Wki

Hur man flyttar

Att flytta kan vara både en av de mest spännande och mest stressande upplevelser i ditt liv. Tricket till en smärtfri övergång är att förbereda din skottsäkra rörliga planera väl i förtid och att utföra din plan när det är dags. Organisation, effektivitet och förutseende kommer att befria dig av några rörliga elände som kan komma din väg. Om du vill veta hur du flyttar samtidigt som ditt förnuft och kanske ha lite kul i processen, följ dessa enkla steg.

Steg

Hur man flyttar. Bli av med saker du inte behöver.
Hur man flyttar. Bli av med saker du inte behöver.

Förbered dig för ditt drag

 1. 1
  Bli av med saker du inte behöver. Först måste du komma åt dina grejer för att få en känsla för vad du tar med dig på resan och vad du lämnar bakom. Det kan finnas en rad olika skäl för att lämna dina saker bakom. Din nya plats kan vara mindre, kan du flytta in med någon med trevligare versioner av dina saker, eller om du bara kunde vara redo att bli av med gammalt skräp som du inte behöver. Här är hur du gör det:
  • Först, åsnor utrymmet i din nya plats. Få måtten på varje rum i ditt nya hem och sedan mäta dina möbler för att få en bättre känsla för vad som passar och vad som inte.
  • Sälj dina saker på Craigslist. Du borde börja göra detta minst ett par veckor i förväg för att se till att människor har tillräckligt med tid att plocka upp dina saker. Om du har bra bilder och en del nyttiga saker, kommer det vara ganska lätt att sälja dina saker, och du kan bli förvånad över hur snabbt folk köper upp dina saker. Av denna anledning bör du inte lägga dina grejer på Craigslist för långt i förväg, eller du kanske bara sluta utan ett matsalsbord för en månad.
  • Förstå utmaningen att sälja dina madrasser. Du kan ha en madrass och rutan våren i fantastiskt skick som du vill sälja, men vet att människor är försiktiga med att köpa en säng från en fullkomlig främling. Antingen förbereder att ställa in pris riktigt billigt, eller annonsera med dina vänner, familj och människor som faktiskt vet du.
  • Ha en loppmarknad. Detta är ett utmärkt sätt att bli av med en hel del av dina saker i ett svep.
  • Donera dina grejer. Du kanske inte gillar dina gamla kläder eller skor, men en massa människor skulle ha nytta av dem.
  • Ha ett rörligt parti och lägga alla saker du inte vill ha i hörnet av rummet. Du kommer bli förvånad över hur snabbt dina gäster rycka upp dem.
  • Sälj dina gamla böcker till en begagnad bokhandel.
  • Under veckorna fram till ditt drag, äta så mycket av maten i din kyl, frys och skafferi som du kan, så att du kan undvika att flytta tunga burkar eller smältning eller röriga matvaror.
 2. 2
  Packa för flytten. Även packa dina saker kommer att ta lång tid, så länge du är organiserad och har en bra plan i förväg, bör det förbrukar inte ditt liv. Du borde börja packa minst ett par veckor i förväg så att du har tillräckligt med tid att packa allt, men inte så långt i förväg att du är omgiven av skräp och börja packa undan de saker du behöver. Här är vad man ska göra:
  • Få dina kartonger redo. Du kommer att behöva fler kartonger än du tror. Du kan få dem gratis från din lokala affär, hittar dem under "gratis saker" på craigslist, få dem från en vän som nyligen flyttat, eller bara köpa dem om du vill spara tid.
  • Märk alla dina lådor noggrant. Du borde skriva där varje ruta ska gå på toppar och på sidorna av lådorna, så att du vet var lådorna ska gå även om de är staplade ovanpå varandra.
  • Packa en låda med viktiga poster. Du bör göra detta på morgonen eller kvällen innan ditt drag. Lådan ska innehålla badrum nödvändigheter såsom tandkräm, schampo, tvål, dina stavar dusch och gardin, och handdukar, samt eventuella övernattningar nödvändigheter som din överkast, filt, kuddar, och pyjamas. Dessutom, om du inte kan leva utan koffein, packa bort din kaffebryggare eller te och te vattenkokare.
  • Packa alla objekt som går i samma rum i en låda. Oroa dig inte om att separera dina böcker från dina anteckningsböcker, om de ska både gå på kontoret. Bara sätta allt som går i samma del av rummet i en låda så att du kan packa upp grejer lättare.
  • Ha en "förpackningsstation" i ditt hus. Istället för att belamra alla dina rum med några lådor, plocka en plats för att hålla alla dina packade objekt.
  • Håll din hårdvara på en framträdande plats. Se till att din verktygslåda är till hands när du flyttar så att du börjar montera dina möbler igen. Du kan antingen lägga den i din Essentials box, eller hålla den i kabinen i din flyttbil eller din bil.
  • Häng på din viktiga papper. Håll i några papper som är relaterade till ditt gamla hem, ditt nya hem, eller din rörliga processen. Packa inte bort det med andra saker som går på ditt skrivbord, eller du kommer inte att kunna hitta det i en knipa.
 3. 3
  Fråga några betrodda vänner för hjälpen på förhand. Oavsett om dina vänner är heroiskt hjälper du flyttar alla dina lådor, eller om de bara umgås för moraliskt stöd, bör du låta dem veta när du flyttar väl god tid. Skicka dem ett mail eller ge dem ett samtal ber om deras hjälp på den stora rörliga dag.
  • Glöm inte att belöna dina vänner för att hjälpa dig. Även om de erbjuder för att hjälpa dig ur vänlighet i sina hjärtan, bör du ändå se till att ta dem ut till en restaurang efter flytten, eller att beställa in öl och pizza.
 4. 4
  Sätt upp programmen i ditt nya hem. Ring i förväg för att se till att du har värme och el i ditt nya hem, eller din flytt kommer att vara avstängd till en mycket obehaglig start.

