Wki

Hur man hittar vilda ätbara växter

Vilda ätliga växter överallt du slår. Inte bara är det gratis mat, men äta vilda växter är ett stort steg mot vildmarken självförsörjning. Oavsett om du planerar på att överleva på fria greener eller om du bara vill vara förberedd nästa gång du går camping, här är hur du kommer igång.

Steg

Hur man hittar vilda ätbara växter. Vet var den bästa maten är, beroende på var du bor.
Hur man hittar vilda ätbara växter. Vet var den bästa maten är, beroende på var du bor.
 1. 1
  Vet var den bästa maten är, beroende på var du bor. Tänk på att om du bor i ett fuktigt område, kommer majoriteten av vilda maten vara i solen - oavsett om clearing eller "kant". I ett torrt område, såsom Southwest, kommer de flesta av de vilda livsmedel vara nära vatten.
 2. 2
  Plocka upp en lokal anläggning guidebok. Få guider till de vanligaste ätliga växter i ditt område, vanligen kallad "ogräs". Lär dig de 20 eller 25 och försöka memorera dem - de kan komma väl till pass senare.
 3. 3
  Börja med nummer ett habitat för vilda ätliga växter - Din gräsmatta. Någon plats som regelbundet rensas laddas med ogräs som maskros, våtarv, groblad, vild lök, violer, harsyra, henbit, klöver, döda-nässlor och sugga tistel - som alla är 100% ätlig.
  • Börja med gräs. Allt gräs är ätbart. Något under 6 "är lätta att tugga och smälta Smaken varierar från intensivt söt till mild till bitter -. Någon som har smakat en shot av vetegräs vet precis hur sött gräs kan vara gräs som är över 6." Antingen kan tuggas för saft och spotta ut, eller kör igenom en manuell vetegräs juicepress för en sund skott.
 4. 4
  Besök andra områden som regelbundet rensas. Prova vägkanter (not varning nedan), fält, parker, och så vidare. De kommer också att ha massor av ätbara växter. Skogsstjärna kan plockas av hink. Här är vad man ska leta efter:
  • Maskros (Taraxacum officinale): De unga utspelas gröna i mitten är stor rå. Hela anläggningen kan ångas. Blomman är den bästa delen. Plocka bort stammen, och med fingrarna nypa bort den gröna basen av blomman, så det finns ingen vit sav (saven är mycket bitter). Du är kvar med en söt, köttig, fyller vild mat som kan hittas i otroligt överflöd.
  • Skogsstjärna (Stellaria media): kan hela anläggningen ätas råa. Den har en söt, gräsbevuxen smak. Om du vill undvika stjälkarna, och äter mestadels nya tillväxt, plocka bort blast och äta dem.
  • Harsyra (Oxalis spp.): Hela växten är stor rå - det har en fin syrlig smak, uppfriskande. Blommorna av det kosmopolitiska ogräs är gula, men många sorter växer i naturen med rosafärgad blommor. Detta är en växt oerhört vanligt inte bara i gräsmattor och röjda områden, men också djupt i vildmarken. Det bör inte konsumeras i någon mängd som det innehåller relativt höga halter av giftiga oxalsyra.
  • Henbit (Lamium amplexicaule): En annan växt helt ätbara rå. Det är en Lamium, en mycket mild mint. Liksom våtarv, den har en söt, gräsbevuxen smak - plocka av toppar för att undvika stjälkarna. Denna anläggning kommer att bilda stora mattor på platser, mycket tidigt på året, med en understory av skogsstjärna under den.
  • PLISTER (lamium purpureum): En annan Lamium, precis som henbit. Det har ätit på samma sätt - och kommer också att utgöra stora mattor som täcker marken, särskilt på våren.
  • (Plantago lanceolata): Unga blad i centrum är bra råvaror - har en lätt salt smak. Det finns både en vanlig och en engelsk groblad, som är mycket lika.
  • Sow tistel (Sonchus spp.): De unga bladen är anständigt - behandla det som maskros, och försöka undvika den bittra latex SAP. Sow Thistle har utmärkta gula blommor som liknar maskros, men ännu bättre, som är beredd på samma sätt och äts råa. Till skillnad från maskros, har sugga tistel upprätt stjälk och en mer taggig utseende tistel-liknande utseende.
  • Wild lök (Allium spp.): Mycket vanliga i områden som klipps. En mycket mild lök som är utmärkt råvara. Harvest klasar av den och använda den precis som salladslök.
  • Cress (Cardamine spp.): Detta är en av de många vilda växter i senap familjen vanligt i städer. När unga, bladen är utmärkta råa, med en mild senap smak. När de blir äldre hela växter kan vara kokt, precis som du skulle förbereda senap greener hemma.
 5. 5
  Bär: leta efter bär på prydnadsbuskar, såsom denna silverberry. Ebbing s silverberry ofta planteras i städer som buskar och häckar - men det kommer att fly in i någon störd livsmiljö och snår bildar. Stjälkar, blad och bär är alla spräcklig med silver. De röda bären är utmärkta helt mogna.
 6. 6
  Leta efter bär på träden. Även i den mörka vintern, som på detta laurelcherry. Liksom de flesta vilda körsbär, dessa har en lång mognadsprocess och är inte fullt mogna tills frukten börjar mjukna och skrumpna.
 7. 7
  Kolla prydnadsträd. Dessa planteras för deras pråliga blommor - dessa blommor kan leda till frukt, såsom körsbär eller crabapples eller plommon. De kan vara små, men kan vara mycket välsmakande.
 8. 8
  Leta efter nötter nedanför träd. Valnötter och nötter hickory kan krossas öppen med en sten och ätbara köttet plockas ut. Färska nötter är våta och fyllning och lättsmält, med mycket smak. Ekollon är riklig under ekarna - om eken har rund-flikiga blad, kommer de ekollon behöver minimal eller ingen behandling. Några vita ek ollon kommer att ha någon tannin alls. Och kom ihåg att du vänjer det och sluta märker det efter de första - det är hur duvor äter så många ekollon.
 9. 9
  Hitta fruktkroppar träd. Kontrollera vägkanter (not varning nedan), skogsbryn, och bredvid vatten för fruktkroppar träd. Frukt behöver sol att mogna - det finns inte mycket frukt i djupa skogen. De "kanter" i alla miljöer är de mest produktiva - träd befruktas och hålla fukt och fukt från skogen bakom dem, men har tillgång till hela solen vid kanten av en glänta eller vattenväg. Det är där du hittar frukt som persimmons, vilda äpplen, mullbär, oliver höst, hackberries, och så vidare. Nedan finns persimmons.
 10. 10
  Leta efter växter som växer i fuktiga områden. Sök vattenförekomster för tecken på kaveldun, säv och vattenkrasse. Kaveldun behöver vanligtvis ett område med stillastående vatten för att trivas, men det kommer att växa i streamsides. Kaveldun kan vara befängt överflöd i sjöar och vikar. Skotten är underbar rå, och pollen i början av sommaren smakar cake mjöl. Du kan samla hela påsar med det. Pollen är så näringsrik det anses en "superfood".
 11. 11
  Knapra på säkra blommor. Prova de blomblad av växter du vet är nonpoisonous. Blommor är ofta mycket mild till söt och full av antioxidanter. Några utmärkta blomningarna är dagliljor, azalea, viol och kaprifol. Flame azalea har så mycket nektar blommor smakar Orange Crush.
  • Basen av blommor kan vara stark för att bitter - det är bättre att bryta kronblad och inte äta det gröna materialet.
 12. 12
  Kolla in taggiga tistlar för livsmedel. Rose, björnbär, hallon, och Greenbriar är bra exempel. Rose har ätbara höfter (den gemensamma luftig snår-bildande multiflora ros är bäst - höften är liten och syrlig), björnbär / hallon har bär, och skjuter Greenbriar och tentakler, liksom bär som är ganska smaklös men fortfarande ätbara. Nedan är en multiflora ros.
 13. 13
  Lär dina vinstockar så att du kan skilja på druvan. Vilda druvor finns i hela USA och är en av de bästa vilda livsmedel. Det finns en sort som du ser överallt i södra kallas "muscadine" - druvorna är okänslighet och mycket stora, med en smak som tuggummi. Vilda druvor har både ätliga blad och rankor samt frukt - bladen kan vara genomsyrad av äppelcidervinäger och används för att göra dolmas. Muscadine lämnar är tuffare och dra nytta av en veckolång glasburk jäser. Vinrankor gör också mycket robusta korgar.
 14. 14
  Hitta lövfällande blad. Prova lövfällande blad av träd som lind, sassafras, boxelder, sourwood - alla är utmärkta råa. Beech bladen är också mycket ätbart när unga, för de första 2 till 4 veckor. Du kan dra hela sallader av träden. Linden bladen är så stora att de kan användas som tortillas.
 15. 15
  Välj den nya tillväxten av barrträd på våren. De unga gröna skott på spetsarna av grenarna är stora RAW - en angenäm syrlig smak. De manliga pollen kottar på barrträd är också ätbara - vissa är väldigt söt. Och återigen, det är pollen - extremt näringsrik. Många arter av tall har ätliga nötter i kottarna i slutet av sommaren att falla.

