Wki

Hur att muntra upp ett kök

Köken är ofta centralt för ett hem, både fysiskt och i samma anda som de lånar ut till huset. Om din verkar trist eller oinspirerat, här är några saker du kan göra för att göra ditt kök en lycklig del av ditt hem:

Steg

Hur att muntra upp ett kök. Använd livsmedel som dekorativa element.
Hur att muntra upp ett kök. Använd livsmedel som dekorativa element.
 1. 1
  Rengör och organisera ditt kök. Oavsett hur gammal eller ny ditt kök är, är att hög med smutsig disk som sitter i diskhon inte inspirerande eller glada. Dessutom behöver års ackumulerade recept klotter, kokböcker, trasiga redskap och andra grejor kök en tillfällig sortering genom att se till att du endast använder de bästa, pålitliga verktyg och att du hittar dina favoritrecept med lätthet.
 2. 2
  Liva upp rummet. Lägga till eller byta armaturer, öppna mörkarna, och överväga att installera ett takfönster, om du har det alternativet. Ljus i köket låter dig se vad du gör och även lyser upp rummet. Du kan även hitta dig själv inspireras att städa oftare.
  • Överväg att ha särskilda spotlights installeras över arbetsytor områden. Det är lättare att se vad du gör, speciellt när skärning, carving och hacka mat, under ett starkt, direkt ljus. Extra ljus lyser också upp i köket utrymme.
  • Under vintern kommer en mer upplysta köket bidra till att upprätthålla allas cheeriness.
 3. 3
  Ta i färg. Måla väggarna om du kan göra det. Häng dekorativa föremål. Välj eller göra handdukar, grytlappar, kylskåpsmagneter, och andra dekorativa objekt som slår din fantasi, du kanske till och med temat dem alla i vissa färger och mönster.
  • Gå för rika, ljusa färger.
  • Gå för färska, ljusa färger.
  • Välj färger du vill, oavsett om de är på modet i år.
  • Håll prydnadsföremål borta från arbetsytor och platser de får alltför smutsiga, för snabbt. Extra arbete eller rengöring gör inte för ett glatt kök. Det är också en bra idé att använda dekorativa föremål som är lätta att rengöra. Dekorativa plattor, till exempel, kanske kan gå rakt in i diskmaskinen.
 4. 4
  Använd livsmedel som dekorativa element. Livsmedel är vad ditt kök handlar om, så lägg dem på skärmen. De kommer att se bra ut, och möjligen också inspirera dig att laga mat. Här är några bra val:
  • Frukt och grönsaker. Välj en mängd färgglada, säsongens grönsaker och och visa dem i en skål eller korg på din disk. Därefter, se till att använda dem i din matlagning och hålla dem moment och fräsch. Du kommer att äta bättre på det sättet också.
  • Böner och gryn. Du bör också planera för att använda dessa ganska regelbundet, men det finns ingen anledning att du inte kan lagra några i klara glasburkar på disk eller på en öppen hylla när du får dem. Bönor och ärtor kommer i alla möjliga vackra färger.
  • Konserverade objekt i glasburkar. Från hemlagad sylt eller pickles till tjusiga ört vinäger och oljor, det finns massor att välja på. Om du tänker äta dessa poster, se till att använda dem inom förbrukningsdag och rotera i nya regelbundet. Också, hålla dem borta från direkt solljus och bort från värmen.
 5. 5
  Använd köksredskap och redskap som dekorativa element. Häng en pott rack, använd en plastsked burk, eller sätta färgglada bord ware bakom glasdörrar skåp där den kan ses. Alla dessa saker gör att köket ser bodde i, och kan uppmuntra dig att leva i det mer.
  • Koppar är en favorit för att göra ett kök cheerier, eftersom det är ljust, reflekterande och eleganta. Välj kastruller, vattenkokare och andra föremål tillverkade av koppar och ordna dem dekorativt. Koppar objekt är inte billig, men, så gör några stycken att gå långt och kolla in secondhand butiker för äldre kopparkärl.
 6. 6
  Lägg växter. Inte alla kök har naturligt soliga fönster, men det är möjligt att odla växter fortfarande, även under artificiellt ljus.
  • En fönsterbräda örtagård är ett bra komplement till alla kök. Det kommer att lägga till färg och doft till ditt kök och din matlagning.
 7. 7
  Var uppmärksam på sittplatser och äta områden. Många kök är inte bara för matlagning. Istället har de bar sittplatser, skrymslen frukost, eller matbordet själv. Om du har en sådan plats i köket, städa upp det, och inkludera din valda färger och element styling där.
 8. 8
  Cook. Nej, det är inte en del av inredningen, men med hjälp av ditt kök för avsett ändamål är ett bra sätt att muntra upp. Här är några bra anledningar att laga mat i ditt eget kök:
  • Du får lära dig en hel del om mat och matlagning.
  • Du kommer att njuta av dofter och smaker av livsmedel.
  • Du kommer att spendera mindre pengar på mat om du köper ingredienserna och förbereda dem själv.
 9. 9
  Bjud in vänner. Ingenting förbättrar ett rum som stora företag.

Tips

 • Kom ihåg att torka spill av köksluckor och ugnsluckan när de inträffar. De förringar ljusa utseende av ett kök och lämnat för länge, de är mycket svårare att ta bort.
 • Håll golven rengöras och sugit regelbundet. Efter att golvet blir smutsig, tenderar det att få ner hela tonen i ett kök och får den att se trista.
 • Vita splashbacks, kan kakel och diskbänkar vara ett bra sätt att ha en grundläggande, neutral kök som kan klä upp med köksredskap, dekorationer, tallrikar, kastruller och stekpannor och andra stänk av färger som passar din säsongsbetonade humör. Ändra färgtema till den vita bakgrunden varje säsong kan vara en del av det roliga med att ge köket en fräsch känsla och det är lätt gjort.

Varningar

 • Vissa kök kan kännas "för ljus". I det här fallet, installera ett bra blinda som håller solens strålar ute under koktiden men ändå släppa in tillräckligt med ljus för att njuta och se efter. Dessutom, är om solsken den viktigaste källan till ljusare kök, tona ner några av de använda färg färger.
 • Om köket känns tråkig, undvika svarta bänkskivor, splashbacks, kakel och färg. Också undvika svarta kylskåp och andra apparater. Var försiktig med mörka blå, röda och gröna också.

Saker du behöver

 • Dekorativa objekt
 • Måla (tillval)
 • Rengöring objekt