Wki

Hur att återhämta sig från ett missfall

Även känd som spontan abort, är missfall det plötsliga slutet av graviditeten som inträffar före vecka 20 av graviditeten. Det kallas missfall när fostret är oförmöget att överleva på egen hand. Även om missfall är den vanligaste av alla tidiga komplikationer, vill ingen kvinna att ta itu med en. Tyvärr, enligt Europeiska College of obstetriker och gynekologer, kommer 10 till 25 procent av alla graviditeter slutar i missfall. Återställning från ett missfall innebär läka fysiskt och känslomässigt. Den fysiska läkningsprocessen kan ta upp till 1 månad eller 6 veckor men den känslomässiga läkningsprocessen kan ta mycket längre tid. Här är hur man återhämta sig från ett missfall.

Steg

Hur att återhämta sig från ett missfall. Förhindra infektion.
Hur att återhämta sig från ett missfall. Förhindra infektion.

Fysisk återhämtning

 1. 1
  Rest.
  • Att tillåta dig själv att vila och återhämta sig är det första steget att fysiskt återhämta sig från ett missfall. Beroende på hur långt i graviditeten du var innan miscarrying, kan du drabbas av olika biverkningar. Ljus blödningar, menstruation kramp smärta och bröst obehag eller läckande mjölk är allt möjligt efter missfall. Dessa villkor bör klara upp på egen hand i ca 1 vecka.
 2. 2
  Förhindra infektion.
  • Tills blödningen stannar och du har läkt internt, finns det några åtgärder du kan vidta för att förhindra att få en inre infektion. Använd bindor istället för tamponger, inte använda offentliga pooler eller badtunnor, dusch i stället för att ta bad och avstå från samlag. Varje kvinna är unik, din läkare kommer att råda dig om hur länge du ska öva dessa åtgärder infektionsskydd.
 3. 3
  Ta förskrivna läkemedel.
  • Om din läkare har skrivit ut medicin till stöd i din återhämtning, se till att du tar den enligt anvisningarna. Din läkare kan ha ordinerat antibiotika, smärtstillande och även anti-depressiva. Fortsätt att ta medicinen enligt anvisningarna även om du inte längre har några symptom.
 4. 4
  Avstå från ansträngande träning.
  • Hård fysisk träning kan förvärra eventuella inre skador och hindra läkning. Din läkare kommer att informera dig om hur länge du ska vänta innan du börjar ett träningsprogram.

Emotionell återhämtning

 1. 1
  Tillåt dig själv tid att sörja.
  • De flesta kvinnor känner ett visst mått av förlust efter ett missfall, oavsett hur långt gången hon var. För vissa kvinnor känner sig som om barnet hade fötts och sedan dog, medan andra kan bara känna en liten mängd av ånger. Att tillåta dig själv tid att sörja är en viktig del av den känslomässiga återhämtning från ett missfall. Tillåt dig själv tid att komma till rätta med din förlust, speciellt innan befruktning igen.
 2. 2
  Undvik okänsliga människor.
  • Andra kvinnor är ofta på en förlust på hur man reagerar på någon som har haft ett missfall om de inte själva har haft en. De kanske inte förstår djupet av trauma som uppkommit genom förlust, och de kan göra okänsliga kommentarer. Undvik dessa typer av människor och situationer om möjligt, tills du har den inre styrkan att hantera sina synpunkter.
 3. 3
  Ha realistiska förväntningar.
  • Din känslomässiga återhämtning från missfall kan ta lite tid. Förvänta dig inte för mycket av dig själv eller din partner till en början. Din partner är sannolikt att sörjande samt så ge dem tid att komma till rätta med förlusten. Inse att den känslomässiga smärtan från uppsägning av graviditeten inte kommer att övervinnas genom att bli gravid igen. Endast tiden kommer att tillåta dig att helt läka.
 4. 4
  Undvik gravida kvinnor och spädbarn tills du är redo.
  • Det kan vara mycket smärtsamt att behöva vara glada för en gravid vän, eller leka med andras barn, efter att ha lidit ett missfall. Tillåt dig själv tid att läka känslomässigt innan du interagerar med gravida kvinnor och spädbarn.
 5. 5
  Handskas med depression.
  • Efter att ha lidit ett missfall finns en mycket verklig möjlighet att bli deprimerad. Aptitlöshet, sömnlöshet, känsla ner hela tiden, skuldkänslor och hopplöshet är bara några av de symptom på depression. Tala med din läkare om du känner någon av dessa eller andra symtom på depression.

Varningar

 • Depression är en mycket verklig och allvarligt tillstånd. Om du misstänker att du eller din partner är deprimerad, söka medicinsk hjälp omedelbart.
 • Om du upplever svåra kramper av blödningar efter hemkomsten, kontakta din läkare omedelbart. Din fysiska symptom bör klara upp inom 1 till 2 veckor, om de kvarstår längre än så sedan ringa din läkare.