Wki

Hur tjänade blad

Hösten är en vacker årstid, men gården full av tjocka och ibland blöta löv kan vara irriterande och dåligt för det gröna gräset som kommer nästa år. Kratta har dubbla fördelar. Det är bra för gräset och det är bra motion för oss. Allt du behöver är en kratta.

Du kanske kan undvika att håva helt om du använder en mulching gräsklippare. Dessa power gräsklippare köra över de torra löven och strimla dem i små bitar som sålla ner genom grässtråna och ut på marken, där de kommer att sönderfalla, berika din jord. Under resten av året kommer klipparen kompost gräset den klipper, även berikar jorden.

Steg

Hur tjänade blad. Bestäm destination där bladen kommer att gå efter samlingen, oavsett om det är i en påse på en trottoarkant, tillbaka in i trädgården som marktäckning, eller i en bakgård komposthög.
Hur tjänade blad. Bestäm destination där bladen kommer att gå efter samlingen, oavsett om det är i en påse på en trottoarkant, tillbaka in i trädgården som marktäckning, eller i en bakgård komposthög.

Plastfolie metod

 1. 1
  Bestäm destination där bladen kommer att gå efter samlingen, oavsett om det är i en påse på en trottoarkant, tillbaka in i trädgården som marktäckning, eller i en bakgård komposthög.
 2. 2
  Bestäm hur mycket tid du kan spendera håva varje dag eller få hjälp och dela upp uppgiften.
 3. 3
  Få en kratta och stor plastfolie omkring 6 fot (2m) kvadrat. Ett stort ark med säckväv eller en gammal trasa eller annat kraftigt tyg kommer också att arbeta.
 4. 4
  Flytta fötterna, lämnar rake rak rygg och gå med krattan när du går bakåt.
 5. 5
  Sprid plastfolie på marken nära kratta området. Dra bladen över till plastark med hjälp av raken. När det täcker hela bladet, ta ett hörn av arket och ansluta den med hörnet snett emot det. Gör sedan samma sak med den andra diagonalen. Bär bladen till destinationen område eller dumpa dem i påsar.
 6. 6
  Alternativt kan du använda en gräsuppsamlare från en push klipparen eller en stor sopskyffel avsedd för utomhusbruk samling. Du kommer att göra mer, mindre resor till vart du än samlar bladen, men varje resa kommer att bli lättare att bära.

Ingen rake-metoden

 1. 1
  Använd någon form av makt gräsklippare, men en mulching gräsklippare fungerar bäst. Istället för att blåsa gräsklippet ut sidan, har det ingen vent och håller fragmentering gräs eller löv tills bitarna är så små att de nästan försvinner in i gräset.
 2. 2
  Använd mulching gräsklippare regelbundet under bladfällning säsongen, så fören på gräsmattan blir aldrig för tjockt. Det är också bäst om bladen är torra, de kommer nästan splittras när knivarna slår dem. Om de är blöta, låt dem torka i en dag eller så.
 3. 3
  Om bladen är för tjock under ett träd och du vill lägga organiskt material till resten av din gräsmatta, kratta dem först att strö bladen över ett större område. Gör detta för ett par år, och du kommer att se gräsmattan växa tjockare och grönare, tack vare de vissna blad. Kom ihåg: i naturen, lämnar ingen krattor. De kompost sig precis där de faller.
 4. 4
  Om du har ekar och evergreens, kan du överväga att undvika mulching sina blad och barr. Dessa träd är surare än andra träd, och om du har ett problem med pH i din gräsmatta, marktäckning kan förvärra problemet.

Tips

 • Ta det lugnt på ryggen. Flytta hela kroppen och inte bara din ryggrad.
 • För att göra det enklare och snabbare, göra fler små högar istället för ett fåtal stora. Tanken är att du inte vill kratta löv längre än du måste. Beroende på mängden av löv, högar av 3-4 påsar blad sopor är bra.
 • Aldrig frustrerad om din grannes löv blåser in i din gård. Försök inte hämnas genom att kasta ditt löv högen till deras gård. Alltid gör hösten kratta kul för dig själv - det bara kommer en gång om året.
 • Försök att hålla raken oftast vinkelrätt mot marken (dvs. mellan 65 till 85 grader.) Det kommer att ge din kropp lätt hävstångseffekt på raken (gör det lätt att flytta och lätt på din kropp,) kommer att minimera friktionen mellan marken och krattan kommer och maximera rake vinkel i riktning bladen går. Detta kommer att använda mer av spetsarna på raken (vilket är mindre område övergripande per svep,) men du kan flytta raken lättare vid denna hög vinkel, för snabbare, kortare, effektiva svep, så den samlade nivån av ansträngning är enklare, medan hastigheten bibehålls.
 • Använd rätt rake för jobbet. I de flesta fall är detta en lövkratta, något med ett brett huvud och flexibla punkter. En kratta (den kortare, rakare, stel metall sort) har många användningsområden, men detta är inte en av dem.
 • Byta sida då och då och ta pauser, speciellt om du inte har rakade sedan i höstas.
 • Den bästa tiden att löv kratta höst är under "tidigare peak" bladverk. Det kan vara svårt att vänta med att städa på gården, men om du rake under "peak" timing är löven kommer att falla mycket snabbare och kratta behövs oftare.
 • Använd hela profilområdet i rake för att pressa bladen, inte bara de tips i slutet av raken. (Till exempel, om det är trekantiga, använda hela triangelformade området.) Det låter dig skjuta eller kasta en hel del mer blad på varje rake. (Ju större yta som driver bladen, desto fler blad du kan flytta med varje rake.) Den centrala tekniken kombinerat med det här kommer att göra det lättare att få löv i luften på varje rake, vilket gör det betydligt snabbare och enklare.
 • Välj mittpunkten för varje stapel. Detta kommer att hjälpa dig att välja de platser blad lugg mer strategiskt, och kommer att ge dig ett centrum eller en specifik plats som varje rake kan riktas mot. Detta kommer att lägga upp till en hel del ökad effektivitet under loppet av några hundra krattor.
 • Få dina barn inblandade-låt dem göra en del av håva med en liten kratta, eller ens låta dem samla några av bladen (om inte våt) med sina händer. Det är något mycket litet i dina ögon, men det kommer att få dem att känna mycket hjälpsamma och vuxen! Det ger dig också en chans att tillbringa tid tillsammans, medan du gör något som behöver få gjort!
 • Nedfallna löv gör enastående material för eller. Om du har valet, kompost dem eller sprida dem på det område som kommer att bli nästa års trädgård.

Varningar

 • Håll utkik efter ormar och insekter i mellan bladen. Använd handskar och långa byxor.
 • Kraftfull håva kan dra färska växter ur marken.
 • Använd rätt teknik så det är bra för din kropp. Om en del av din kropp öm, som förmodligen innebär att du använder fel teknik. Gör det så det är naturligt och bekvämt. Korrekt teknik innebär oftast kraften kommer från benen. Och som alltid, avslappnade muskler är nyckeln till god hälsa, välmående och teknik. Gör inte rake under längre perioder utan att vila.
 • Håll utkik efter små barn som kan hoppa in i din hög med löv!

Saker du behöver

 • Rake
 • Sätt att samla in löv.
  • Plastfolie, ca 6 meter eller 2m kvadrat
  • Den grässamlaren från en push klipparen
 • Om du gör det ingen rake-metoden: ". Mulching gräsklippare" En gräsklippare, helst en