Wki

Hur man handskas med att förlora ett husdjur


Eftersom vi lever mycket längre än våra husdjur, är det förståeligt att vi kommer, någon gång eller annan, kommer ansikte mot ansikte med att förlora en. Oavsett om du vet att det kommer eller det är oväntat, är det en sorglig och känslomässig tid. Lyckligtvis finns det många sätt att hantera förlusten.

Steg

Hur man handskas med att förlora ett husdjur. Acceptera ditt husdjur öde.
Hur man handskas med att förlora ett husdjur. Acceptera ditt husdjur öde.

Innan ditt husdjur död

 1. 1
  Acceptera ditt husdjur öde. Vid någon punkt måste vi alla att komma till rätta med dödligheten av våra älskade husdjur. Det finns mycket få djur som, som husdjur, har den förväntade livslängden för människor. Om ditt husdjur är sjuk eller är en "senior" husdjur, är det en bra tid att prata med din veterinär om ditt husdjur fortsatta livskvalitet.
 2. 2
  Prata med din veterinär. När man talar med din veterinär, fråga om och hur mycket smärta ditt husdjur upplever. Att veta detta hjälper dig att fatta rätt beslut för ditt husdjur, och veta att du gör de bästa valen för ditt husdjur hjälper dig att bättre hantera förlusten av ett husdjur. Betrakta djurets livskvalitet. Är han / hon i smärta? Kan smärta eller sjukdom behandlas medicinskt, och ändå erbjuda ditt husdjur en god livskvalitet? Har han / hon har en god aptit? Är ditt husdjur lycklig? Slutligen, fundera över huruvida medicinsk behandling är ekonomiskt lönsamt för dig. För de flesta av oss, behöver ekonomi för att vara en ersättning, om än en mycket obehaglig. Utifrån veterinären bedömning och din egen bedömning, fatta beslut, med ditt husdjur lycka i åtanke. Om du är osäker, överväga att få ett andra utlåtande från en annan veterinär.
 3. 3
  Ta bilder på ditt husdjur. Du kommer att ha något att minnas honom eller henne. Även om han / hon ser sjuk och eländig, är det mycket viktigt att ta bilder och video, så bitterljuva som det kan kännas. I framtiden kanske du vill skryta om vad ett underbart husdjur du hade, och du kanske vill visa folk vad han eller hon såg ut. Samla allt annat du vill minnas henne eller honom. Detta innefattar en favoritleksak, en filt, eller ett dekorativt element från en tank eller en bur. Överväga att ta en klippning av dina husdjur hår.
 4. 4
  Fortsätt att tillbringa tid med ditt husdjur. Låt ditt husdjur vet hur mycket du älskar honom eller henne, och minnas varje ögonblick. Pet din speciella någon i alla sina favoritplatser, och framför allt se till är / han är bekväm. Prata och kanske sjunga. Gör saker som ditt husdjur alltid har haft, när de fortfarande kunde, som att låta curling upp i knät i flera timmar åt gången, vilket ger gott om tid att ströva omkring på gården och äta smaskiga lite godsaker. Om det någonsin var en tid att skämma bort ditt husdjur, är detta det. Diskutera ditt husdjur kost med din veterinär. Om ditt husdjur är på en avancerad ålder, kan en förändring i kosten gör ditt husdjur lyckligare på många nivåer - erbjuda en mångfald av livsmedel och / eller livsmedel som är lättare att äta eller smälta (och bidra till att förhindra viktförlust). Samtidigt respekterar ditt husdjur önskemål, om han / hon vill vara ifred, inte bryter ditt husdjur komfort. Låt ditt husdjur har sitt sätt.
 5. 5
  Överväga att stanna med ditt husdjur under dödshjälp. Det är vanligtvis en smärtfri och fredlig process för ditt husdjur, men viktigast, kommer du att vara med din älskade husdjur i sina sista stunder, hjälpa till att lindra sin väg along.Consider be veterinären att ge en anesthetizing agent så att ditt husdjur går till sova innan själva skottet som gör jobbet. Innehav och klappa ditt djur kan ge dig så mycket komfort som det ger ditt husdjur, och även om det är en sorglig upplevelse, det är en som kommer att hjälpa dig att känna att du gjorde allt du kunde för ditt husdjur i denna värld.
 6. 6
  Vidta åtgärder om vad du ska göra med hans jordiska kvarlevor. När man förbereder för förlusten av ett husdjur, måste du också förbereda allt det praktiska som följer. De är en absolut mardröm om du är oförberedd - och kan lägga till i din sorg och stress vid den tidpunkten. Du vill se till att du har tagit hand om alla arrangemang innan handen. Du kanske vill begrava det i din trädgård med eller utan en grav markör. Du kan också ha den begravd på en kyrkogård eller kremeras.
 7. 7
  Ge familj och vänner en chans att säga adjö. Innan ditt älskade husdjur lämnar ditt hem för evigt, låt de människor som har haft hans / hennes närvaro vet att det inte kommer att finnas kvar mycket längre. Du har fått en chans att säga adjö, och så bör de. Förutsatt ditt husdjur känner sig bekväm med människor, att få uppmärksamhet från olika källor kommer att göra dig och ditt husdjur känna sig mer älskad.