Flytta själv

 1. 1
  Hyr en flyttbil. Om du hantera flytten själv, så du måste ordna för att plocka upp en flyttbil på morgonen av flytten. Gör detta arrangemang i god tid, eller det kan vara knepigt att hyra en lastbil exakt när du vill ha det för ett rimligt pris under en hektisk rörlig säsong.
  • Jämför priserna på ett fåtal företag innan du gör ditt beslut.
 2. 2
  Plocka upp din lastbil på morgonen av flytten. Dit tidigt för att undvika väntar i en linje på en hektisk flytta dag.
 3. 3
  Packa din flyttbil. Packning din flyttbil kommer inte att vara en stor utmaning om du planera i förväg och få hjälp av en betrodd några vänner när du gör det. Här är några saker att tänka på när du packar din flyttbil:
  • Kom ihåg att du kommer att behöva minst två personer för att hantera andra saker än att lyfta och dragande. De kommer att behöva organisera de saker som måste laddas genom att hålla de packade lådor nära dörren lättillgänglig.
  • Demontera dina möbler. Ta isär alla lampor, bord med avtagbara ben, bokhyllor och underhållningssystem.
  • Skydda dina möbler. Wrap alla dina objekt med packning papper och tejp som du laddar dem i lastbilen.
  • Ladda de tyngsta objekt först, på baksidan av lastbilen. Detta inkluderar ditt kylskåp och din tvättmaskin och torktumlare och andra apparater, liksom dina tyngsta lådor.
  • Ladda de tyngsta lådor. Stapla dem som tegelstenar för att bilda skikt av väggar som fyller baksidan av lastbilen. Använd T-stackar för att göra lådorna mer stabil: göra varje vertikal söm gör ett T med den horisontella lager under den, som tegelstenar i ett hus. Undvik vertikala pelare av liknande storlek lådor. För att maximera utrymmet, är det viktigt att stapla höga, stabila väggar tidigt.
  • Nästa, ladda dina långa föremål i lastbilen. Detta inkluderar din säng och hyllor. Lean dem mot sidorna av lastbilen.
  • Packa dina återstående rutorna i lastbilen. Skapa tre lager av lådor som innehåller de tyngsta rutorna på botten, de medelstora lådor i mitten, och de lättaste rutor på toppen. När du är klar med varje lager, tejpa ihop det med packning tejp.
  • Sätt in dina kvarvarande objekt. Tricket är att göra allt passa väl ihop, men inte packa så hårt att det ser redo att explodera.
  • När du använder rampen av en skåpbil, såsom skåpbilar bilden, se till att rampen har monterats på plats: När du har dragit ut den rampen från under lastbilen, kommer du att hitta två stift som passar in i spåren på läppen av van lastutrymme. Detta kommer att säkerställa att rampen är i jämnhöjd med läppen, och gör det enkelt att använda dolly. Detta steg är ofta förbises.
  • Kontrollera att dolly är en av de sista saker att bli laddad, så du kommer att få det så snart du anländer till det nya huset.
 4. 4
  Kör din lastbil till din nya plats. Försiktigt köra lastbilen till ditt nya hem. Vara beredda att köra långsammare och mer noggrant än vad du skulle i en bil. Att köra en flyttbil tar en stor omställning.
  • Kom ihåg att gå långsamt och vara lugn, eftersom enheten kan vara stressande.
 5. 5
  Lasta dina grejer. Om det alls är möjligt, tillbaka lastbilen upp till det nya huset så att rampen kommer att sträcka sig på verandan. Använd all din besättning som spanare för att se till att du är fri från hinder. När du är nära till verandan, förlänga rampen och haka fast det på plats, och har en besättningsmedlem bär den motsatta änden. De flesta ramper kommer inte haka ordentligt om inte slutet är på marken. När du har rampen inrättas, här är hur du kan ta bort dina grejer:
  • Ha en plan för var du ska sätta de stora poster i varje rum. Gör en promenad genom de anläggningsmaskiner, och visa dem där större föremål går, såsom soffor, TV, skåp, sängar, byråer, natt-stativ, etc.
  • Och sedan välja var att sätta rutorna och småsaker i varje rum på grundval av detta. På så sätt lådorna inte kommer att vara i vägen när den stora möblerna kommer in och du kommer inte behöva flytta rutorna igen. Du kan sätta Post-it-lappar på väggen om det behövs.
 6. 6
  Returnera din flyttbil. Du kommer att ha arrangerat om du kommer att göra det samma dag eller nästa morgon.

