Wki

Hur att plantera med tvåradig plantageägarna

För mer ambitiösa trädgårdsarbete projekt, får en traktor och plantageägarna behövas. Med användning av dessa delar av utrustning gör jobbet snabbare, enklare och mer exakt, och bör ge goda resultat. Här är de grundläggande stegen, illustrerade med hjälp av några 50 år gamla Burch 2-radig plantageägarna.

Steg

Hur att plantera med tvåradig plantageägarna. Håll din utrustning i gott skick.
Hur att plantera med tvåradig plantageägarna. Håll din utrustning i gott skick.
 1. 1
  Håll din utrustning i gott skick. Traktorn behöver regelbundet underhåll för att hålla den fungerar, och plantageägarna, men enklare, har också rörliga delar som behöver uppmärksammas regelbundet.
 2. 2
  Köp dina frön. För stora trädgård projekt, köper från ett frö butik, eller ens en katalog utsädesföretag som säljer frön i bulk (genom uns, pund, eller ens bushel) är mycket billigare än att köpa färdigförpackade utsäde på en stor låda butik.
 3. 3
  Valde en viss växtsort som är acklimatiserad till din växande region och villkor, och som passar din smak. Du bör bestämma den mängd utsäde du behöver genom linjär fötter rader du tänker plantera, och innehavaren av fröet butiken kan hjälpa till med detta.
 4. 4
  Förbered jorden för plantering. Jorden kan behöva subsoiled eller bottom-plöjd, men i de flesta fall, kommer helt enkelt upprörande med en skiva-harv luckrar jorden och förvandla en växtmaterial i det, lämnar en mjuk, ren jord säng för odling.
 5. 5
  Välj plattorna du behöver för att plantera med. Olika grödor har olika stora frön, och dessa frön är planterade på olika avstånd, så de rätta plåtar behövs för att säkerställa framgångsrik plantering. Grödan planteras i illustrationerna är engelska (Sweet) Ärter, och de är åtskilda 1/2 tums mellanrum. Detta innebär att de planter plattor (den anordning som lyfter frön från frö rutan till plantering rännan) kommer att ha ett stort antal skåror. Dessa skåror fyll med fröna, då, eftersom kedjan vänder plattorna, de deponeras i matarröret, som faller dem i fåran.
 6. 6
  Placera dina frön i utsäde boxar (magasinen som håller dem tills plattorna befria dem i fåror). På två rader plantageägarna, bör du dela upp fröna jämnt mellan de två frö rutorna så att varje kommer att fortsätta plantera tills fröet tar slut.
 7. 7
  Testa avståndet fröplacering efter installation rätt plattorna. Helt enkelt höja planter församling med trepunktslyft så att packning hjulen rensa marken, och rotera dem för hand. När packningen hjulen tur, kommer kedjan rotera utsäde plattorna, och du kan räkna hur många frön sjunkit under varje varv, sedan dividera detta tal med omkretsen av packningen hjulet. Detta kommer att ge dig din säd avstånd.
 8. 8
  Rikta din traktor på raderna du ska plantera. För det första paret rader, kanske du vill skapa en markör så raderna läggs ut rakt, men du kanske kan använda kanten av din trädgård patch eller fält för att åstadkomma detta.
 9. 9
  Släpp plantageägarna till rätt djup för raden openners och urkoppling din traktor. När du börjar att gå, kommer packning hjulen vända utsäde plattorna, och plantering har börjat.
 10. 10
  Stopp efter de första några meter för att se till varje rad konservöppnare är på samma djup, och att de täcker fröna korrekt. Trepunktslyft församlingar har en justerbar länk för att höja eller sänka ena sidan av hissen, så att även på grund av att inte nivån, kan redskapet drivas parallellt med marken.
 11. 11
  Kör din traktor på en blygsam jämn hastighet. Detta kommer att försäkra att mekanismen inte kränga eller binda upp, och fröna inte studsar ut ur skårorna i plattorna.
 12. 12
  Lyft plantageägarna upp med trepunkts lyft innan vända i slutet av raden. Efter att vrida traktorn runt, justera din framhjulet i mitten av den bakre spårvidd du gjorde när du plantera de första två raderna. Om din traktor hjul bredd är korrekt inställd för din rad bredd, kommer detta att hålla rätt avstånd mellan de alternerande rader som du planterar två mer tillsammans med dem. Normal radavståndet är 36 inches centrum till centrum, och så bör traktor Hjuldelar sättas 72 inches isär.
 13. 13
  Fortsätt plantering tills du är klar, kontrollera då och då för att säkerställa raden openners är klart, det finns frön kvar i fröet rutan, och kedjorna och plattor fungerar fritt och smidigt.
 14. 14
  Rengör utsäde lådor ut och smörj kedjorna när plantering operationen är klar. Nu kan vara en bra tid börja tänka på gödsling, ogräsbekämpning och bekämpning av skadedjur, medan du väntar på de första gröna skott att växa fram.

Tips

 • Disc jorden tills den är så smidig och lös som möjligt innan plantering.
 • Plöja under någon växtlighet i trädgårdslandet så att vegetationen hinner sönderfalla innan plantering. Detta material kan täppa upp raden konservöppnare vid plantering om det inte har tillräcklig sönderdelas.
 • Prata med erfarna lokala trädgårdsmästare om deras växt val, plantering scheman och specifika tekniker för varje typ av anläggning.
 • Kontrollera att det finns tillräckligt markfuktighet att gro och upprätthålla de nya plantorna innan plantering.

Varningar

 • Använda en traktor kan vara farligt, så var försiktig eller har upplevt vägledning när du startar upp.
 • Undvik inandning av damm från frö som kan vara kemiskt behandlade för att motstå insekter eller sjukdomar.

Saker du behöver

 • Traktor med plantageägarna
 • Frön