Wki

Hur förbereda ditt husdjur för katastrof

När man förbereder din familj, husdjur, och hem för katastrof, välbefinnande och säkerhet för ditt husdjur den bör också övervägas. Husdjur kan bli desorienterad, skrämd, eller skadas under en tid av en katastrof och vara redo! För att hjälpa dem är en viktig del för att hålla din katastrofinsatser fokuserad och effektiv. Den här artikeln ger förslag på hur du kan ta hand om husdjur under och efter en katastrof för att se till att dina husdjur som framställs som resten av din familj!

Steg

Hur förbereda ditt husdjur för katastrof. Var medveten om att reaktionen på ditt husdjur under en katastrof händelse kommer att baseras på instinkter och rädsla.
Hur förbereda ditt husdjur för katastrof. Var medveten om att reaktionen på ditt husdjur under en katastrof händelse kommer att baseras på instinkter och rädsla.
 1. 1
  Var medveten om att reaktionen på ditt husdjur under en katastrof händelse kommer att baseras på instinkter och rädsla. Höga ljud, rörliga mark ( jordbävningar, etc.), blixtar av och åska, ökande vattennivåer, etc., kan leda till att ditt husdjur överger sina vanliga platser av säkerhetsskäl för att hitta nya. Av denna anledning är det viktigt att öka chanserna att ditt husdjur är belägna och returneras till dig som katastrofen inträffade händelsen lättar:
  • Se till att ditt husdjur är taggade eller mikrochip för att göra ägandet klart. (Chip-märkning är tillgänglig genom många veterinärer och djurskyddsorganisationer.)
  • Alltid hålla dina husdjur ID-taggar aktuella med deras namn, ditt telefonnummer och din nuvarande adress, inklusive din e-postadress. Lägg både en fast telefon och en mobiltelefon nummer.
  • Ta digitala bilder av varje av dina husdjur. Skriv ut en kopia för varje husdjur, detta kommer att hjälpa dig att be andra om de har sett ditt husdjur om du är separerade. Det rekommenderas också att inkludera ett foto av dig med ditt husdjur, om du är separerade och människor behöver för att matcha dig till ditt husdjur.
  • En blinkande halsband eller ID-taggen kan hjälpa dig att hitta en förlorad husdjur på natten.
  • Vet dina husdjur vanliga gömställen. Dessa bör kontrolleras först innan du tittar längre bort.
 2. 2
  Håll dina husdjur "immunisering up-to-date hela tiden. Inte bara är det viktigt för deras fortsatta hälsa, men det är också viktigt för skydd mot sjukdom under en nödsituation. Håll immunisering kort eller förteckningar och veterinären telefonnummer i en lättillgänglig plats och se till att meddela alla i familjen där de kan hitta denna information i en hast. Spara kopior i en plastpåse i ditt husdjur survival kit, för att medge skydd eller räddningsarbetare att veta vaccination / hälsostatus ditt husdjur.
  • Gör en lista över dina husdjur mediciner. Om ditt husdjur är på mediciner, skriv ner de exakta namnen på mediciner. Under en kris, kommer att kunna hänvisa till denna information lätt lindra någon panik och hjälper dem som inte känner till ditt husdjur samt att göra det rätta för dem.
 3. 3
  Förbered ett husdjur första hjälpen / överlevnad kit samtidigt som du uppdaterar familjen en. Det kan vara till hjälp för att hålla dessa kit tillsammans, eller åtminstone har tydliga och tillgängliga platser för dem att varje ansvarsfull medlem av familjen vet om. Den survival kit ska vara färdigförpackade att greppa hela tiden ifall du behöver lämna huset bråttom: Tror "Grab pet och survival kit." Satsen bör innehålla:
  • Alla läkemedel som behövs (hålla detta utvilad), och klappa första hjälpen leveranser.
  • Emergency livsmedelsförsörjningen. Har minst 3 dagar av mat.
  • Emergency vatten leveranser. Vid planering av mängden vatten för din familj, alltid inkludera husdjur i skattningen. Också notera var alla utomhus vatten platser ditt husdjur använder det själv-fill, såsom krukor, hinkar, en bäck, osv, eftersom dessa kan vara viktiga vattenresurser att dra under en katastrof.
  • Selar och koppel säkerhet.
  • Travel skålar för mat och dryck - minst två.
  • En burk eller konservöppnare om det behövs för konservburkar / formar.
  • av ditt husdjur, åtminstone en av er med ditt husdjur. Placera i en plastpåse.
