Wki

Hur klara efter döden av ett husdjur

En guide för att visa första gången husdjursägare Hur du handskas med döden av deras husdjur. Det är aldrig en lätt tid men det är viktigt att ge dig själv chansen att sörja och minnas de goda tiderna du spenderat med ditt husdjur. Här är några tips för att hjälpa dig att få igenom förlusten.

Steg

Hur klara efter döden av ett husdjur. Ge ditt husdjur en fin begravning.
Hur klara efter döden av ett husdjur. Ge ditt husdjur en fin begravning.
 1. 1
  Ha en bra gråta! Det är okej och normalt att få dessa känslor på detta sätt. När du drabbas av en förlust av en älskad, verkar allt för att påminna dig om det. En tom matskål, en oanvänd krage, nästan allt strödda runt huset kommer att påminna dig om det. När du är redo, ta allt som ditt husdjur älskade, och lägg den i en påse. Du kan lägga väskan i lager, eller begrava det tillsammans med ditt husdjur. Om det finns ett liv efter detta, kommer ditt husdjur att bli mycket glad att han har sina leksaker.
 2. 2
  Ge ditt husdjur en fin begravning. Säg några speciella ord som minns de underbara saker om ditt husdjur och sätta några blommor på sin grav, precis som du skulle för en familjemedlem. Du kan även beställa en lämplig minnessten över internet. Försök att placera den på en plats där ditt husdjur hade mest kul. Till exempel, om de hade en fantastisk tid på din strand hus i Kalifornien, placera den någonstans där. Detta kommer att få dig att må bättre om det, eftersom de kommer att leva vidare på en plats de en gång älskade.
 3. 3
  Ta det lugnt i en vecka. Ta notis: Om du är benägna att äta tvångsmässigt, eller titta på en massa tv, etc., när du är upprörd, försök att sluta själv. Istället, tänk dig att du kan prata med ditt husdjur mentalt. Det fungerar förvånansvärt bra, och kommer att ge dig lite tröst. Tänk på att vara aktiv. Om du går under jorden efter en månad ser ut som en kvist, kommer du förmodligen ut mer som en squash om du inte tränar.
 4. 4
  Förbered en klippbok av allt det roliga du och ditt husdjur hade tillsammans. Inkludera en bild av det med sitt födelsedatum, dödsdatum, favoritmat, leksaker och alla andra detaljer som du vill inkludera. Det är ett trevligt sätt att minnas dem, och hjälper dig att minnas de goda tiderna. Överväg att använda sin krage för att hålla boken stängd. Det är en trevlig dekoration, och kommer att påminna dig om allt det roliga ni två hade. Du kan också skapa en power point, eller något som du kan spara och vårda.
 5. 5
  Designa och ladda upp en webbsida memorializing ditt husdjur. Ha en kommentar sektion för människors sympati. Detta är ett bra sätt att bli vän med dem som har drabbats av samma skada.
 6. 6
  Var särskilt försiktig om dina andra husdjur. De kommer att känna förlust också. Men inte mycket foder dem.

Tips

 • Om du har andra husdjur, ge dem massor av uppmärksamhet. Det gör verkligen hjälp. De kan sörjande också.
 • Om ditt husdjur har dött av sjukdom, kom ihåg att de är nu i frid utan smärta i himlen, och det kommer att göra dig glad för dem. Om ditt husdjur har dött av ålderdom, kom ihåg att de har kommit till din värld innan och hade en bra tid.
 • Inte känner sig skyldig, så länge du älskade ditt husdjur och tog hand om det, du gjorde allt som var möjligt.
 • Läs Rainbow bridge dikt för komfort.
 • Kom ihåg att ta varje dag som den kommer, som varje dag passerar sorgen minskar, men du kommer aldrig att glömma de minnen av din speciella husdjur.
 • Ser inte ett nytt husdjur som en "ersättning" för det gamla, det kan aldrig vara fallet. Tänk om ditt nya husdjur som en ny varelse som ditt hjärta har plats för.
 • Beroende på religion, en del människor tycker att det är skönt att be för sina djur eller ta tröst i tanken att deras mycket älskade husdjur är i en bättre plats.
 • Försök att gå till en kompis, spela vissa spel, bara chilla. Att ha någon som du litar på nära dig är alltid tröstande.
 • Se en terapeut om du fortsätter att sörja och känna sig deprimerade. Ofta pratar med en sympatisk professionell kommer hjälpa till att lindra sorg och gör att du kan gå vidare.
 • Föräldrar, om du vill hjälpa dina barn genom sin sorg över sina döda husdjur, vänta en taktfull tid (som minst en månad, tills de är på en mycket hälsosammare plats med sin sorg) innan du köper ett nytt husdjur.
 • Placera en bild över det favoritplats i huset av ditt husdjur under de lyckligaste ögonblicken.

Varningar

 • Några ohjälpsam men välmenande människor säger att du inte ska prata om din förlust. Egentligen är det bästa att göra prata om det. Om du flaskan upp något, kan det göra dig sjuk.