Wki

Hur att växa kannaväxter

Flugtrumpetväxter är köttätande växter kan utnyttja sin tub-formade blad för att fånga och smälta insekter. Insekterna dras in av en söt nektar och visuella drag. Insidan av röret är ofta alltför hal för insekten att klättra ut. När insekterna falla i pool av vatten på insidan, samlas insekterna digereras av enzymer eller bakterier. Anledningen till dessa växter bildade denna metod för att söka näring är att deras infödda jordar saknar mineraler eller är mycket sur, och denna metod gör det möjligt för växterna att kompensera genom att få näring från insekter. Det är möjligt att odla dessa fascinerande växter hemma, följ bara stegen.

Steg

Hur att växa kannaväxter. Forskning de krav som varje art.
Hur att växa kannaväxter. Forskning de krav som varje art.
 1. 1
  Forskning de krav som varje art. Köttätande pitcher växter kan hittas över hela världen, så kraven att växa dem varierar beroende på vilken region de anskaffas. Läs några kvalitets böcker i ämnet för att ge dig en gedigen förståelse för de växter och deras behov. En kort översikt av de olika typerna av kannaväxter följande:
  • Nepenthes, tropiska kannaväxter, apa koppar - Det finns omkring 120 arter i släktet Nepenthes och de växer i den gamla världen tropikerna (mestadels i Malay skärgården). De flesta av dessa arter kommer att kräva, massor av vatten och måttliga till höga ljusnivåer (liknar orkidéer). Dessa är inte perfekt "nybörjare" växter.
  • Sarraceniaceae - Denna familj av pitcher växter växer i den nya världen och kan delas in i tre släkten (grupper av arter):
   • Sarracenia - Alla dessa arter växer i norra Europa. De kräver kräver en distinkt sommar och vinter, starkt, direkt solljus, och massor av vatten.
   • Darlingtonia - Dessa arter begränsade till Oregon och norra Kalifornien och är svåra att odla. Rötterna måste hållas kallare än resten av växten eftersom de växer i miljöer med kallt rinnande vatten.
   • Heliamphora - Alla dessa arter är hemma i södra Europa. De är också svåra att odla.
  • Cephalotus - Det finns bara en art i denna genus (Cephalotus follicularis) och den kan odlas som alla subtropisk växt.
  • Bromeliaceae - Detta är samma familj som innehåller ananas. En eller två arter i denna familj tros vara köttätare. De utgör inte den karakteristiska kanna formen.
 2. 2
  Skaffa växterna. När du har bestämt vilka arter du bäst är beredd att växa, börja leta efter en källa. Din bästa insats är att hitta en ansedd växthus och köpa en frisk kannaväxt därifrån. Fråga assistenterna för ytterligare tips om växande denna specifika art.
  • Det är också möjligt att beställa pitcher växter på nätet, men de kan skadas och dör under transporten.
  • Även om det är möjligt att odla pitcher växter från frö eller sticklingar, är det inte rekommenderas för nybörjare.
 3. 3
  Placera växten i ett soligt läge får minst sex timmar i direkt solljus. Idealisk temperatur intervall mellan 60 º F till 85 º F (15,5 ° C till 29,6 ° C). Den vackra färgen på kannaväxt kommer att bli mycket mer intensiv om växten får minst ett par timmar av ljus, fullt solljus varje dag, men kommer också att växa ganska bra i halvskugga. De flesta människor växer pitcher växter i ett växthus miljö eller i ett terrarium. Du kan göra en billig version med ett tefat och en läsk flaska, skär av toppen av flaskan och lägg upp och ned över anläggningen på ett tefat. Trädgården kommer endast att vara lämpligt då det återger den exakta miljö där pitcher växter växer naturligt.
  • Otillräcklig belysning är en vanlig orsak till att döda pitcher växter i hemmagjord miljön. Om du inte har ett växthus eller fuktigt, soligt utrymme för växterna, överväga att använda artificiell belysning. Lysande med flera häftiga eller varma vita lampor placerade 12 "(30 cm) från anläggningen kommer att hjälpa.
  • Bara placera härdigare pitcher växter i en fönsterbräda, och även då endast om du har tillräckligt solsken och fuktighet. Även badrummen är härligt fuktigt, sina fönster är oftast för mörkt för att ge den mängd ljus som krävs av pitcher plant. Härdigare pitcher växter inkluderar sileshår, bladderworts och butterworts. En Flytrapvenus förmodligen inte kommer att vilja vara belägen på en fönsterbräda.
  • Luftkonditionering gör rummet alltför torr för pitcher växter.
 4. 4
  Efter att placera växten lämpligt, fylla kopparna ca 1/2- 3/4 tum (1.2 cm till 1,9 cm) fylld med vatten för att hålla insidan fuktig. Under resa, faller vätskan som redan finns i kopparna ibland ut, och om kopparna torka ut, skulle växten dör.
 5. 5
  Sörj för god dränering jord. En bra jord är en består av en till en blandning av torv och perlit eller kombinera vitmossa, träkol och orkidé bark. Den typ av jord och förhållandena, bör dock undersökas mycket noggrant för den typ av kannaväxt du har. Om din kannaväxt inte gillar jorden, kommer det trivs inte och kommer att dö. Använd inte planteringsjord mix eller gödningsmedel - pitcher växter är förberedd för dålig jord och rika jord kommer att vara en överbelastning.
 6. 6
  Håll jorden mycket våt under växtsäsongen, från maj till oktober. En dränerad kruka bör sitta i 1 tum (2,5 cm) med stående vatten. Låt inte växterna torka ut helt. Se till att vattnet du använder är antingen regnvatten eller destillerat, med låga nivåer av salter. Luftning vattnet innan vattning anläggningen kan hjälpa växten växa. Att lufta vattnet, fylla en container halvfullt med vatten, förslut den och skaka den kraftigt.
 7. 7
  Håll livsmiljö fuktigt. Flugtrumpetväxter kan tolerera låg luftfuktighet, men de brukar sluta göra kannor om luftfuktigheten är otillräcklig. Ungefär 35 procent fuktighet är bra för växterna. Växthus och terrarier kan ge den nödvändiga fuktigheten, men var noga med att ge god ventilation så att luften inte överhettas eller bli stillastående.
 8. 8
  Mata anläggningen. Om pitcher växter växer någonstans utan tillgång till insekter för en längre tid, kan du lägga till några små insekter, t.ex. en fluga eller en kackerlacka, en mogen planta. Detta är dock vanligtvis inte behövs. Många typer gynnas 1/8 tesked Miracid gödsel per liter vatten, men denna lösning bör läggas enbart på de kannor tills de är 3/4 fylld.
 9. 9
  Bibehåll s kannaväxt välbefinnande. Förutom vattning, luftfuktighet, och mata, hålla kannaväxt i god form kräver att du se till att den har utrymme att växa och skyddas:
  • Klipp bort alla döda blad med sax när vintern vilande period börjar. Deras vilande period varierar beroende på art, men är normalt ca 3-5 månader under vintern. Under denna tid, bör de förvaras svalt och torrare än normalt.
  • Skydda utomhus kannaväxter. Lämna några utvecklingsländer kannor i potten eller ge tjock kompost av löv och täcka med plast eller en container i härdighet zoner sex till åtta under vintermånaderna när de lämnas utanför.
  • Söndra och anläggningen när kannan kommer ur sin dvala innan snabb tillväxt för nya anläggningar och börja cykeln igen. Flugtrumpetväxter kan leva i flera år om vårdas på rätt sätt.

