Wki

Hur att växa en cherry blossom träd

Det japanska ordet för körsbärsblommor är Sakura och är ungefär översättas som "japanska blommande körsbärsträd." Blommorna kallas körsbär blommar. Det är en vanlig missuppfattning att dessa träd producerar körsbär, men de faktiskt inte. Den fruktbärande körsbärsträd är ett helt annat trädslag. Cherry blossom tree namn kommer från de mjuka och vackra pastellfärgade rosa blommar de producerar.

Den Cherry Blossom träd är känd för sin korta men vackra blommande säsongen som avslutas med en oundviklig falla till marken. För japaner, symboliserar detta sätt av mänskligt liv där stiger, blomstra, och falla är en del av vår naturliga öde.
Om du vill plantera och odla en av dessa blommor producerar träd, sedan granska stegen nedan.

Steg

Hur att växa en cherry blossom träd. Köp en planta eller ung cherry blossom anläggningen från din lokala plantskola.
Hur att växa en cherry blossom träd. Köp en planta eller ung cherry blossom anläggningen från din lokala plantskola.
 1. 1
  Hitta en plats. Om du plantera i din trädgård, se till att platsen du hittar har gott om solljus och möjliggör god dränering.
 2. 2
  Köp en planta eller ung cherry blossom anläggningen från din lokala plantskola. Om du köper från en lokal plantskola, gör att du kan få växter som kan växa i din zon. Cherry Blossoms växer bra i zoner 9 till 11. Om dessa planteringar producerades från din zon, som skulle göra dem mer lämpade för transplantation i ditt område. Men detta betyder inte att andra körsbär blommar som säljs på andra platser inte skulle fungera för ditt område. Du kan hitta plantskolor i zoner där körsbär blommar blomstra som dina bästa resurser. Gör din forskning väl när man köper från ditt område eller online.
 3. 3
  Gräv ett hål ungefär en och en halv storlek av anläggningen basen med hjälp av en spade eller spade, om du har köpt en ung cherry blossom anläggningen istället för ett frö. Lossa rötterna mycket försiktigt innan den placeras inne i hålet. Se till att du inte gräva hålet för djupt så att stammen kommer att exponeras. Tillåt i ungefär tre inches av marken bas för att höja sig över marken.
 4. 4
  Lägg jord mix. Körsbär blommar kan tolerera en variation av pH-intervall. Kontrollera med din plantskola för att hitta det bästa pH-nivån för anläggningen du väljer är.
 5. 5
  Vatten, och låt den rinna av väl innan du tillsätter ytterligare vatten.
 6. 6
  Applicera sammansatta gödselmedel med mineraler bara en gång om året. Näringsämnena är långsamt frigörs till rotsystemet bara när växterna är aktiva växer under varmt väder. NPK blandning eller kväve, fosfat och kalium (15-9-12).
 7. 7
  Njut av dina briljanta, vackra körsbär blommar!

Tips

 • Efter blomningen är borta, se till att avlöva, eller ta bort gamla löv från trädet, för att stimulera ny tillväxt.
 • Om du planterar din cherry blossom träd bredvid en väg, kommer de bleka våren blommar sjunka till ytan för att skapa en konfetti av nätta kronblad.
 • Rensa grenar minst en gång om året.
 • Om du plantera den i ett fuktigt område och med andra bladverk runt det som kommer att växa under trädet, kommer detta att hjälpa till att hålla jorden fuktig.

Varningar

 • Titta mossan. Använd en trädgårdsslang eller händerna för att hålla mossa på grenar som kan hämma tillväxten.
 • Inte mätta alltför kraftigt med vatten.
 • Undvik att skära ner grenar till stammar som ekar för grenarna får inte åter växa.

Saker du behöver

 • cherry blossom plantor eller unga plantor från plantskola
 • kruka eller plantering område
 • jord
 • jord mix
 • gödningsmedel
 • vatten
 • grundläggande trädgårdsredskap (spade, spade, sekatör)