Wki

Hur man kan minska illamående under graviditeten

En kvinnas kropp tål många förändringar under den första trimestern av graviditeten. Dessa inkluderar införandet av humant koriongonadotropin, även kallad graviditet hormon, och en ökning av östrogenproduktion. Hormonella förändringar, i kombination med stretching magmusklerna och en ökad känsla av lukt, orsakar illamående hos upp till 90 procent av graviditeter. Minska illamående under graviditeten genom att identifiera och undvika livsmedel och miljö-påverkan som gör att du mår dåligt.

Steg

Hur man kan minska illamående under graviditeten. Ät livsmedel som är kända för att motverka illamående.
Hur man kan minska illamående under graviditeten. Ät livsmedel som är kända för att motverka illamående.
 1. 1
  Ät livsmedel som är kända för att motverka illamående. Vissa livsmedel som ger de näringsämnen och kalorier som behövs för att upprätthålla din graviditet lugnar också graviditetsillamående. Men var inte alltför orolig om din kost är inte så balanserad som du vill att det ska vara under tidig graviditet. Många kvinnor har en mycket kort lista över livsmedel som de kan tolerera under den första trimestern.
  • Stärkelsen i fullkorn och baljväxter minskar syra i magtarmkanalen, vilket gör illamående lindrigare. Kombinera komplexa kolhydrater med magert protein för en energikick som kan förbättra ditt tillstånd. Exempel på fullkorn inkluderar fullkornsbröd och majs. Exempel på baljväxter är bönor och ärter. Magert protein kan innefatta varje nedskärning av kött eller fjäderfä där fettet har trimmats, eller alternativ kött som tofu.
  • Intetsägande kex kommer att lösa din mage när du inte kan hålla andra livsmedel nere.
  • Färsk ingefära är en alternativ lösning för alla typer av illamående, och är säkert för gravida kvinnor att konsumera. Riv ingefära och strö den i te eller seltzer vatten. Du kan också baka den i kakor. Store köpte ginger ale eller ingefära godis kan hjälpa, men läsa etiketter för att se till att produkterna kommer från ren ingefära istället för konstgjorda smakämnen.
 2. 2
  Förbered små måltider och mellanmål, och ofta konsumerar dem.
  • Hungerattacker kan utlösa illamående, så försök att börja äta innan du känner dig hungrig, eller omedelbart efter att du känner en längtan efter mat.
  • Inte överäta inte. Ät tills du är nöjd, sedan vänta tills suget efter mat tillbaka innan du fortsätter äta.
 3. 3
  Undvik mat som utlöser illamående.
  • Livsmedel att undvika den inkluderar fet mat, kryddstark mat, mat med en stark lukt och livsmedel med kostnadskalkylen konsistens. Matar du tidigare haft kan verka osmaklig under tidig graviditet, och du bör undvika att äta mat som gör att du blir illamående när man tänker på eller lukta på dem.
  • Drick inte alkohol när som helst under graviditeten. Förutom att utsätta fostret för fosterskador, förvärrar det också illamående.
 4. 4
  Drick minst en 0,5 liter (1,4 liter) vatten per dag för att hålla dig hydrerad och förhindra kräkningar.
  • Om mat ofta verkar oaptitlig, dricka små mängder vatten under hela dagen. Kolsyrat seltzer vatten kan vara mer lugnande för magen än vanligt vatten.
 5. 5
  Ställ din omgivning för att eliminera illamående triggers, när det är i din kontroll. Undvik parfymer, ljus och rengöringsmedel som verkar sätta på illamående. Andra miljöfaktorer som kan behöva justeras inkludera rumstemperatur, belysning och luftkvalitet.
 6. 6
  Sov minst 8 timmar per natt och vila när du känner dig trött. När kroppen är försvagad på grund av utmattning du är mer benägna att drabbas av illamående.
 7. 7
  Ta dina prenatal vitaminer med mat och massor av vatten. Näringsämnena i dina vitaminer kan överväldiga matsmältningssystemet och göra illamående värre.
  • Om din prenatal vitamin fortfarande stör dig när det tas med en måltid, prata med din läkare om att byta till en mindre potent vitamin tills illamående trollformler avta.

Tips

 • Akupunktur, yoga och hypnos är alternativa lösningar som kan lindra illamående och är säkra för gravida kvinnor.
 • Vissa gravida kvinnor hitta sin illamående reduceras när de äter och ta deras prenatal vitamin i sängen, innan du går att sova på natten eller stiga upp på morgonen.

Varningar

 • Kontakta din läkare omedelbart om du upplever nästan konstant kräkningar, eller om du snabbt gå ner i vikt under graviditeten. Detta är symtom på hyperemesis graviditet, ett tillstånd som kan hota din hälsa och dina barn.