Wki

Hur organisera tomma behållare för förvaring av livsmedel och lock

Mat förvaringskärl är bra för packning upp resterna för senare användning och ta med dig, men de säkert kan fylla upp skåp eller låda utrymme snabbt. Här är hur du håller din samling i schack.

Steg

Hur organisera tomma behållare för förvaring av livsmedel och lock. Töm lådan eller skåp där du normalt hålla dina containrar.
Hur organisera tomma behållare för förvaring av livsmedel och lock. Töm lådan eller skåp där du normalt hålla dina containrar.
 1. 1
  Töm lådan eller skåp där du normalt hålla dina containrar. Sweep, vakuum, eller utplåna smulorna och lägg ner färska hylla papper eller låda foder, om du önskar. Ta en ordentlig titt på din behållare medan de är utspridda på en disk eller bord.
 2. 2
  Återvinn alla kärl du inte kan eller inte använder. Discarding är alltid ett bra första steg mot att organisera eftersom det innebär att du kommer att ha färre kvar att organisera och lagra, och eftersom objekt som du inte kan eller inte använder eller hur t i vägen för de du gör.
  • Sortera ditt set och återvinna några lock eller behållare som inte har kompisar. Sätt ihop dem, om det hjälper, så att du kan se exakt var något kommer upp kort.
  • Återvinn alla behållare som är trasiga, split, färgas, illaluktande, eller smält bortom användbarhet.
  • Återanvänd något du inte använder. Om den är för liten för dina vanliga portioner, alltför stora för matlåda eller hyllan i kylskåpet, låt det gå.
  • Bestäm hur många kärl du verkligen behöver, och hur många kärl du behöver i varje given storlek. Chansen finns, kör din leverans av matbehållare aldrig ner till noll. Om du har en bunt av tio identiska lådor, ser du någonsin botten två eller tre? Ditt svar kan vara ja om din familj på fem förpackningar luncher i dem varje dag, annars kanske du inte vill behålla alla tio.
 3. 3
  Ta bort allt som inte är ett livsmedel lagring behållare och antingen slänga den eller förvara den någon annanstans. mätning koppar, skålar, och dricksglas (även plast sådana) bör alla gå i någon annan, lämplig plats. Lägg dem med andra objekt som fungerar på liknande sätt.
 4. 4
  Få en matchad uppsättning. Om din budget och utrymme tillåter, överväga att få containrar som alla är av samma typ, med multiplar av vanliga storlekar. Ofta en matchad uppsättning kommer att stapla mer kompakt och lättare än diverse, oöverträffad behållare.
  • Om du kan, prova hur behållarna stapeln i butiken innan du köper dem. Har de häckar tätt, eller gör de sitta upp med massor av utrymme i mellan?
  • Om du gör ersätta din behållare som ett led i att organisera processen, se till att bli av med de gamla, omatchade sådana.
 5. 5
  Välj en lämplig låda eller skåp. En stor låda fungerar bra, om du har en. Oavsett vilket område du väljer, ägna ett visst område och se till att utrymmet är gott för innehållet.
 6. 6
  Nest och stack. För behållarna, häckar dem i staplar som är lika lång som ditt utrymme. Börja med den största på botten och arbeta sig uppåt till den minsta. Göra flera stackar som krävs, hålla runda behållare med runda, fyrkantiga med fyrkantig, och så vidare.
 7. 7
  Arkiv locken. Gör en eller två staplar av lock vid sidan av utrymmet. Om du kan placera dem vertikalt, som du skulle med papper i ett arkivskåp. Placera dem så åtminstone grovt efter storlek. Fryspåsar (som Ziploc eller Glad) är också ett enkelt sätt att hålla lock tillsammans och i ordning. En annan riktigt effektivt sätt att lagra dem i en rektangulär korg skruvas på baksidan av skåpdörren. På så sätt stannar de vertikala och kommer inte komma i vägen för behållarna.
 8. 8
  Corral de små grejer. Om du vill använda miniatyr behållare för överblivet sandskädda eller för enkel serverar portioner pålägg eller trail mix i en matlåda, sätta dem alla i en större behållare.
 9. 9
  Ge behållare med långsiktiga jobb permanenta bostäder på andra håll. Om en särskild behållare är den du alltid använder för att lagra i skafferiet eller i, kan du aldrig behöva lagra den med dina andra behållare. Låt det ha sin normala plats i skafferiet även om du ut av mjöl.
 10. 10
  Gör en vana av restacking containrar tillbaka där de går varje gång du sätter undan rätter. Om du börjar klibba "bara en sak" i högkants, blir det allt kaos igen snart. Få din familj 's hjälp, alltför. Om andra gör det, förklarar den nya organisationen och ber att de byter ut objekt i stackar du har ordnat.

Tips

 • Med hjälp av en diskställ (för torkning rätter) i lådan eller skåpet är ett bra sätt att hålla locken upprätt under lagring. Dessutom kan hela racket dras ut för enkel sökning.
 • En servettställ (eller två) kan även användas för att lagra locken upprätt. Man kan användas för runda, ett för kvadrat. Dessa är vanligtvis tillgänglig på Dollar Store.
 • Runda behållare gör för bortkastade kylskåp och förvaringsutrymme. Håll dig till kvadratiska eller rektangulära behållare.
 • Undvik uppsamlingsbehållare som kommer som förpackningar, såsom margarin och sura baljor grädde, såvida du inte har ett specifikt syfte för dem och regelbundet använder dem.
 • Få containrar som kommer att pågå några år och återanvända dem. Medan vissa av de semi-disponibel plastbehållare kan pågå ganska länge när vårdas på lämpligt sätt, tenderar de att vara bäst för att skicka mat hem med familjemedlemmar som inte föra tillbaka behållare.
 • Lagra mindre ofta använda behållare någon annanstans. Den paj eller kaka transportör som endast får användas vid speciella tillfällen kunde gå i garaget, på en hög hylla, eller under hörnet av disken där det är svårt att nå. Om du använder den sällan nog, bli av med det.

Varningar

 • Hem för misshandlade kvinnor är ett annat bra ställe att bli av med överflödigt kök objekt. Många kvinnor lämnar med bara kläderna på ryggen, så att hjälpa någon inrättat ett nytt hushåll är ett annat bra sätt att se till att dina kärl får återanvändas av någon som verkligen behöver dem.
 • Organisera för mycket grejer kommer inte att hjälpa. Om du har för många containrar, bli av med några.
 • Var snäll, och i stället för papperskorgen oanvända eller sällan använda behållare, överväga att återanvända purposing / återanvända dem, (inte lagra dem någonstans annars tom) eventuellt utnyttja dem för att organisera i garaget, badrummet, garderob eller barn leksak område, med eller utan lock, som behövs.
 • Oanvända behållare (även utan lock) kan säljas på en loppmarknad eller ges bort till välgörenhet.
 • Freecycle är ett utmärkt sätt att bli av med saker som du inte längre vill ha. En mans skräp är en annan mans skatt.
 • Bruten eller på annat sätt oanvändbara behållare / lock skulle kunna återvinnas i stället skrotade.
 • Det viktiga är att organisera, använda eller ta bort så fort som möjligt.