Flytta med en flyttfirma

 1. 1
  Forskning för att hitta det bästa företaget. Om du vill flytta med hjälp av en flyttfirma, kommer du att spendera mycket mer pengar för ditt drag, men du kommer att rädda dig från stressen av att behöva flytta dina lådor, köra en flyttbil och lasta dina lådor. Att hitta rätt flyttfirma är ett stort åtagande så måste du göra din forskning noga innan du gör ett beslut.
  • Undvik Internet på först. Detta är det enklaste sättet att fastna i en rörlig bluff. Istället kolla in listor i din telefonbok, ringa en lokal mäklare, eller fråga vänner för deras rekommendationer.
  • Välj en plats som kommer att göra en i hemmet uppskattning. Om de inte kommer, lägg på luren.
  • Se till att företaget kommer att göra det själva, och inte underleverantörer att ha någon annan göra det.
  • Se till att företaget kan ge dig en "dina rättigheter och skyldigheter när du flyttar" häfte.
  • Få så mycket information om företaget som du kan. Försök att välja ett företag som har varit i branschen i minst tio år. Fråga om de inkluderade tjänsterna, och för en lista över referenser.
 2. 2
  När du har minskat din sökning till två eller tre företag, gå online för att ta reda på om de är legitima. Du måste ha bolagets DOT och MC licensnummer för att göra detta. Nu kan du vara säker på att företaget inte bara har rätt att utföra ditt drag, men att de har försäkring för att göra det.
  • Först, ta SafeSys.org. Skriv dessa DOT och MC siffror till platsen och se vad som kommer upp.
  • Nästa, se till att företaget kollar på 'FMCSA Licensing & Försäkring webbplatsen "på undersidan av den rapport som du får om företaget.
  • Senaste, kolla in Better Business Report att läsa på bolaget.
 3. 3
  Har bolaget kommer att göra en bedömning. Bolaget kommer att skicka en representant för att kolla in alla dina saker och ge dig en uppskattning om hur mycket det kommer att kosta att flytta det hela. Bolaget kommer att ge dig en uppskattning baserad på vad de ser i ditt hem.
  • Använd inte ett företag som bara kommer att ge dig en uppskattning baserad på kubikfot.
  • Om du verkligen vill hitta det bästa företaget, kan du ordna att ha två eller tre företag att komma och göra en bedömning och välja den med den bästa servicen och de bästa priserna. Men detta kommer att bli mer tidskrävande.
 4. 4
  Gör en deal med flyttfirma. Besluta om en takt som fungerar för er båda, och underteckna ett avtal som är väl detaljerad och passar dina behov. Aldrig underteckna ett blankt kontrakt. Genom ditt arrangemang, kommer du att besluta om den rörliga dag.
 5. 5
  Flytta med flyttfirma. Nu när du har valt din flyttfirma och har beslutat om en dag, är det dags att förbereda sig för den stora flytten. Även om du inte kommer att göra några tunga lyft, bör du fortfarande runt när anläggningsmaskiner transportera och lasta av dina grejer. Detta kommer att vara ett undantag om du arrangerar dem att flytta dina grejer till din nya plats när du inte kommer att vara där.
  • När movers lossning dina grejer, hålla sig borta från vägen. Erbjuder inte att hjälpa om de har frågor.
  • Belöna din flyttfirma. När de har gjort sitt hårda arbete, eller ens när de gör sitt hårda arbete, beställa lunch för dem om du vill vara snäll. Och se till att ge dem ett generöst tips.

