Wki

Hur man gör konkreta blomkrukor

Om du är trött på dyra och sladdriga krukor att tippa över i en storm och frysa på vintern, överväga att göra din egen hemmagjorda betong krukor. När du utforma en form, kan du göra så många potter som du gillar. De robusta blomkrukor är billiga och kommer att pågå i många år. Här är hur man gör konkreta blomkrukor:

Steg

Hur man gör konkreta blomkrukor. Skapa en form för din betong blomkruka.
Hur man gör konkreta blomkrukor. Skapa en form för din betong blomkruka.
 1. 1
  Skapa en form för din betong blomkruka. Använd två identiska behållare, med en behållare något större än den andra. Använd till exempel två skålar eller två hinkar, så länge som den mindre behållaren är åtminstone en tum mindre än den större behållaren. Du kan också bygga kvadratiska eller rektangulära behållare av plywood.
 2. 2
  Coat insidan av den yttre behållaren och utsidan av den inre behållaren med matolja eller non-stick matlagning spray. För träbehållare, använd en pasta vax.
 3. 3
  Skär minst två eller tre stycken 1-tums PVC-rör. De delar av röret, som kommer att användas för att skapa dräneringshål i betongen krukor, bör vara 2 inches lång.
 4. 4
  Sätt på ett par handskar för att skydda händerna från betongen blandningen. Blanda ett parti snabbindande betong, enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg konkret färg på denna punkt, om så önskas.
 5. 5
  Häll 2 inches av betong blandningen i större behållare. Poke bitar av röret in i betong, med 3 till 4 inches mellan varje rör. Jämna betongen runt bitar av röret, men tänk på att inte täcka röret, eftersom rören måste vara öppet för att skapa dräneringshål.
 6. 6
  Placera den mindre behållaren försiktigt på toppen av betongen i centrum av den större behållaren. Tryck den mindre behållaren in i betongen tills botten av den mindre behållaren är 1 till 1 1/2 inches från botten av den större behållaren.
 7. 7
  Avsluta lägga betongblandningen till utrymmet mellan den större och mindre behållare. Studsa behållaren lätt på en hård yta för att reglera betong, sedan lägga till mer för att få betongen till toppen av behållaren. Jämna betongen med en spackel.
 8. 8
  Låt betongen härda i minst 24 timmar, ta sedan bort den mindre containern att avslöja din konkreta potten. Mist betongen potten lätt med en spray flaska fylld med kallt vatten. Ta inte bort den större behållaren.
 9. 9
  Täck betongen kruka med en stor bit av plast och tillåta betongen att ställa in för en vecka. Mist betongen potten så ofta som behövs för att hålla betongen fuktig.
 10. 10
  Thump undersidan av betong potten lätt men bestämt med hälen på din hand för att driva bort grytan från behållaren, skjut sedan behållaren från din konkreta potten.
 11. 11
  Rengör betongblandningen från små och stora behållare. Behållarna kan användas för att göra mer konkreta krukor.

Saker du behöver

 • 2 identiskt formade behållare, en större
 • Matolja, non-stick matlagning spray eller klistra vax
 • 1-tums PVC-rör
 • Handskar
 • Quick-inställningen betong
 • Betong färg (tillval)
 • Spackel
 • Spray flaska
 • Större plastark