Wki

Hur tar man bort en film från glasögon

Ibland glasögon ur diskmaskinen med en film på dem som många anser ful. Det finns två huvudsakliga skäl till att filmerna bildas på disken. Den vanligaste orsaken är vattnets hårdhet. Den näst mest troliga orsaken filmar från livsmedel. Denna artikel kommer att visa dig hur du tar bort en film från glasögon.

Steg

Hur tar man bort en film från glasögon. Fastställ orsaken molniga glasögon.
Hur tar man bort en film från glasögon. Fastställ orsaken molniga glasögon.
 1. 1
  Fastställ orsaken molniga glasögon.
  • Lägg en droppe vinäger på ytan av en molnig glas och gnid runt. Om området blir klar, är de grumlighet på grund av filmning från hårt vatten.
  • En annan metod för att fastställa orsaken till molniga glasögon är att gnugga över en molnig område med en tapp. Om några av de grumlighet repor off, är det en indikation på att det är på grund av en film, antingen på grund av vattnets hårdhet eller mat. Om glaset känns urkärnade när du gnuggar en pinne över det, är de grumlighet på grund av etsning.
  • Om en film visas oftast på rätter som har exponerats för hög proteinhalt livsmedel, är det förmodligen ett livsmedel film.
 2. 2
  Avlägsna mat filmer efter handtvätt.
  • Mat filmer orsakas av denaturalization av proteiner i det varma vattnet i din diskmaskin. Deras bildning kan förvärras av hårt vatten. Diskmaskinen kan inte ta bort de denaturerade proteinerna. De måste avlägsnas genom handtvätt, vilket bör följas av handtorkning. Om handtvätt med din vanliga diskmedel räcker inte, prova handtvätt molniga glasögon med diskmedel. Var noga med att använda gummihandskar för att skydda händerna.

n

 1. 1
  Avlägsna filmer orsakade av vattnets hårdhet.
  • Blötlägg hushållspapper eller en disktrasa i full styrka vinäger och placera dem runt insidan och utsidan av molnig glas. Låt dem sitta i 15 minuter innan du sköljer med varmt vatten.
  • Blötlägg glasögon i en diskho med tillräckligt full styrka vit vinäger för att täcka dem. Låt dem sitta i 15 minuter och sedan skölja dem i varmt vatten.
  • Tillsätt citronsyra kristaller till din diskmaskin för en cykel för att ta bort inspelningen. Var noga med att inte inkludera några föremål av metall i diskmaskinen. Följ instruktionerna på förpackningen för att avgöra hur mycket att tillägga och vid vilken punkt i cykeln.
 2. 2
  Förhindra inspelningen av glasögon i framtiden.
  • Var säker på att din vattentemperaturen är 140 grader F (60 grader C). Lägre temperaturer kan leda till maträtten filmbildning, men högre temperaturer kan orsaka etsning på glas.
  • Pröva att använda mer tvättmedel. Du kan fylla båda tvättmedel automater, men inte lägga mer än så.
  • Använd en skölj tillsats. Följ instruktionerna på additivsatsen.
  • Pre-skölja disken som har blivit utsatta för proteinrik mat som kött, ägg och mjölk.

Tips

 • Etsning, vilket är mekaniskt slitage, kan också orsaka grumligt glasögon. För att förhindra etsning, vara säker på att din diskmaskin vattentemperaturen inte är större än 140 F (60 C), använd en no-värme torr cykel, inte pre-skölja disken, och justera mängden tvål för hårdheten på ditt vatten efter förslag i din diskmaskin handbok.