Wki

Hur man kan minska feber under graviditeten

Om du har feber under graviditeten, är det viktigt att du kontaktar din läkare omedelbart. Det kan vara något mindre som en förkylning, men det är bäst att inte riskera din hälsa eller ditt barns hälsa. Det finns olika sätt för att sänka feber under graviditeten om du väljer att ta medicin eller inte. Proper klädsel, fukt och luftcirkulation är bara några av nycklarna till att hålla en feber nere under graviditeten. Minska feber kommer inte bota en sjukdom men det kan hjälpa dig att bli mer bekväm. Här är några förslag på hur man kan minska en feber under graviditeten.

Steg

Hur man kan minska feber under graviditeten. Rådgör med din vårdgivare eller barnmorska.
Hur man kan minska feber under graviditeten. Rådgör med din vårdgivare eller barnmorska.
 1. 1
  Rådgör med din vårdgivare eller barnmorska. Om han konstaterar att ditt tillstånd är inte skadligt för dig själv eller barnet, fortsätter med följande förslag.
 2. 2
  Undvik overdressing. Ett enkelt skikt av lätt, andas tyg, såsom bomull kommer att möjliggöra ordentlig luftcirkulation. Om du får en chill, försök täcka med en ljus ark.
 3. 3
  Placera en kall, våt disktrasa över din panna och / eller nacken. Du kan också växla duken mellan pannan och nacken. Re-vått efter behov.
 4. 4
  Ta ett ljummet bad eller svamp bad. Använd inte kallt vatten. Den avdunstning av vatten från huden är det som sänker din feber, inte temperaturen på vattnet själv.
 5. 5
  Slå på en overhead eller stående fan och resten inom området fläktens cirkulation.
 6. 6
  Håll hydrerad. Cool, icke-kolsyrade vätskor såsom juice, elektrolytersättning eller vattenbaserade aromatiserade drycker som saft kommer hjälpa till att sänka din kroppstemperatur samt fylla förlorade elektrolyter och glukos.
 7. 7
  Stanna inomhus om möjligt. Om du är utanför, se till att stanna i skuggan och av dina fötter.
 8. 8
  Få massor av vila. Inte bara kommer inaktivitet att hålla kroppen sval, minskar det också risken för att snubbla eller falla på grund av yrsel eller matthet.
 9. 9
  Ta paracetamol om du känner dig bekväm att göra det och din vårdgivare säger att det är säkert. Acetylsalicylsyra eller ibuprofen rekommenderas inte för att minska feber under graviditet, såvida av din vårdgivare.
 10. 10
  Prova en sval frukt smoothie. Din förhöjd värme bränner extra kalorier samt kroppsvätskor. Smoothies är bra för att ersätta de kalorier och hålla dig mer bekväm.
  • Om du är kräkningar, undvika mat tills febern går.
 11. 11
  Leta efter alternativa behandlingar för att hjälpa till med eventuella symtom som kan åtfölja din feber, vilket gör att du känner dig mer bekväm. Stress och obehag kan ofta höja din kroppstemperatur. Saline nässpray kan hjälpa till med obehag av nästäppa. C-vitamin droppar kan lindra halsont. Tranbärsjuice kan hjälpa till att lindra irritation av urinvägsinfektioner.

Varningar

 • Alltid rådfråga din läkare om du har feber under graviditeten. En temperatur över 100,4 grader F (38 grader C) kan vara farligt för dig själv och ditt barn. En hög feber kan öka risken för missfall eller missbildningar, speciellt tidigt i graviditeten.