Wki

Hur man nämna husdjur

Namnge ditt nya husdjur kan vara svårt och överväldigande, och, trots allt, kommer du att få leva med det namn som du väljer så länge som ditt husdjur är en del av ditt liv. Denna artikel kommer att hjälpa dig att välja ett namn som du kommer att älska nästan lika mycket som du älskar ditt husdjur!

Steg

Hur man nämna husdjur. Titta på ditt husdjur.
Hur man nämna husdjur. Titta på ditt husdjur.
 1. 1
  Titta på ditt husdjur. Har han eller hon har några utmärkande fysiska drag? Färg, kunde ovanliga markeringar, storlek eller andra anmärkningsvärda aspekter av ditt husdjur utseende tyder alla olika namn. Till exempel kan ett djur med gult eller guld färg vara "Goldie", "Sunshine", "smör", "ost", "banan", "Maskros", "daffodill", eller valfritt antal andra gula eller guld relaterade namn, eller om du har en katt med vita fötter, kan dess namn vara "Strumpor".
 2. 2
  Tänk på ditt husdjur personlighet. Påminner han eller hon dig om en person, tecken eller tecken typ, eller är det ett tecken med en liknande personlighet som ditt husdjur? Finns det en verksamhet han eller hon älskar att göra? Finns det ett karaktärsdrag som hoppar på dig? Någon av dessa kan föreslå ett bra namn.
 3. 3
  Tänk några namn som är unika. Ibland kan du hitta unika namn någonstans. Om en katt grå du kan även kalla det "Husky". Det bästa är om det passar med ditt husdjur personlighet. Leta efter några vardagliga föremål som "Table" eller "Remote". Funderar ditt husdjur personlighet är viktigt att hitta en rätt-passande namn för det. Det är det viktigaste. Om ditt husdjur verkar mystiskt, kan du namnge ens det "Unicorn" eller "Pandora" Du kan även namn som till exempel en svart katt "Panther" eller något. FUNDERARE UNIK.
 4. 4
  Tänk namn som du bara gillar ljudet av. Namn från böcker, filmer eller TV-program du gillar är ofta bra val.
 5. 5
  Få förslag från vänner eller familj. De kan ha bra förslag du aldrig skulle ha tänkt på.
 6. 6
  Tänk mänskliga namn. "Sam", kan "Molly", "Max", eller "Jake" fungerar lika bra som traditionella "pet-klingande" namn som "Fido".
 7. 7
  Om du har en renrasig hund, prova något aristokratiskt. Till exempel, prinsessa Cordelia A-Boo-Boo Aurora III, eller Prince Xavier Samuel Charleston James IIII. Om du gör detta, se till att du kommer upp med ett enkelt "samtal namn" liksom.
 8. 8
  Håll det enkelt. Kom ihåg att du kommer att använda detta namn ofta, så se till att det är lätt att säga snabbt.
 9. 9
  Testa det. Säger namnet låter bra när skrek ner på gatan? (Tips: namn med långa vokalljud bära vidare.) Vad sägs om i ett samtal med en vän? Skulle du bli generad över att nämna namnet runt vissa människor eller i vissa situationer? Om så är fallet, kanske du vill överväga ett annat namn.
 10. 10
  När du bestämmer dig för ett namn, använd inte det en hel del runt ditt husdjur. Du vill inte ditt husdjur att missförstå det som ett vanligt ord. Om du vill att din hund att reagera på namnet, erbjuda beröm, uppmärksamhet, och även behandlar om ditt husdjur ser ut i din riktning när du säger hans eller hennes namn. Sedan gradvis öka mängden gånger du använder det.
 11. 11
  Kontrollera att namnet är genus-lämpligt, såvida du inte har något emot att bli ifrågasatt om ämnet. Om du tycker det är viktigt att andra människor har rätt om ditt husdjur kön, och om du inte vill förklara icke traditionella namn / kön kombinationen till varje person som uppfyller ditt husdjur, försöka se till att du plockar ett namn som människor kommer att associera med ditt husdjur kön. Om du bara inte bryr sig om sådana saker, men gör det egentligen ingen roll, det finns ingen anledning att göra ett djur följa mänskliga könsnormer. Var noga med att nämna anomali till veterinären, även om han eller hon kommer förmodligen att märka direkt!

Tips

 • I vissa fall kanske du vill ha ett namn som kommer att bära väl när du behöver ringa ditt husdjur från ett avstånd. Namn med långa vokalljud tenderar att fungera bäst.
 • Använd alltid en trevlig röst när säger ditt husdjur namn. Du vill att ditt husdjur att gilla hans eller hennes namn, inte går igång när du säger det.
 • Välj något som är lätt att uttala.
 • Känn inte att du måste vara alltför kreativa eller smart med ditt husdjur namn. Enkla namn är bra också.
 • Om ditt husdjur kom från ett destruktivt förhållande, och redan har ett namn, som ger djuret en ny annorlunda namn kan skapa en ny början för sällskapsdjur.
 • Oroa dig inte om att ta tid att välja rätt namn. Om du inte kan avgöra om ett namn, umgås med dem och se hur de rör sig och interagerar med dig. Samtliga dessa pajaser kommer att hjälpa ditt beslut lättare, om det tar längre tid än man först trodde, det är okej, är ett husdjur inte bara ett djur, det är en vän för livet, och deras namn är väldigt speciell. De måste gilla det också!
 • Inte alltid gå för vanliga namn, såsom lappar, Tiger, Rex, Max, Fido eller Fluffy. Om ett gemensamt namn verkligen passar ditt husdjur, det är bra, men det kunde vara förvirrande om det finns många "Fidos" i ditt närområde. Försök att titta utanför boxen och hitta något lite annorlunda.
 • Om ditt husdjur har ett långt namn, kommer du antagligen att komma upp med ett kortare smeknamn. Denna förkortade version av ditt husdjur namn kallas ett "samtal namn."

Varningar

 • Använd inte ett namn på ditt husdjur, särskilt om det är en hund eller katt, under en längre tid om du inte är säker på att du kommer att fortsätta använda den - besluta att du inte gillar namnet en månad ner linjen kommer bara förvirra stackars djuret.
 • Skrik inte ditt husdjur namn när ditt husdjur gör något fel. Ditt husdjur kan börja associera sitt namn med att du är arg, speciellt om du inte använder namnet mycket i andra situationer. Bara att säga "nej" är bra. (Förebygga problem och "dåliga vanor" genom förebyggande åtgärder, korrekt användning av instängdhet och utbildning. Exempelvis går en ung frisk hund som skäller mycket troligen är uttråkad och i behov av mental, känslomässig och fysisk träning. Dog skolan, och vandringar, och datum leka med andra trevliga hundar kan göra en barky hund vara en lugn sömnig hund.)
 • Vill inte namnge ditt husdjur något nedsättande eller olämpligt. Det är viktigt att vara artig mot andra om du planerar att ringa ditt husdjur i allmänhet, och det är oförskämt att förvänta din veterinär och hans eller hennes personal att använda ett nedsättande namn när du tar ditt djur i.