Wki

Hur att växa en pest Resistance örtagård


Växande dina egna Skadedjursbekämpning är en fantastisk möjlighet att njuta av trädgården, skapa skönhet och har ett funktionellt resultat som besparar dig från att vara föremål för skadedjur! Den här artikeln kommer att starta dig på att odla en sådan trädgård.

Steg

Hur att växa en pest Resistance örtagård. Håll utkik efter de särskilda egenskaper av örter som stöter bort insekter.
Hur att växa en pest Resistance örtagård. Håll utkik efter de särskilda egenskaper av örter som stöter bort insekter.
 1. 1
  Håll utkik efter de särskilda egenskaper av örter som stöter bort insekter. Vid val av örter, bör du leta efter örter som innehåller fenoler, naftalen, pyretrum och citronella. Alla dessa kemiska komponenter replikeras syntetiskt eller härledda naturligt i ett stort antal kommersiellt tillgängliga produkter som stöter bort skadedjur.
 2. 2
  Välj dina örter. Följande örter är bra val att börja med. Varje ört som visas här tillsammans med en förklaring av dess skadedjur avstötande egenskaper:
  • , Åbrodd [Artemisia sp.] - Lovely silverglänsande, yvig utseende som stöter bort nattfjärilar, intestinal mask, och flugor.
  • Rue [Ruta graveolens] - repellerar katter. Det är också bra för att kontrollera loppor och japanska skalbagge.
  • Tanacetum genus (pyretrum, renfana, Mattram) - repellerar nattfjärilar, flugor, myror, möss, myggor, kackerlackor, kvalster och vägglöss. Renfana är en stark ört lämpar sig för odling runt dörröppningar att fungera som en insekt avskräckande. Pyretrum är bra gjort i en spray. Mattram (bilden) är en bra myggmedel och används också för behandling av insektsbett. Det faktum att Mattram är oftast sjukdomsfria säger något positivt om dess skadedjur förmågor.
  • Lavendel - repellerar flugor, Silverfisk loppor, lägg till påsar och hänga i garderoben. Santolina (Cotton lavendel) har de starkaste insektsmedel egenskaper och kan blandas med engelska lavendel i dospåsar.
  • Mint - repellerar flugor, loppor, möss, råttor och myror. Mountain mynta gnuggas på byxorna kan avskräcka chiggers och fästingar. En utrotningshotad mynta växt från Florida, Disceranda frutescens, har visat sig vara ett mycket kraftfullt insektsmedel, prova och växa lite!
  • Kattmynta - myggor. Det sägs även att den eteriska oljan i kattmynta, nepetalactone, är 10 gånger effektivare än DEET!
  • - Avskräcker skadeinsekter och även hjälper till med att förhindra unken lukt, använd i påsar, både blommor och blad.
  • Lemongrass - innehåller citronella - köra långa gräsbevuxna blad och stjälk på huden för att stöta bort myggor.
  • Basil - fluga och myggmedel, växa nära utomhus äta områden.
  • Sage - avhåller en mängd olika insekter. Häng torkade buntar i huset och vid dörröppningar.
 3. 3
  Designa din sjukdomsfria repellerande trädgård. Gör en design som kommer att säkerställa en attraktiv växtbaserade arrangemang i din trädgård, samt enkel tillgång till skörd. Du kan välja att medvetet utforma ett utrymme örtagård, eller du kan välja att plantera örter här och där hela din trädgård, som utrymme och design önskemål tillåter. Var försiktig med mynta - det är nog bäst planteras i en kruka för att bota sin tendens att spridas över din trädgård. Plantering i krukor är också bra och är särskilt användbart när du vill flytta växterna till olika delar av trädgården. Och glöm inte värdet av att odla dessa örter nära din utomhus underhållande område - detta kommer att lägga extra krut på det arbete som utförs av dina citronellaljus!
 4. 4
  Skörda och använda. Det finns många sätt att använda växterna. Dessa är bara några tips, det är troligt att du kommer att komma med många fler av dina egna:
  • Skörd, torka och använda i påsar för lådor, garderober, förvaringslådor etc.
  • Skörd, torka och använd hängande från gardinstänger i tvättstugan, köket eller från kläder hängande stavar.
  • Håll levande örter som växer i krukor nära dörröppningar för att avskräcka ingången av skadedjur såsom flugor och möss, växt mynta nära några ställen i huset där du känner möss kan frestas att skriva (och täta eventuella hål!).
  • Plantera rue nära en trädgård säng som du inte vill ha katter messing i, vara försiktig, eftersom vissa växter inte tål närvaron av rue (t.ex. basilika ).
  • Gör vattenbaserade sprayer - följa ett lämpligt recept.

Tips

 • Utnyttja de eteriska oljorna från många av dessa örter samt, som en del av en hemmagjord insektsmedel spray. Läs alltid kontraindikationer för eterisk olja innan användning eftersom vissa är olämpliga att användas i närheten av spädbarn, barn, nedsatt immunförsvar personer och gravida kvinnor. Och vissa är inte lämpliga i eterisk olja form, men är säker som torkade örter. Gör din forskning först!

Saker du behöver

 • Herb guide
 • Örter
 • Utrymme i trädgården eller krukor