  • Emergency kontaktlista med nummer till veterinär, räddningstjänst, lokala myndigheter, och djur centra räddning. Också omfatta nödsituationer för en av regionens vän eller familjemedlem. Placera i en plastpåse.
  • Kattlåda och för katter, bajs påsar för hundar.
  • Bitar av tidningen och pet-säker rengöring lösning för snabb ren-ups.
  • eller filt är lämplig för ditt husdjur. En per husdjur är nog en bra idé.
 4. 4
  Ha en bur eller låda för varje husdjur. Under en tid av en nödsituation, är det mycket bättre att ha en riktig bärare än att göra en upp som skulle kunna falla sönder. Att veta att ditt husdjur är säkert i deras bärare kommer att ta bort en hel del oro från ditt sinne och gör dem super lätt att flytta från plats till plats.
  • Om du har bo i nödbostäder, kan ha ditt husdjur egen transportör gör det lättare för ditt husdjur att rymmas.
  • Har koppel eller axelremmar för sällskapsdjur som är för stora för en transportör, eller där transportören storlek skulle kunna äventyra utrymme för passagerarna.
  • Om du måste göra en sista-minuten nödsituationer PET-bärare, anser zip-band 2 mjölkpaket tillsammans, eller säkert kanal tejpa fast locket på en robust plast tvättkorgen. Detta är bättre än att låta en katt bakom, eller sätta en kvick liten hund i koppel.
  • Om du vet att din hund inte reagerar väl på stressande situationer, har en mule i din nödsituation kit.
 5. 5
  Utveckla ett husdjur buddy system. Husdjur skillnad leddjur, inte kan tillåtas i vissa skyddsrum, särskilt i stadsområden. Prata med din familj, vänner och grannar om att planera hur du ska hjälpa varandra i händelse av en nödsituation, och där förnödenheter har lagrats.
  • Utse en out-of-state/province vän eller släkting som kontakt, samt en lokal person du litar på. En kontakt kan användas av familjemedlemmar eller andra att ringa om du är separerade från varandra. Identifiera en plats där du kan återförenas.
  • Anteckna där djur rädda härbärgen i ditt område, eller av personer som kan ta husdjur i händelse av en nödsituation som får dig att evakuera från ditt hem.
  • Var beredd på att hjälpa andra husdjur du ser roaming lös där det är säkert att göra så. Naturligtvis, om du är rädd att husdjur kan vara sjuka, rabiat, eller farliga, hålla avstånd. Men där du vet att husdjur eller räkna ut det är säkert, försöka hjälpa hand om det och få det tillbaka till sin ägare. Även om du bara meddela sällskapsdjur sociala myndigheter där husdjur är belägen, eller få det till en central omsorg punkt, är detta en snäll och hjälpsam gest som hjälper ägarna också.
 6. 6
  Vet vad du ska göra om du måste lämna ditt hem. Efter att säkerställa att du har alla familjemedlemmar klar, samla dina husdjur. Låt inte husdjur bakom om du inte kan hitta dem - många husdjur kommer inte att kunna överleva om du är borta i mer än en dag. Täck ditt husdjur med en handduk eller filt för att lugna dem om det behövs, och plats i sin egen PET-bärare. Om ditt husdjur är för stort för en transportör eller rummet tas upp i bilen är för mycket, placera ditt husdjur i koppel.
  • Ta inte leksaker eller sängkläder - greppa PET survival kit enbart. Agera snabbt, tänk på säkerheten och säkerställa tillräckligt utrymme i din transport - dessa bör vara dina viktigaste prioriteringar.
 7. 7
  Ta alltid tid att trösta och så snart som möjligt. De kommer att vara lika rädd som du är. Spendera tid med ditt husdjur under en katastrofsituation kan också trösta dig och dina barn en hel del.

Tips

 • Placera Rescue Pet Dekaler på dina fönster och dörrar för att varna räddningspersonalen att även spara dina husdjur inne i huset.
 • Har alla dina varor förvaras i en väska eller en container på en lättillgänglig plats så att du kan ta tag i den om du behöver lämna ditt hus i en hast.
 • E-kopior av sällskapsdjur bilder och veterinärmedicinska poster i en familj e-postkonto som kan nås från valfri plats.

Saker du behöver

 • Produkter för ditt husdjur katastrof survival kit som anges ovan, plus behållare att hålla alla poster i (filtar / handdukar kan sitta på toppen)
 • Emergency kontaktlista
 • Carrier, låda, andra passande husdjur mover objekt
 • Vatten och livsmedel som är lämpliga för ditt husdjur
 • Familj möte om att hjälpa husdjur vid en nödsituation