Wki

Hur man gör krukor tidningen plantor

Trädgårdsmästare kan få hoppa på växtsäsongen genom att starta växter inomhus där det är varmt och inte föremål för köldgrader. Du kan välja från ett bredare utbud av frön än normalt kan hittas på plantskolor som växter (och frön) är billigare än att köpa krukväxter planteras. Om trädgårdsarbete bugg biter dig hårt, kommer du snart att vilja starta några heirloomtomater eller coola italienska växter basilika från frö. Dessa små, enkla krukor är lätta att göra, och de är biologiskt nedbrytbara, alltför!

Steg

Hur man gör krukor tidningen plantor. Börja med ett avsnitt i tidningen.
Hur man gör krukor tidningen plantor. Börja med ett avsnitt i tidningen.
 1. 1
  Börja med ett avsnitt i tidningen.
 2. 2
  Skär tidningen avsnittet i hälften. Skär flera lager på en gång, för att spara tid, men använd endast ett ark / enda skikt per kruka.
 3. 3
  Skär den på mitten igen, vilket gör det avsnitt i fjärdedelar.
 4. 4
  Ta en liten rund behållare, som en krydda burk. Rulla papper runt den, vilket innebär att ungefär en tum (2,5 cm) överhäng vid ena änden där du kommer att lägga in det för botten. Rulla inte för hårt eller det blir för svårt att få burken ut senare.
 5. 5
  Vik botten i, som om du linda en närvarande.
 6. 6
  Tejpa botten avstängning. Om du kan, använd maskeringstejp eller, om det är tillgängligt i ditt land, biologiskt nedbrytbar tejp.
 7. 7
  Ta ut burken. Vrida den rätt sida upp, veck i kanterna runt toppen. Sedan vika in den igen för stabilitet och en kortare kruka.
 8. 8
  Upprepa. Gör så många plantor krukor som du har frön som behöver planteras.
  • När det blir dags att flytta plantorna till trädgårdsland, kan hela potten placeras direkt i marken (bara bort tejpen först). Också vara säker på att riva ner öppna först.

Tips

 • För olika storlek krukor, använda olika storlek burkar.
 • Var noga med att härda ut dina plantor innan omplantering utomhus.
 • Ett alternativ till att använda tejp är att använda ett mjöl / vatten klistra och låta den torka över natten.

Varningar

 • Europeiska tidningar använde sojabaserad bläck som anses säkert att sätta i jorden. Kontrollera med din egen grafiska industrin utanför Europa för innehållet i tidningen bläck. Observera att färgat, glättat skär (eller tidningen sidor) bäst inte används för detta ändamål om du inte är säker på att bläcket är vegetabiliskt.

Saker du behöver

 • Tidning
 • Tejp (biologiskt nedbrytbart om möjligt)
 • Sax