Wki

Hur man installerar plast gräsmatta kantning

Detta är rätt och mest effektiva sättet att installera plast gräsmatta kantning.

Steg

Hur man installerar plast gräsmatta kantning. Använd en sod-skärande spade eller träd-planter s dibble att klippa gräset i den önskade formen av din rabatt.
Hur man installerar plast gräsmatta kantning. Använd en sod-skärande spade eller träd-planter s dibble att klippa gräset i den önskade formen av din rabatt.
 1. 1
  Använd en sod-skärande spade eller träd-planter s dibble att klippa gräset i den önskade formen av din rabatt. Det är mest effektivt att göra nedskärningar rakt nedåt (vertikalt), eftersom detta kommer att ge den rätta vinkeln för gräsmattan kantning. Tryck din spade ned under nivån för gräsets rötter (minst 10 inches). Nu, spak handtag din spade nedåt för att lyfta upp spadtaget du vill ta bort. Detta löser helt alla gräsrötterna.
 2. 2
  Ta bort sods: Skär spadtaget i bitar. Vänd sods upp och ned och slå jorden-laden rötter med den platta delen av din spade för att luckra upp jorden. Klipp inte rötterna med kanten på din spade som detta skapar rotskott som kommer att växa om de lämnas i din blomma säng. Skaka ut denna jorden i din blomma säng. Kasta de sods i din kompost uppochned där de kan bryta, om du så önskar.
 3. 3
  Gräv ett dike vid kanten av din linje: Diket bör vara så djupt som din plast gräsmatta kantning plus 2,5 cm. Till exempel, om du använder 4-tums djup gräsmatta kantning, kommer diket att vara 5 inches djupt på gräset sidan.
 4. 4
  Rulla din plast gräsmatta bård och kapas till önskad längd. Den bård ska ha en naturlig curl från att lindas in i en cirkel för förpackningar. Rulla ut cirkeln så att utsidan av curl ansikten din blomma säng.
 5. 5
  mot curl av kantning, skjut in det i diket, placera den på gräset sidan av diket så att den övre delen av kantning är bara nivå med basen på växande gräs. Den övre delen av kantning klibbar inte över gräsmattan, det kommer bli nästan begravd och bara synlig när du tillbaka fylla din dike!
 6. 6
  Använd jord (back fylla din trench) för att hålla bård på plats när du arbetar i sektioner längs längden av din rabatt.
 7. 7
  Om önskad kant linje är vågigt, kan du behöva gräsmatta kantning insatser för att hålla bård i en kurva. Dessa är installerade horisontellt vid basen av gräsmattan kantning genom hamring dem genom kantning, strax ovanför förstärkande remsan in i marken under gräsmattan. De är * inte * placeras vertikalt.
 8. 8
  Tamp ner återfyllningen omedelbart intill kantning med foten i sidled (compact jorden). Nivån på jorden bör komma upp till, men inte ovanför, överst på kantning. Justera markens höjd som behövs och packa igen.
 9. 9
  Vet att om gräset försöker invadera från toppen, bara dra upp den. När du klipper gräset, kan du köra ett hjul på marken, rätt över kantning och har ingen trimning att göra.

Tips

 • Syftet med plast gräsmatta kantning är att hålla gräset från att växa in i dina rabatter. Gräs växer från rötterna som kan överleva så djupt som 5 eller 6 inches under marken. Plast gräsmatta kantning måste läggas ner så djupt att de djupaste rötterna från att växa under kantning - INTE att ge ett underlag för din elektriska weed-whacker (eller för att hålla marken i!)
 • Du kan markera den linje du vill klippa genom att lägga din trädgårdsslang i den form du vill ha och lämna det där för ett par timmar. Slangen kommer att lämna en liten fördjupning i gräset där du kan se när du lyfter slangen. Om du inte riktigt gillar detta såglinjen, kan du upprepa processen eller ändra raden som du skär i gräset.

Varningar

 • Den wiggly korrugerade gräsmatta kantning är praktiskt taget värdelösa. Använd kantning som har röret på de bästa och stärka banden i botten och mitten.
 • Om du vill höja din blomma säng, lämna minst 6 inches mellan kantning och upphöjda marken.

Saker du behöver

 • plast gräsmatta kantning minst 4 inches i höjd
 • liten murslev
 • en vass spade eller träd-planter s dibble
 • Även praktiskt: en skottkärra, knäskydd, en kompost för sods
 • Gräsmatta kantning insatserna för böjda kanter (valfritt)