Wki

Hur man byter ett kök eller badrum kran

Är det dags för en uppdatering för din kran? Om det bara droppar, kan du oftast bara ersätta en bricka eller annan tätning. Om du vill byta ut det hela, men oroa dig inte. Proceduren är ganska enkelt, speciellt om du har de rätta verktygen.

Steg

Hur man byter ett kök eller badrum kran. Titta på din diskbänk.
Hur man byter ett kök eller badrum kran. Titta på din diskbänk.
 1. 1
  Titta på din diskbänk. Kontrollera att se hur många öppningar som finns och hur långt ifrån varandra de är. Du kanske måste titta under för att vara säker. För badrum kranar, i synnerhet kan de två handtagen vara en enda enhet med pipen eller de kan säras från den. Du kommer att behöva denna information för att välja rätt ersättning.
 2. 2
  Skaffa en ersättare kran. Du kommer antagligen att använda denna kran en lång tid, så det är värt att investera i en bra kvalitet kran.
  • Det är möjligt att spendera allt från ca 15€ till 375€ och upp på en kran. Läs omdömen och bestämmer själv hur mycket av det du betalar är för kvalitet och hur mycket är för designer namn / styling och fina funktioner.
 3. 3
  Läs anvisningarna som följer med kran. De kan vara allt från detaljerade och hjälpsamma till minimal och frustrerande. När du är osäker, skjuta till tillverkarens instruktioner snarare än de du hittar någon annanstans.
 4. 4
  Överväg att köpa en bassäng skiftnyckel för under 15€. Det är ett verktyg för att nå upp bakom diskbänken och ta bort de två stora muttrar på varje sida av kranen som håller kranen tätt mot diskbänken. Om du inte kan enkelt lossa muttrarna för hand eller med de verktyg du har på handen, kan en bassäng skiftnyckel gör jobbet lättare.
 5. 5
  Ta bort allt från under diskbänken och förvara det väl ur vägen.
 6. 6
  Få massor av ljus under vasken så att du kan se vad du gör där uppe. Ordna någon bärbar lampa eller använd en droppe ljus om du har en.
 7. 7
  Stäng av vattnet till kranen. Under diskbänken, kommer du att se två matarledningar som kommer ut ur väggen och gå upp till din kran. Det bör finnas en ventil på var och en, en för varmt och en för kallt. Vrid båda dessa ventiler av genom att vrida dem medurs som om de vore kranar.
 8. 8
  Lossa röret mutter som är precis ovanför ventilen på varje rör och lyft rören ut av ventilerna. Vatten kommer att komma ut av varje rör nu som de rinna tillbaka från kranen så du behöver en handduk för att suga upp det här vattnet.
  • Det är en bra idé att byta ut matarledningar när du byter kran, om de är gamla, särskilt om de var flexibla Sortera. Om du har fast slangen, är det i allmänhet inte nödvändigt om det inte når den nya kranen. Om du inte ersätter matarledningar, kanske du behöver bara koppla bort dem i toppen. Ett flätat, rostfritt stål förstärkt matarledningen nästan kommer att eliminera risken för översvämningar från linjen spricker.
 9. 9
  Ta bort de stora muttrarna som håller kranen på plats. Det är där du kommer att vilja använda en bassäng skiftnyckel om du har en. Du kan ha en, två, eller till och med tre nötter. Din diskbänk kan se annorlunda ut eftersom de kan vara hård plast, mässing, eller silverfärgad metall. Detta kan vara den svåraste delen av jobbet, eftersom trådarna är ofta ganska långa och de kan vara rostiga så att muttrarna är svåra att slå. Hänga där! Det blir lättare härifrån.
 10. 10
  Lyft den gamla kranen upp, rör och allt, rätt ut i diskhon.
 11. 11
  Nu, undersöka rören noggrant. Om de är skadade på något sätt, ta med dig till affären där du köpte skiftnyckel och köpa två, nya, grå plaströr samma längd. De kommer med nya skruvar och beslag slut.
 12. 12
  Innan du installerar din nya kran, ger diskbänken ett bra rengöring där den gamla kranen var monterad. Du kan behöva skrapa och skura för att avlägsna kalkavlagringar, men beroende på den nya kranen, kan en del av det område som skall täckas. Försök med ättika eller ett surt rengöringsmedel för att lösa upp kalkavlagringar.
 13. 13
  Kontrollera din nya kran bas och se om de innehöll en mjuk plast packning. Du behöver något sånt här för att täta runt basen för att hålla vattnet från att komma under den. Om inte, köpa några rörmokare "kitt. Det är grå i färgen och är något som tuggummi. Stick en sträng av den runt basen innan du monterar den nya kranen. När du dra ner dessa två stora muttrar, kommer det pressa lite av detta kitt ut men det är lätt att städa upp med tvättsprit.
 14. 14
  Fäst de nya rören till den nya kranen innan du installerar den i diskhon.
 15. 15
  Montera den nya kranen. Ibland finns det en separat fläns eller platta som glider över botten. Om du vill att denna fläns installerad, eller om det finns några ytterligare slangar att montera, gör det nu.
 16. 16
  Slip den nya kranen genom hålet (s) i diskhon.
 17. 17
  Dra den nya muttern (s) från under diskbänken, men sluta när du kommer nära.
 18. 18
  Innan du får dessa två stora muttrar tight, ta en titt på din nya kran, se om det är rak eller vinklad åt ena eller andra, sedan avsluta skruva in muttrarna.
 19. 19
  Sätt rören i ventilerna under diskbänken och dra upp röret muttrarna.
 20. 20
  Slå på vatten och kontrollera tätheten. Vänta tio minuter och kontrollera tätheten igen. Om allt är okej, du är klar, om inte, dra åt kopplingarna lite mer och kolla efter läckor igen.