Tips

 • Gå sakta med svamp. Svampar är väldigt svårt att lära sig, och kompetens tar år. Stick med det uppenbara, såsom ostronskivling, hummer, kantareller, murklor, boletes, puffballs - dessa är lätta att identifiera och förstå. Men tänk på svamp kan påverka människor olika sätt, och många kan vara svårt att smälta även efter lång tillagning, såsom ostron och svamp hummer.
 • Ignorera hype om sprutning. De flesta hyggen regelbundet mejade och annars ignoreras - de är inte besprutas. Medan huvuddelen av affär mat har besprutats tungt thoughout dess liv, sedan stå och samla bakterier och damm och mögel. De vilda växter du plockar är den renaste maten möjligt. De enda områden där du kan använda försiktighet skulle vara i mulched trädgårdsland där de avsiktligt försöker hålla nere ogräs. Denna grönkål växer på baksidan av en bädd av penséer är ett exempel - men tänk på att om de har bara besprutas, kommer anläggningen smakar hemskt. Om de hade sprutas ett tag sedan regn har tvättat det ner i marken, som skall lagras i rötterna. Ät inte rötterna.
 • Försök provtagning vilda växter på fastande mage med en ren smak. Om du precis har haft en burgare och Björn fries, är att maskros kommer inte att smaka så mycket.

Varningar

 • Undvik växter som växer i områden som kan ha potentiellt utsatts för dumpning av giftigt avfall.
 • Undvik morot familjen om du är en nybörjare, och du kommer inte ha några bekymmer om att vara allvarligt förgiftad av vilda ätliga växter. Arter som waterhemlock och gift-hemlock kan döda dig. Skörd växter som vild morot är inte värt risken att förväxla den med en dödlig släkting, om du inte verkligen vet vad du gör.
 • Försök att inte äta vilda ärter. Även om vissa kan se väldigt likt trädgård ärter - de flesta är giftiga.
 • Speciellt om du bor i en tätort eller hög trafik område, undvika växter som växer alldeles intill vägkanter, eller något med en klibbig svartaktiga återstod. Detta skulle kunna stelnade luftföroreningar!