Wki

Hur sten trädgård

Trädgårdar kan innehålla blommor, växter, örter, grönsaker och andra dekorativa element. Använda småsten i en trädgård ger olika färger och texturer till trädgården. Pebbles kan också fylla annars tomma utrymmet i trädgården, vilket ger en visuell som kan anses vara mer intressant och estetiskt än enkla smuts, jord eller kompost. Pebbles i trädgården kan tjäna andra syften, till exempel att skapa en dekorativ kant eller en anlagd bana, som ger en vacker plats och jordtäcke, och ger torra trädgård sängar. Pebble en trädgård med en blandning av grus och mineraler som kompletterar vegetationen på gården.

Steg

Hur sten trädgård. Förbered utrymme i trädgården för införandet av småsten.
Hur sten trädgård. Förbered utrymme i trädgården för införandet av småsten.
 1. 1
  Förbered utrymme i trädgården för införandet av småsten. Mät mängden utrymme dedikerad för småsten. Säkerställ tillräcklig dränering i trädgården. Basen täcker som kommer att täckas med grus kan vara jord, sand, gräs, trottoar eller annat naturmaterial.
 2. 2
  Lägg ner ett ogräs matta över smuts eller annat grundmaterial som kommer att täckas med småsten. Den ogräs mattan kommer att begränsa tillväxten av ogräs som kommer upp genom gruset. Det kommer också att hålla jorden eller annat basmaterial från att blandas med småsten. Weed mattor kan köpas i en trädgård eller landskapsplanering butik.
 3. 3
  Välj gruset för trädgården. Pebbles är oftast runda, släta mineral fragment. De finns i många olika texturer, färger och former. Välj mellan platta stenar, runda eller elliptiska former, eller kombinera flera olika typer. Använd en jämn färg, till exempel vitt, rosa eller grått, eller blanda upp många olika nyanser för att inkludera i trädgården.
  • Om ett mindre naturligt, och mer polerad look önskas i trädgården, använda monokroma stenar i onyx eller vit för en ljusare, raffinerat utseende. Dessa finns tillgängliga på landskapsarkitektur butiker och är mer enhetliga i storlek och form.
  • Pebbles i många sorter kan köpas på gräsmatta och trädgård butiker, och även pool och djuraffärer.
 4. 4
  Transportera stenar till trädgården. Om du samla stenar från naturen, som flodbäddar och vattendrag, använd en skottkärra, om nödvändigt, för att få de stenar till den plats där de kommer att läggas.
 5. 5
  Sprid småsten över det angivna området i trädgården. Spill gruset i utrymmet dedikerad för sten täcker. Ordna dem för hand runt växter och blommor, och sprid ut dem jämnt runt större områden.
 6. 6
  Steg tillbaka från trädgården för att bedöma den visuella effekten. De stenar bör ge trädgården en ren, dekorativt utseende. Justera vid behov och lägg småsten om fler behövs.

Tips

 • Typer av stenar finns som småsten inkluderar marmor småsten, som är rosa, vit, svart gul och brun, kalksten småsten, som visas som naturliga färger som brun, svart, vit och brun, och, stenar granit, som är rosa och rött i färg.
 • Ta småsten och trädgård inuti genom att lägga stenar till blomkrukor och lådor fönster.
 • Tour lokala trädgårdar för inspiration inför planeringen till sten i trädgården.

Saker du behöver

 • Weed matta
 • Pebbles
 • Skottkärra