Wki

Hur man identifierar en dålig nyckel kopia

Har du någonsin undrat om nyckeln du fick kopierat från en järnaffär eller ett lås affär inte skulle fungera när du använde den i din dörr? Det är ett vanligt problem. Denna guide lär dig hur man identifierar dåliga viktiga kopior innan du ens lämnar butiken, och det kan hjälpa dig att ställa rätt frågor och ge rätt information för att undvika att få en dålig kopia på den första platsen.

Steg

Hur man identifierar en dålig nyckel kopia. Gör knapparna radas upp sida vid sida?
Hur man identifierar en dålig nyckel kopia. Gör knapparna radas upp sida vid sida?
 1. 1
  Gör knapparna radas upp sida vid sida? Det enklaste sättet att kontrollera om en nyckel är dåligt är att om det inte rada eller matcha upp med spåren och axlar på din ursprungliga nyckel.
 2. 2
  Är det rätt nyckel tomt? På många grundläggande nycklar, det finns siffror du kan kolla på axeln eller den främre av nyckeln. På normala hus nycklar, kanske ett antal ser ut som SC-1 eller KW-1.
 3. 3
  Kan nyckeln även kopieras? Ibland butiker försöker kopiera nycklar som inte kan kopieras på vanliga ämnen. Vissa typer av nycklar kan inte kopieras av regelbundna låssmeder, såsom de för Primus lås och ettor avsedda för college sovsalar och lägenheter.
 4. 4
  Om det var en bilnyckel, sa du företagets märke och modell? Det är väldigt lätt för större varuhus för att skruva upp din nyckel om du inte berätta för dem det året eller modell bil du har. En del nyare modeller av bilar har elektronik inuti, och dörrar bil eller tändningen kanske inte fungerar om du kopierar dem från en vanlig nyckel tomt.
 5. 5
  Är expediten övertygad om att han eller hon gjorde det rätt? Du kan ibland berätta om expediten inte är säker på om nyckeln kommer att fungera. Ibland, om expediten tar lång tid, eller ingen tid alls, får han eller hon har valt fel nyckel tomt.
 6. 6
  Har den ursprungliga nyckeln blivit utslitet? Års användning i låset orsakar slitage på en original nyckel, eventuellt orsaka att den inte ska kunna kopieras korrekt. Om detta är fallet då en ursprunglig nyckel kommer att behöva göras.
  • Observera att det är i allmänhet de flacka partierna, inte de spetsiga hörn, som verkar låset, så en nyckel med visst slitage kan fortfarande kopiera korrekt.
 7. 7
  Är det en kopia av en kopia? Om du kopierar en nyckel baserat på kopior, kommer de vinna långsamt fler fel. Efter den femte generationen av kopior, kan dessa knappar inte fungerar i ditt lås, eller fungera felaktigt.
 8. 8
  Var det kopieras lokalt? Många gånger, lokalt ägda företag kopierar nycklar bättre än varuhus. Det kan kosta lite mer, men det är definitivt värt det.
 9. 9
  Blev din ursprungliga nyckel trasig eller böjd? Du kan ibland kopiera en nyckel från en trasig eller böjd nyckel. En låssmed måste ta reda på numrerade kombinationen av ditt lås och behöver klippa dig en hel ny om den går sönder i en dålig plats eller om maskinen inte kan greppa de trasiga delarna.

Tips

 • För ofta använda tangenter, hålla ett original nyckel oanvända och använda en kopia. På så sätt kan du alltid göra en första kopia om du behöver.
 • Nycklar kommer slits när det används en hel del. Kom alltid ihåg att få dina lås åter knappat (och eventuellt ersatt) varje par år.
 • Ju bättre den ursprungliga nyckeln, desto bättre kopian.
 • Vid något tillfälle, är det enda säkra sättet att veta att en kopia kommer att arbeta för att prova den i låset. Visst prova det innan du ger den till någon eller kasta en äldre nyckel.
 • Om originalet inte fungerar, kommer kopian fungerar inte.

Varningar

 • Kopiera inte nycklar själv. Key kopieringsmaskiner har en farlig, fast-spinning blad att skära nycklar med. De flesta järnaffärer och butiker lås har personal som kommer att kopiera en nyckel för dig till en blygsam kostnad.
 • Om du är utbildad för att göra nycklar, alltid skyddsglasögon och akta oss för mässing splitter.