Wki

Hur att hitta billiga kompost

Trädgårdsarbete och landskapsarkitektur har blivit mer populärt och pris på leveranser har ökat drastiskt under de senaste åren. Kompost, vilket är något som täcker marken och Smothers ogräs, kan vara dyrt från trädgården butiken. Här är några billiga källor till kompost för din gård och trädgård.

Steg

Hur att hitta billiga kompost. Fråga din lokala deponi om du kan ta lite tillplattad kartong hem till din trädgård.
Hur att hitta billiga kompost. Fråga din lokala deponi om du kan ta lite tillplattad kartong hem till din trädgård.
 1. 1
  Fråga din lokala deponi om du kan ta lite tillplattad kartong hem till din trädgård. De kommer oftast om du ringer framåt för tillstånd. Eller erhålla stora kartongbitar någon annanstans, till exempel, en apparat butik.
  • Kartongen kommer att stanna platt bättre om du använder en sträng trimmer för att rensa området först. Trimma så nära marken som möjligt, vara säker på att inte skada barken av buskar eller träd med trimmern. Du kan också klippa området noggrant.
  • Om marken är torr, vattna det. Lägg ner kartong, överlappande kanter med minst 6 ". Tynga kartong med tegel, stora stenar, eller bäst av allt, en tung (4") lager av kompost såsom träflis. Detta är mest effektiv när marken är fuktig och växtsäsongen är aktiv. Senvintern är idealisk i många klimat. Du kan åstadkomma samma sak genom att lägga ner tunga lager tidningspapper och täcka med kompostmaterial. Du kanske vill Förfukta tidningen genom att doppa den i en hink eller skottkärra full med vatten.
  • Om du använder kartong, ta bort tejp, häftklamrar, etiketter och allt annat som inte bryts ner så småningom.
 2. 2
  Placera en bit använt mattan på planerad trädgård och lämna det över vintern. Med våren kommer alla ogräs har kvävd och det blir lättare att starta en trädgård där. Flytta mattan till nästa område och upprepa. Täck mattan med flis för förbättrad estetik. I slutet av våren, kratta bort marker, ta bort mattan och kratta markerna tillbaka på ogräs fri yta att hålla nya ogräs från att växa.
  • Mattan är inte biologiskt nedbrytbar, så planerar att ta bort den innan du planterar.
 3. 3
  Få ett tillstånd från din lokala skog tjänsten att samla stenar. I Idaho det kostar fem dollar. Rock gör en stor kompost och kommer att förlänga växtsäsongen genom att behålla värmen ut i natten. Detta är mindre miljövänliga än flis och små stenar kan mycket väl arbeta sig ner i jorden och göra det svårare att gräva ogräs ut.
 4. 4
  Många träd tjänster och elbolag kommer att leverera en fri last av flis. Vissa elbolag bort växter som växer nära ledningar och strimla dem. Elbolaget kommer att leverera en last (dumper) av ej rengjorda träflis. Titta i gula sidorna. Träflis gör kanske den bästa kompost, utom på grönsaksodlingar. Grova träflis tillåter ogräsfrön att falla ned genom dem, sedan aldrig få tillräckligt med ljus för att gro. När chips ruttnar, kommer de att förbättra jorden och du kan lägga till mer. Använd ett generöst lager-minst 4 ".
  • Placera träflis ovanpå kartong eller tidning att utesluta ogräs för längre (åtminstone tills täckningsmaterial bryta ner). Flisen kommer mjuka upp utseendet av de materiella undertill.
 5. 5
  Fråga din lokala kafé om de kastar ut tomma säckväv påsar kaffebönor. (Dessa gör också en stor sjal att skydda buskar genom vintern.) Kaféer också kanske kan erbjuda Kaffesumpen och filter, vilket kan vara eller appliceras på marken direkt.
 6. 6
  Många städer och kommuner kommer att samla grenar och löv på hösten, som slipas eller huggs i en kompost. De är ofta tillgänglig gratis för invånarna på ett servicecenter eller någon annan plats. Du kommer att behöva kontakta lämplig kontor i ditt område för att kolla. Glöm inte att sätta din egen kratta eller spade och behållare eller pickup.
 7. 7
  Samla dina egna blad. Om du har ett stort träd som tappar löv, eller dina grannar gör, ta en bin och samla dem. Du kan använda en gräsklippare för att strimla dem, låt barnen leka i högar, eller bara använda dem hela. Hela blad kommer att ta mycket längre tid att bryta ner, men de kommer att kväva ogräs bättre under tiden.

Tips

 • För organiska täckningsmaterial såsom flis och blad, kan du lämna dem på marken för att bryta ner, bruka eller stänga dem när de bryts ner tillräckligt, eller skopa upp dem till komposten i en låda eller högen tills de är redo för använda. Lägg ner färsk kompost ovanpå, eller i stället för, organiska täckningsmaterial varje säsong.
 • Vissa ogräs, som Bermuda gräs, kommer att driva rätt upp genom lös kompost, såsom träflis. Använd kartong eller tidningar för att utesluta ljuset helt. Täck med flis om du vill ha ett mer attraktivt utseende.

Varningar

 • Undvik att placera kompost rätt upp mot basen av träd och buskar. Det uppmuntrar insekter och sjukdomar, och risker begrava kronan. Lämna en 6 "ring klara av kompostmaterial.
 • Använd inte färgat eller glansiga tidningar eller annonser kompost i en trädgård på grund av de kemikalier som de innehåller. Svart och vitt tidningspapper är bra.