Tips

 • Vissa kök kranar har en separat spruta slang på sidan. Om du vill eliminera en slang side spray, ta bort den gamla sprutan från den gamla kranen och ta bort hårdvara runt hålet i sink att den kom ut. Rengör uppbyggnaden av hårt vatten runt detta hål och sätt en kromad knapp som snäpper på plats. De flesta VVS leverans butiker bära dessa knappar i olika storlekar. Du vill lägga till en sträng av rörmokare "kitt i det så det håller vatten.
  • Ett alternativ är att installera en annan enhet, till exempel en varmvatten tapp eller en inbyggd tvål pump.
 • Du kan göra jobbet lite mer bekväm genom att sätta ner några gamla handdukar eller kartong som utfyllnad för att lägga på.

Varningar

 • Beroende på byggnadens ålder och vattennivåerna pH, vattenrör i väggen kan vara rostiga, tunn och därför mycket svag och skadas lätt. Var beredd på detta genom att veta var den huvudsakliga avstängningsventilen är innan du börjar.
 • Ibland de gamla avstängningsventilerna under diskbänken är så korroderade eller gummerade upp med avlagringar som de inte längre fungerar eller de läcker. Om du stöter på det här, kommer du att behöva stänga av allt vatten på huvud avstängning och ersätta dem. Om du gör det, är det väl värt pengarna att spendera ett extra par dollar för en kulventil. Inte bara är de lättare att använda, kräver endast ett kvarts varv för att slå på och av, men de är mycket mindre sannolikt att orsaka problem på linjen när du verkligen behöver den ventilen att fungera. Även om utrymmet är tight under diskbänken, kan du få kulventiler med butiker som kommit ut i olika vinklar.
 • Bär skyddsglasögon. Även om det är ganska osannolikt att mycket av något kommer att flyga bort, kommer det att skydda dina ögon från tappade föremål och eventuellt löst skräp som chips off och faller.

Saker du behöver

 • Replacement kran
 • Replacement matarledningar med beslag (vanligtvis ingår)
 • Rörmokare "kitt (såvida packning medföljer ny kran)
 • Basin skiftnyckel
 • Justerbar skiftnyckel
 • Lampa eller blixtljus
 • Rag handdukar
 • Måla skrapa för att ta bort gammalt kitt och andra uppbyggd