Efter ditt husdjur död

 1. 1
  Tillåt dig själv att gråta. Buteljering upp dina känslor är inte bra för dig, och du kommer att känna sig ledsen för evigt. Glöm allt som rappakalja som du inte ska sörja ett djur så mycket som du skulle en person. Det fanns ett band som du omhuldade, och oavsett vilken typ av bindning, är det missas.
 2. 2
  Berätta för dina vänner om förlusten. Du kan skicka ut en massa e-post, men inte till alla i din adressbok. Skicka det till dem som känner dig väl, och bryr sig om dig. Du kommer att få många svar som gör att du känner andra älskade och uppskattade ditt husdjur och kommer att validera dina känslor.
 3. 3
  Kom ihåg ditt husdjur. Låtsas inte att du aldrig haft en. Även om det gör dig ledsen, är det bäst att minnas och vårda minnen, inte ignorera dem. Det kan göra ont i början, men det är den enda vägen till stängning, och det är det enda sättet du någonsin kommer att kunna minnas ömt din tid med ditt husdjur. Detta är en bra tid att göra en klippbok eller bilder inlägg på din blogg eller hemsida. Inkludera bilder, berättelser och anteckningar om ditt husdjur. Läs "The Rainbow Bridge" dikt på nätet. Det kommer att få dig att må bättre om din förlust.
 4. 4
  Gå vidare med livet. Trots att förlora ett husdjur är mycket sorgligt, är det ingen anledning att stänga in dig i ditt hus eller gå in. Ditt husdjur har alltid känt tröst i din komfort, och ju tidigare du får tillbaka på rätt spår, desto snabbare kommer du bli dig själv igen.
 5. 5
  Överväg volontärarbete på en lokal djurhemmet. Även känslomässigt, kanske du inte vara beredd att välkomna ännu husdjur i ditt hem direkt, får handlingen att hjälpa till att ta hand om ett hemlöst husdjur, ett husdjur i desperat behov av en omtänksam människa, hjälpa till med din sorg och sorg.
 6. 6
  Gör något minne av ditt husdjur. Plantera ett träd, donera till ett härbärge eller högskola för veterinärmedicin.

Tips

 • När man förbereder för förlusten av ett husdjur, involvera din familj & vänner, men vara beredd för vissa mycket olika reaktioner - var och en av oss lider på ett annat sätt.
 • Tänk på att husdjur är mycket känsliga för mänskliga känslor. Om du är olycklig, kommer ditt husdjur reagerar på det. Till skillnad från en människa, som kan faktiskt dra nytta av att veta att de kommer att missa och att deras förestående avgång orsakar dig en hel del sorg, kommer ditt husdjur förstår inte varför du är så ledsen - de kommer bara känna sig ledsen med dig, eller kan även känna att de har gjort något för att göra dig upprörd. Så försök och innehåller din sorg när runt ditt husdjur. Var glad för ditt husdjur liv.
 • Tänk dig en annorlunda utseende eller personlighet i din nästa husdjur. Det är frestande att försöka hitta ett husdjur precis som din sista, och alldeles för lätt att bli besviken när det inte är. Det är lättare att säga "Min sista pet var en riktig gosa-bugg, men den här killen håller mig och min familj skrattar." Kontrasten gör att du kan njuta av både husdjur för vad de är.

Varningar

 • Får inte ett nytt husdjur i hopp om att hitta en som din gamla husdjur. Ingenting kommer att ta sin plats och det är inte rättvist att jämföra ett nytt husdjur till ett gammalt. Varje husdjur är olika.
 • Var beredd på bra dagar och mycket, mycket dåliga dagar. De goda dagarna kommer successivt att öka och du kommer att vara kvar med goda minnen av ditt husdjur.
 • Det kommer att finnas människor som tror att du är udda för att bry sig så mycket om döden av ditt husdjur. Prata med någon som förstår.
 • Var inte rädd för att få ett nytt husdjur direkt. Det finns inget som en ny hund eller katt för att få dig att skratta och le... även när det är det sista du känner för att göra. Överväga att anta från ett katthem eller räddning grupp (är ett bra sätt att hitta husdjur, vindskydd och grupper räddning).