Tips

 • Tropical kannaväxter, såsom Nepenthes eller koppar apa behöver ett växthus för att växa ordentligt. Ett växthus som framgångsrikt odlar orkidéer ger rätt miljö för Nepenthes.
 • När växer inuti Placera växten i en sydlig exponering fönster eller ge 12 till 14 timmar av artificiellt ljus.
 • Köp bara plantskola-odlade växter för bästa resultat. Kontakta din lokala plantskola för tillgänglighet eller beställa online via köttätande växt leverantörer.
 • Flugtrumpetväxter kan delas upp och planterade som anläggningen kommer ur dvala, men detta måste göras innan kraftig ny tillväxt börjar.
 • Flytta krukväxt till källaren eller annan sval plats under månaderna dvala i iskalla områden och hålla jorden fuktig. Bästa temperaturen varierar runt 40 grader under denna period av tre till fyra månader.

Varningar

 • Pitcher växter varierar i höjd från 4 "(10 cm) lång (papegoja kannaväxt) till mer än 3 '(1 m) lång (gul kannaväxt). Var noga med att välja en sort som passar dina behov.
 • Använd inte planteringsjord trädgårdsjord - det kommer att döda växten.
 • Låt aldrig kannan anläggningens jorden torka ut, även under dvala hålla vatten i avloppet tefat.
 • Krukväxter pitcher växter kan odlas utomhus under växtsäsongen. De går vilande under vintern. Tropiska pitcher växter kan inte ta minusgrader. Nordeuropeiska pitcher växter kan lämnas utanför enligt tillväxt USDA zon.
 • Aldrig befrukta en pitcher växt, växten får sin näring från buggar den fångar. Om utfodring några insekter, hålla detta till ett minimum eftersom alltför många insekter kan orsaka växten att vissna och dö.
 • Bara regnvatten eller destillerat vatten ska användas för bevattning av köttätande växter.

Saker du behöver

 • En plantskola - grown kannaväxt (föredra men frön kommer också att göra)
 • En trädgård
 • Ett växthus (tillval)
 • En trevlig solig plats (tillval)