. Hitta stöd bland dina vänner och familj. Om din flickvän har svurit dig till sekretess, hitta en konfidentiell service som kan ge råd, rådgivning och stöd. (Se de externa länkarna nedan.)
 9. 9
  Fatta rationella beslut. Till exempel, i vissa kulturer före äktenskapet graviditet är ogillat - grupptryck påverkar många människors domar. Graviditet kan eller inte kan vara en bra anledning att gifta sig.

Tips

 • Inse att detta är en stor sak - du deltar i mirakel att skapa liv.
 • Var lyhörd för hennes känslor.
 • Å andra sidan, om hennes föräldrar eller dina föräldrar någonsin har varit känslomässigt eller fysiskt kränkande "och" de stödjer inte premarital graviditet, skulle det vara ett klokt beslut att hålla det hemligt från dem tills du fattar beslut om äktenskap.
 • Inte pressa henne inte in att berätta något eller göra några val här kommer att orsaka stress och rädsla som kan leda till ett missfall.
 • Berätta för dina föräldrar, och låt henne berätta för sina föräldrar - de kommer att bli glad att veta att du tänker på det förnuftigt och att du värdesätter deras insatser och förtroende. De kanske till och med kunna ge goda råd!

Varningar

 • Var ytterst försiktig om din familjesituation eller hennes är instabilt eller kränkande. I sådana fall, hitta en annan vuxen som du kan lita på och anförtro honom eller henne.
 • Att ha ett barn innebär en stor förändring i ditt sätt att leva, inte tar det för lättvindigt.