Wki

Hur stärkelse en skjorta

Stärkning en skjorta är en av de bästa sätten att ge plagget med en look som är skarpa och färska. Bortsett från att minimera rynkor och ger ett mer polerat utseende, stärkelse också kan hjälpa till att skydda fibern av skjortan och gör det möjligt att njuta av fler år av slitage. Hemligheten till att få ut det mesta av stärkning en skjorta är att veta hur man förbereder plagget, hantera rätt blandning av stärkelse och applicera precis rätt mängd till ytan av fibrerna.

Steg

Hur stärkelse en skjorta. Förbered skjorta i förväg.
Hur stärkelse en skjorta. Förbered skjorta i förväg.
 1. 1
  Förbered skjorta i förväg. För att få bästa resultat, tvätta och torka skjortan innan du försöker använda någon typ av stärkelse till plagget. Tvättning avlägsnar all smuts och sot som kan störa den hårdnande egenskaperna hos stärkelsen, samt hämma produktens förmåga att skydda fibrerna i väven av skjortan.
 2. 2
  Blanda stärkelsen. Tvätt stärkelse finns i pulverform som kommer med instruktioner om hur man kan kombinera en uppmätt del med en viss mängd vatten. Följ instruktionerna noga, och se de 2 ingredienserna blandas ordentligt. Häll den kombinerade blandningen i en sprayflaska.
 3. 3
  Placera skjortan på en strykbräda. Lägg plagget på tavlan så att de 2 halvorna av fronten hänger över sidorna, medan baksidan av skjortan är platt på ytan av styrelsen.
 4. 4
  Spraya stärkelse på baksidan av skjortan. Applicera stärkelsen i en ljus och jämnt lager över vidsträckta skjortan tillbaka. Vänta ett par sekunder för att låta produkten tränger in i materialet på plagget, och tryck lätt med ett strykjärn inställt på den rekommenderade värmen nivån för materialet.
 5. 5
  Gör framsidan av skjortan. Vänd plagget så att 1 sida av fronten är platt på strykbrädan, och sedan tillämpa en jämn beläggning av stärkelse. Efter strykning, flytta skjortan och upprepa processen med den andra sidan av skjortan front. Fortsätt processen genom stärkning och strykning varje arm, avslutar jobbet med en tillämpning av stärkelsen i kragen.
 6. 6
  Häng skjortan omedelbart. Placera plagget på en skjorta galge, och låta plagget att utsättas för frisk luft för ett par ögonblick innan den placeras i en garderob. Detta kommer att ge tid för stärkelsen till efterbehandling vidhäftning till fibrerna i plagget och ger en överlägsen grepp, skapa skarpa konsistens och utseende du vill.

Tips

 • Om du inte vill blanda din egen stärkelse, är det också möjligt att köpa stärkelseprodukter som redan är blandade. Vissa är tillgängliga i flaskor spraypump, medan andra spraya stärkelse produkter säljs i sprayflaskor. Använd dessa typer av stärkelseprodukter på samma sätt som stärkelse och vatten kombinationen du vill blanda själv.
 • Inte alla typer av material bör stärkta. Plagg gjorda med naturliga fibrer som bomull är idealiska för stärkning, medan vissa syntetiska fibrer kan se värre, med dessa typer av skjortor, strykning ensam är normalt den bästa metoden. Silk är ett annat exempel på en fiber som inte bör stärkta.

Saker du behöver

 • Stärkelse
 • Vatten
 • Strykjärn och strykbräda