Wki

Hur du handskas med din hamster dör

Tyvärr händer det att varje hamster, precis som det gör för alla levande varelser. Slutet kommer från ålderdom eller sjukdom. Däremot vet om det oundvikliga inte lindra smärtan för dig men här är några steg för att lindra smärtan för dig.

Steg

Hur du handskas med din hamster dör. Släpp din hamster om den är döende.
Hur du handskas med din hamster dör. Släpp din hamster om den är döende.
 1. 1
  Släpp din hamster om den är döende. Om din hamster är långsamt döende på grund av ålderdom, försök inte att förlänga sitt liv genom att göra saker som gör det eländigt. Lämna den ensam, men var noga med att mata och vattna den. Din närvaro kan trösta det någon djupare undermedveten nivå.
 2. 2
  Stöd en skröpliga, åldrig hamster. Några gamla hamstrar kanske inte kan flytta för att äta eller dricka. Sätta sin mat och vatten i en skål framför dem.
 3. 3
  Se till hamster är bekvämt. Ge rena och mjuka sängar.
 4. 4
  Försök inte att ta din gamla hamster ur buren. Det hatar det, men det har ingen energi att fight.Just låt den vila.
 5. 5
  Om din hamster är döende av en sjukdom, ta den till en veterinär! Om du inte har råd med detta, kan det försvinna efter ett tag. Om den har en våt svans, (symtom: diarré, blöta anus), är denna ofta dödliga. Så lite som 24 timmar efter symptom uppstår din hamster kan vara borta. Var förberedd.
 6. 6
  Kom ihåg dessa saker när din hamster har gått:
  • Du behöver inte få ett nytt om du inte vill. Du skulle bli förvånad, många gånger kommer det att lindra smärtan ser en ny liten bunt av glädje i det. Försök att namnge den nya hamster annorlunda än den föregående, kan det hjälpa en hel del. När allt är det livets kretslopp slutförs och om igen av förnyelse efter förlust.
  • Om det hjälper, gör ett husdjur begravning. Sätt din hamster i en liten låda och begrava den någonstans älskade i din trädgård.
  • Om du ska mope runt på grund av din sorg, kanske du vill få en annan hamster eller kanske en annan husdjur. Om inte, prova några aktiviteter som får dig ut ur huset gör olika saker för en stund. Att bo hemma kommer att göra dig olyckligare under sörjande tid.

Tips

 • Om det är alla bara alltför smärtsamt att titta på, gå till din veterinär och be dem att avliva ditt husdjur. De kommer att ta hand och göra det rätta av ditt husdjur. Be för hamster kropp om du vill begrava den.
 • När din hamster går bort och du vill ha begravningen, kan du göra en gravsten av en sten, markörer, och eller färg.

Varningar

 • Spola inte hamstern i toaletten. Detta inte bara kommer att täppa upp ditt system och göra föräldrarna väldigt irriterad, är det mest respektlöst att hamstern. När allt detta var din speciella husdjur.
 • Om du bestämmer dig för att få en ny hamster, se till att du rengör buren, skålar och leksaker och byt sängkläder ifall din bortgångna hamster hade en sjukdom som kan överföras till en annan hamster.