Njut av ditt nya hem

 1. 1
  Packa dina grejer. Nu när du har lossat dina saker till ditt nya hem, är det troligt att du känner dig överväldigad. Ha tålamod och inte tvinga dig själv att börja packa upp allt direkt. Bara fokusera på att få det gjort lite i taget och du har din nya plats klar på nolltid. Här är vad du kan göra:
  • Packa dina viktiga saker först. Packa upp grejer från din "viktiga saker" rutan. Sätt upp ditt duschdraperi i fall du behöver en avslappnande dusch och göra din säng om du bara vill att kollapsa.
  • Försök att packa dina kökobjekt tidigt. Även om du ska koppla av och äta take-out när du först anländer till din nya plats, kan du inte göra det för evigt. Ju tidigare ditt kök är inrättat, ju förr du kan börja leva ett normalt liv.
  • Montera alla dina stora möbler. Se till att du monterar den i rummet där den hör hemma.
  • Gör bara så mycket du kan varje dag. Även om du inte ska vänta månader för att packa upp, är du förmodligen överväldigad efter ditt drag, så packa så många rutor som du kan tills du behöver en paus. Kom ihåg att ta dig tid att njuta av din nya omgivning.
 2. 2
  Shoppa. När du har startat uppackning processen, kommer det vara dags att gå och handla för alla objekt som du kan behöva. Din varukorg kan inkludera gå till mataffären för att lagra ditt kylskåp, köpa några möbler du kan behöva, eller byta objekt du inte kan hitta.
  • Ta det ett steg i taget. Om du verkligen behöver en hel del nya objekt, göra en dag av det, men om du bara behöver ett par saker, du behöver inte göra allt på en gång.
 3. 3
  Lär känna din nya stadsdel. När du är långt fram i uppackning processen, eller bara känner för att ta en paus, är det dags att lära känna ditt närområde. Detta är ett bra sätt att känna sig mer bekväm i din nya omgivning och att känna sig som din stressiga flytten kommer att löna sig i slutändan. Här är vad man ska göra:
  • Gå en promenad. Inte bara kommer detta lindra stress och ger dig bra motion, men du kommer att ha en bättre känsla för känslan av din stadsdel, vad dina grannar är som, och vad butikerna eller parker är nära dig.
  • Titta på nätet eller i en lokaltidning att kolla kulturella sevärdheter, barer eller restauranger. Se vad din nya huven har att erbjuda.
  • Berätta för dina Facebook-vänner att du har flyttat till en ny plats. Fråga om de har några rekommendationer om var att gå eller ens var att shoppa. Även människor du knappt vet kommer gärna att ge råd om detta ämne.
  • Lär känna dina grannar. Var vänlig mot människor i ditt grannskap. Du kommer att sluta göra fler lokala vänner och få insider tips om ditt samhälle i processen.

Tips

 • Om du har små barn, kom ihåg att den första natten i ett nytt hus kan vara skrämmande. Nya ljud, nya rum, massor av förvirring. Glöm inte att packa en nattlampa eller den speciella filt i resväskan så att du kan hitta det. Det är viktigt.
 • Om du har en katt och har lyxen att återvända till din plats efter att du har flyttat, och det är inte långt borta, lämna din kisse det till sista minuten. Att din katt tillsammans i mitten av en hektisk drag kommer att skrämma din kisse, och han kunde hamna gömmer sig under sängen i flera dagar!
 • Ta ett djupt andetag. Oavsett hur mycket man än försöker, kommer att flytta en av de mest stressande upplevelser i ditt liv. Även om det kommer att hjälpa till att organisera och att ha stöd från dina vänner, vara beredd att kasta några tårar. Många människor går in i ett drag och är förvånade över hur svårt det är, så justera dina förväntningar i förväg för att skydda ditt förnuft. Bara påminna dig själv om att saker och ting kommer att bli bättre. Den första flytten kommer att bli stressigt, men tänk på hur fantastisk du kommer att känna när du ställer in ditt nya hem!
 • Töm objekt från kylskåpet till en svalare. Vid behov kommer ett kilo torris fungera mycket bra för att hålla allt fryst tillräckligt länge för att flytta och koppla in kylskåpet.
 • Ju fler människor du kan ha hjälpa dig, desto bättre. Om du måste, för att hushålla gångutrymme, har vissa människor går runt tillbaka och få saker ur källaren, om möjligt. Och alltid har dina mest kompetenta personer Läser trucken.

Varningar

 • Vatten madrasser är skrymmande, och slita mycket lätt. Var mycket försiktig! Det är väl värt att hyra en liten sugpump för att se till att de är så tomma som möjligt.
 • Alltid forskning din flyttfirma noggrant för att undvika rörliga bedrägerier.